Moffett E4 20.3 NX / E4 25.3 NX — elektrisch aangedreven ruw-terrein meeneemheftrucks

Moffett E4 20.3 NX / E4 25.3 NX — elektrisch aangedreven ruw-terrein meeneemheftrucks. Ruw-terrein meeneemheftruck, electrische aandrijving, capaciteit 2000 / 2500 kg.

HIAB komt met een nieuw model elektrisch aangedreven meeneemheftruck en die is - in tegenstelling tot het vorige model - leverbaar met driewielaandrijving. Daardoor is hij ook geschikt voor ruw terrein. Tot nu toe waren ruw-terrein meeneemheftrucks er alleen met dieselmotor. Echter op termijn zullen alle dieselaangedreven modellen verdwijnen.

Het concept van de elektrische Moffett werd door de fabrikant totaal onder handen genomen waardoor een intelligenter en veiliger voertuig ontstond. Om een voorbeeld te noemen. De E4 NX beschikt over naafmotoren in alle drie wielen voor de aandrijving. De differentieelwerking van de voorwielen (= verschil in draaisnelheid bij het maken van een bocht) wordt bepaald door de stuurstand van het achterwiel. Er zit energie-regeneratie op: bij het afremmen of van een heuvel afrijden wordt de Lithium-ion batterij opgeladen. En als je op volle snelheid instuurt remt de truck automatisch af.

Dan wat technische gegevens. De nieuwe Moffett heeft een hefhoogte van 302 cm, optioneel kan dat worden verhoogd naar 366 cm. De hefcapaciteit is 2000 kg (20.3) c.q. 2500 kg (25.3) op een lastzwaartepunt van 60 cm vůůr de voorwielen. Het vorkenbord kan circa 100 cm naar voren worden geschoven met een schaar. Als je de last binnen de wielen houdt kan de truck uiteraard nog meer gewicht aan. Verder zijn er bij de voorwielen steunpoten aangebracht die je kunt gebruiken om de Moffett vast tegen de grond te zetten, voor maximale stabilteit bij het heffen. Optioneel is de Moffett E4 NX trouwens uit te rusten met reachvorken.

Een slimme computer helpt de chauffeur. Zo heeft de NX-serie een Moffett Load Indicator (MLI) die in de gaten houdt of je hem niet overbelast. En er is een HMI (Human Machine Interface) voor de weergave van accucapaciteit, machineprestaties en service-informatie. De Moffett kan worden opgeladen via een gewoon huishoudelijk stopcontact of een 30A-aansluiting voor snelladen, maar ook via 24V op de vrachtwagen.

Een groot voordeel van elektrische aandrijving is natuurlijk het geluidsniveau. De aandrijving is nauwelijks hoorbaar. Daardoor veroorzaak je weinig overlast voor je omgeving. Oordopjes zijn niet meer nodig en geen boze blikken meer van omwonenden van de losplaats. De elektrische trucks hebben volgens HIAB een gewicht dat vergelijkbaar is met de dieseluitvoering (plusminus 2000 kg voor de 20.3 en plusminus 2200 kg voor de 25.3). Qua aanschaf zijn ze duurder maar de operationele kosten zijn lager, waardoor je meestal goedkoper uit bent. De MOFFETT E-serie beschikt over ingebouwde connectiviteit, zodat de eigenaren toegang hebben tot Hiabs HiConnect.

Naast de driewiel-aangedreven modellen is er ook een E4 20.1 NX met alleen achterwielaandrijving (geschikt voor harde ondergrond), dit is de opvolger van de E4 20.1. Binnenkort wordt verder het topmodel van de E4 NX geÔntroduceerd: deze kan vierweg rijden (dus ook zijdelings).

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Moffett.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Moffett E4 20.3 NX / E4 25.3 NX — elektrisch aangedreven ruw-terrein meeneemheftrucks
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Talson TAG TAL / TAM TAL air cargo opleggers

Oberaigner - Renault Master 4x4 L3H2 4,5t 2.3 dCi 120kW

Pacton Schuifzeilen oplegger met zijborden

Delta R65 LED beacons signaleringslampen

KŲgel 3-assige dieplader

Mercedes-Benz Actros 2845 LS 6x4

Volvo FH460 6x2V Luchtvering NLA

Scania L320 6x2 trekker

Hertoghs O3 Schuifzeiloplegger

Rockinger RO 510A vangmuilkoppeling voor LZV

RTM isolated doors

Nooteboom MCOS-58-04(EB)

Liftboxx Electric 3,5 / 4,25 / 5,0 / 6,6

HIAB profileert zich met expertise in afvalbeheer en recycling

OBU voor Belgische tol voor bestelwagens

DAF FTG XF480 WB395

MAX Trailer MAX510 - Twee- of drie-assige dieplader met pendelassen

Broshuis 3AUD-44/2

Mercedes-Benz Actros 1842 LS StreamSpace euro6

Renault Trucks T430 T4x2 SleeperCab euro6


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available