Mercedes-Benz eActros 600 — 4x2 trekker met elektrische aandrijving

Mercedes-Benz eActros 600 — 4x2 trekker met elektrische aandrijving. 4x2 trekker, elektrische aandrijving, bereik 500 km.

Mercedes-Benz Trucks heeft zijn eerste batterij-elektrische langeafstandstruck gepresenteerd. De eActros 600 valt op door de aerodynamische ProCabin. Met een accucapaciteit van 621 kWh en een elektrische aandrijfas, heeft de eTruck een actieradius van 500 km. Naast CCS-laden (Combined Charging System) met maximaal 400 kW, zal de eActros 600 in de toekomst ook MCS-laden (Megawatt Charging System) mogelijk maken. Zodra de MCS-technologie beschikbaar is, kan deze als retrofit in de eActros 600 worden ingebouwd. De accu’s kunnen dan in ongeveer 30 minuten worden geladen van 20 tot 80 procent bij een geschikt hoogspannings-laadstation.

De eActros 600 is ontworpen voor een maximaal treingewicht tot 44 ton. De serieproductie begint eind 2024. Momenteel wordt een vloot van vijftig prototypes gebouwd voor praktijktesten.

Een business case maken met een e-Truck is bijna onmogelijk. Daimler wijst op mogelijke besparingen bij hoge dieselprijzen en goedkope stroom, en kortingen op tolsystemen. "De eActros 600 kan binnen de gemiddelde levensduur van circa 5 jaar c.q. na circa 600.000 km rendabeler kan zijn dan een dieseltruck – ondanks een aanschafprijs die ongeveer twee tot tweeënhalf keer hoger ligt dan de diesel-Actros. Overheidssteun voor eTrucks en laadinfrastructuur is noodzakelijk in de opstartfase."

De eActros 600 heeft drie accu's van elk 207 kWh. De accu’s zijn gebaseerd op lithium-ijzerfosfaat-celtechnologie (LFP). De technische levensduur van deze batterijen is volgens Daimler tot 1,2 miljoen km in 10 jaar gebruik. Na deze levensduur moet de laadtoestand van de accu nog steeds meer dan 80 procent zijn. Met LFP kan meer dan 95 procent van de batterijcapaciteit worden gebruikt.

De aandrijfmotoren bevinden zich niet in het chassis maar in de achteras: een 800V e-as met twee elektromotoren en viertraps transmissie. De elektromotoren genereren een continuvermogen van 400 kW en een piekvermogen van 600 kW. Bij het afdalen of afremmen wordt energie teruggewonnen. Het niveau van deze terugwinning is instelbaar door de chauffeur. Ook one-pedal-driving is mogelijk.

De eActros 600 is uitgerust met Predictive Powertrain Control (PPC) die is afgestemd op de elektrische aandrijving. De Multimedia Cockpit Interactive 2 geeft de chauffeur informatie over laadstatus van de accu’s, resterende actieradius en het energieverbruik. Wagenparkbeheerders kunnen op afstand meekijken via het Fleetboard-portal.

Mercedes-Benz Trucks heeft voor de eActros 600 twee verschillende PTO’s ontwikkeld. Met de elektrisch-mechanische PTO kan hydraulisch of mechanisch werkmaterieel worden bediend. Een andere oplossing is de elektrische gelijkstroom- of wisselstroom-PTO. Bij deze laatste zet een omvormer de gelijkstroom van het hoogspanningsnet om in wisselstroom. Zo kunnen bijvoorbeeld oplossingen voor koelboxen of koeltrailers worden gebruikt.

De eActros beschikt over diverse rij-assistentie- en veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist 6 (ABA 6), Frontguard Assist, Active Sideguard Assist 2 (ASGA 2) en Active Drive Assist 3 (ADA 3). De sensorfusie of het 270°-zicht rondom met zes sensoren heeft vooral bij ABA 6 het grote voordeel dat de noodremassistent dor de verbeterde gevaarherkenning en multi-lane monitoring sneller kan reageren in kritieke situaties zoals rijstrookwissels en stilstaande files in typische snelwegbochten.

ABA 6 kan zowel op bewegende personen, fietsers op de rijbaan, overstekende of tegemoetkomende en stilstaande voetgangers tot een voertuigsnelheid van 60 km/h reageren met een automatische noodstop. Daarnaast kan de nieuwe Frontguard Assist de chauffeur zicht- en hoorbaar waarschuwen voor onbeschermde weggebruikers direct voor de truck.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Mercedes-Benz eActros 600 — 4x2 trekker met elektrische aandrijving
max. vermogen   400 (piek 600) kW
aantal banden  
asconfiguratie   4x2 
max. treingewicht   44000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


GS Meppel AV-2100 LU

Smartbox Gesloten laadbakken voor lichte bedrijfswagens

GS OI-170-2700 CK kippend containerchassis.

Schmitz Cargobull S.CS 24/L 13.62 CEB (S01) Coiloplegger

Brigade MDR-404-500 mobiele datarecorder

Volvo I-Save biedt nu brandstofbesparing tot 10%

Chereau - Hertoghs 1 assige koel / vries city-oplegger

Broshuis E-2190/27 SP

Pacton TBD.345 Heavy Duty schuifzeilen oplegger

Pacton TXC 343.32 Liquid Light Express

VDL Haakliftsysteem voor autotransport

TANS TALIS Delivery App

DAF - Wecon - Krone — LZV met drie BDF wissellaadbakken

Renault Trucks T460 Low 6x2 chassis voor wissellaadbakken

Nooteboom MANOOVR MPL-102-06-VV

SPIER Drankopbouw conform VDI 2700

SAF Holland SK-S 36.20 H Verticaal verstelbare koppelschotel

VDL P-10 — portaalarmsysteem

Passenger buses are converted from diesel tot electric within a week

Shell Duitsland start proeven met bio-LNG voor vrachtverkeer


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available