Mercedes-Benz eVito L1 / L2 / L3

Mercedes-Benz eVito L1 / L2 / L3. Bestelwagen met elektrische aandrijving, laadlengte plm 222 - 306 cm, laadvermogen 1015 - 990 kg.

De Mercedes-Benz Vito werd voor het eerst met elektrische aandrijving geleverd in 2011. Toen heette hij nog Vito E-Cell. Sinds 2019 is er een verbeterde versie met meer vermogen (85 in plaats van 70 kW), en is hij leverbaar in alle drie de lengtes. De klant kan bij het bestellen kiezen voor de electromotor in plaats van de diesel. Voor wat betreft deze elektro-aandrijving is er ťťn keuze, namelijk de 85 kW motor met de 41 kWh batterij (bruikbare capaciteit 35 kWh), die de eVito een nominale reikwijdte geeft van 150 kilometer. Helaas kan de batterij niet aan de snellader, daardoor is het rijden van lange afstanden geen optie. Opladen gebeurt in zes uur met een EVBox van Engie, die via de Mercedes-dealer kan worden aangeschaft. Ook is het mogelijk met een normale 220V huisaansluiting te laden, dan duurt het echter langer voor de batterij weer vol zit.

Marieke van Amelsfort van Mercedes-Benz Nederland: "150 km klinkt dan wel niet zo ver, in de praktijk kun je er toch veel mee doen als je tenminste regionale distributie rijdt. We hebben laatst in Tilburg een presentatie gegeven waarbij journalisten de opdracht kregen om in de stad vier pakketten te bezorgen, ongeveer anderhalf uur werk. Ze kregen een volgeladen eVito mee. Het was warm dus de airco moest aan, ook dat gaat op de batterij. Na de testrit bleken de accu's nog vrijwel vol te zitten. Met een volle accu kun je echt een hele dag rijden."

Afgezien van het typeplaatje eVito achterop deze bestelauto is niet te zien dat het om een elektrische bestelwagen gaat. Op het dashboard zijn wel enkele bedieningsknoppen toegevoegd. De eVito beschikt net als de dieselversies over airco in de cabine.

Daimler heeft gekozen voor een beperkte batterijcapaciteit om de Vito toch nog een redelijk laadvermogen te geven. Bij een gvw van 3,2 ton komt deze uit op een slordige 1000 kg, afhankelijk van de gekozen lengte en de hoeveelheid accessoires. De eVito is dan ook echt bedoeld voor stads en klein-regionaal verkeer maar dan wel met een degelijk gebouwd voertuig van een vertrouwde dealerorganisatie. De berijder kan de actieradius zelf beÔnvloeden door zijn rijstijl aan te passen het rijprogramma gunstig in te stellen. Men kan kiezen uit E+, E en C en ook het terugwinnen van energie uit het remmen is instelbaar van laag naar hoog.

De eerste eVito's zijn inmiddels aan klanten geleverd.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Mercedes-Benz eVito L1 / L2 / L3
modeljaar   2019 - 
motortype   elektro 
max. vermogen   85 kW
max. koppel   300 Nm
massa leeg   plm 2200 kg
gvw (max. toelaatbare massa)   3200 kg
laadvermogen   plm 1000 kg
inw. lengte / laadlengte   afhankelijk van de uitvoering 222 tot 306 cm
prijs ex BTW ex BPM   vanaf ongeveer 41000 €
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

GS Meppel - Volvo FMX 420 8x4 Lichtgewicht composiet kipper

Volvo FMX 460 6x4

Schmitz S.KO Multitemp Dubbele laadvloer

Volvo FH 420 4x2T euro6 Globetrotter

Fiat Ducato Natural Power met zonnepanelen

DAF FTG XF510 SuperSpaceCab verlengd

Iveco Daily 4x4 (70C18HA8V WX)

Solutrans (19-23 november 2019) brengt de sector samen

Liftboxx Diesel 3,5 / 4,25 / 5,0 / 6,6

All-in-one oplossing van MendriX verhoogt klantenservice voor Top Delivery Services


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens