Lege containers vormen groot probleem in Europese havens

Lege containers vormen groot probleem in Europese havens

Lege containers vormen groot probleem in Europese havens. Rederijen laten containers achter in Europa; transporteurs en depots weten er geen raad mee.

Lege zeecontainers vormen een steeds groter probleem in Europese havens. De containerdepots zijn overvol en sluiten soms de toegangspoorten voor transportondernemers, zodat die hun lege containers niet meer "kwijt" kunnen. Een en ander is het gevolg van de wereldwijde verstoring van goederenstromen na de corona-pandemie.

Wie dacht dat alles na het corona-rampjaar weer snel bij het oude zou zijn, komt bedrogen uit. De supply chain is flink verstoord door de groeiende consumentenvraag waar fabrikanten en logistiek dienstverleners niet of nauwelijks aan kunnen voldoen. De prijs van een containertransport tussen AziŽ en Europa is rap opgelopen van ongeveer 2000 tot meer dan 10.000 euro en expediteurs hebben moeite om dat door te berekenen aan hun klanten.

Maar de situatie heeft nog een heel ander bij-effect. Rederijen vertikken het om hun lege containers weer terug naar AziŽ te transporteren. Daarvoor zijn de plekken op de boot te kostbaar geworden. Het is goedkoper om in China een nieuwe container te lassen om die vervolgens opnieuw naar Europa te verschepen.

Resultaat is een enorme chaos in havengebieden, die in hun maag zitten met teveel lege containers. In sommige havens staan de kades zo vol dat rederijen hun schepen in andere havens laten lossen, net zolang tot die ook worden gesmoord in de stalen boxen. Transportondernemers die de containers vanaf de terminals naar de eindbestemming trucken, zijn er niet blij mee. "We komen om in het werk, maar op de terminals is het zo druk dat we vaak uren moeten wachten. Dat zijn uren die we beter hadden kunnen besteden en we kunnen ze niet doorberekenen aan de klant," zegt een van hen. "En wanneer we de lege container weer moeten terugbrengen, kunnen we hem soms niet eens kwijt. Of we moeten wachten tot een depot weer containers accepteert. Een idiote situatie, en ik ben benieuwd waar dit eindigt."

Een woordvoerder van ECT, de grootste terminaloperator in Rotterdam, zegt "het probleem te herkennen. Wij doen er alles aan om dit te managen en bespreken mogelijke maatregelen met onze klanten." (14 oktober 2021)

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Lege containers vormen groot probleem.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Lege containers vormen groot probleem in Europese havens
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Stam Obdam ó Volvo FM 8x2 vůůr en na spuitwerk

Van Eck multi-compartiment koel/vriesvoertuigen

Volvo FMX 420 8x4 Liebherr mixer

DAF XF 450 FAN Silent

Pommier LED-laadruimteverlichting

Scania P360 CP17 Light 4x2 trekker

Sortimo Globelyst inrichting voor Mercedes-Benz Vito

Investeren in elektrische voertuigen en laadpalen biedt enorme voordelen

Renault / Carrier Kangoo Express Cool 1.5 dCi 75

VDO DTCO SmartLink / Driver App

Wecon CuBoTainer

VDO DLK Pro Download Key

Arconic Aluminium truckframe

Scania P360 Hybrid DB6x2*4

Pacton TBD.345 Heavy Duty schuifzeilen oplegger

Isuzu D-Max Extended Cab

Scania G450 XT 6x6

KŲgel Cargo Benelux

Transportsector: lange-termijn vooruitzichten zijn goed

CitroŽn Berlingo L1 BlueHDi75 Control / BlueHDi100 Driver


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available