Mijnbouwbedrijf test 74 tons-combinaties met elektrische Volvo FH

Mijnbouwbedrijf test 74 tons-combinaties met elektrische Volvo FH

Mijnbouwbedrijf test 74 tons-combinaties met elektrische Volvo FH. Kaunis Iron wil overschakelen op zero emission transport.

Mijnbouwbedrijf Kaunis Iron in Zweden wil zijn dieseltrucks vervangen door elektrische trucks. Daarvoor gaat het bedrijf Volvo Trucks van het type FH Electric testen. Het gaat om combinaties tot 74 ton gcw (gross combination weight).

Kaunis Iron transporteert ijzererts over een 160 kilometer lange weg tussen Kaunisvaara en Pitkšjšrvi in het noorden van Zweden. In totaal rijden er dertig combinaties.

In de winter van 2021 testte het bedrijf een Volvo FMX Electric in de arctische omgeving met temperaturen die soms lager waren dan -30įC.

ďOns doel is om in 2025 fossielvrij transport te realiserenĒ, zegt Lars Wallgren, hoofd logistiek bij Kaunis Iron. ďWe zijn op dit moment hard aan het werk om ons transport met elektrische vrachtwagens op te lossen. Als we daarin slagen, kunnen we de uitstoot van CO2 met ongeveer 15.000 ton per jaar verminderen bij het huidige productietempo. In 2023 starten we de volgende fase met vrachtwagens van 74 ton, met als vooruitzicht het kunnen verplaatsen tot 90 ton. Dit zou een gelijkblijvend bruto combinatiegewicht zijn in vergelijking met de huidige diesel-aangedreven combinaties.Ē

Het project is een samenwerking tussen Kaunis Iron, Volvo Trucks-dealer Wist Last & Buss en het energiebedrijf Vattenfall die zal ondersteunen met laadinfrastructuur voor de elektrische vrachtwagens.

Volvo Trucks startte in 2019 met de serieproductie van elektrische trucks. Met in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen die vanaf september 2022 in productie zijn, heeft Volvo Trucks een compleet aanbod met elektrische aandrijving, waaronder trucks voor bouw, distributie, afvalinzameling en lange afstand. ​

Volvo Trucks heeft tot nu toe wereldwijd meer dan 2.200 elektrische trucks verkocht. Het bedrijf verwacht dat tegen 2030 de helft van de totale vrachtwagenverkoop elektrisch zal zijn.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Mijnbouwbedrijf test 74 tons-combinaties.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Mijnbouwbedrijf test 74 tons-combinaties met elektrische Volvo FH
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


WAP WUB18/1B-AS

WAP WAD 135 BS / WAD 150 BS / WAD 180 BS

Renault Trucks C19.430 ó 4x2 chassis

Van Hool 3B2022 ó Stenenoplegger

Ziehl-Abegg ZA Axle elektrische naafmotor geschikt voor dubbele montage

Floor SUD 348

Groenewegen Multifunctionele heavy duty aanhangwagen

Volvo FH16 750 6x2T VLA

Trimble Carcube boordcomputer

VDO Portable Downloadkey II

Burg - Mercedes-Benz Actros 1842 LnR euro6 Streamspace

Schmitz Speed Curtain

Meusburger 2-assige huifgesloten dieplader oplegger

D-Tec Flexitrailer LS FT-LS-S

Lamberet SR2 Super Beef

Mercedes-Benz eActros 4x2 chassis

Hertoghs O3 Schuifzeiloplegger

Stam Obdam City2City

FGS Gripstar

Boerstal Transport uit Haps neemt MendriX TMS in gebruik


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available