Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof

Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof

Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof. Proef voor de duur van 12 maanden.

Om hun milieu-impact te verminderen, zijn de Nederlandse binnenlandvervoerder Kleijn Transport bv en Ocean Network Express (Europe) Ltd. (ONE) gezamenlijk een pilotstudie gestart met het gebruik van milieuvriendelijke Hydrobehandelde Plantaardige Olie (HVO) als brandstof.

HVO is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliŽn, dierlijke oliŽn en vetten en vermindert de uitstoot van CO2 broeikasgassen tot 90%. De synthetische brandstof kan worden gebruikt als directe vervanging voor gewone diesel en is eenvoudig toe te passen in de meeste moderne vrachtwagens met EURO6-norm, zonder motoren te vervangen of aan te passen. Het extra voordeel van HVO is de beperkte negatieve impact op motorfilters zoals die vaak wordt ervaren bij het gebruik van gewone gemengde biodiesel.​

ONE richt zich op het milieuvriendelijk transport per spoor en schip, maar huurt ook transportdiensten in per truck, als het gaat om transporten die tijdgebonden zijn, kostbaar of zeer gevoelig. "Zakenpartners zoals Kleijn Transport zijn een essentiŽle schakel in het creŽren van een koolstofneutrale toeleveringsketen en helpen ons om milieuvriendelijke transportcorridors te creŽren," aldus Robert Jan Brussaard, ONE's General Manager van Inland Operations & Procurement voor Europa en Afrika. "Het initiŽren van milieuvriendelijke transportcorridors past perfect bij onze groene strategie zoals uiteengezet in ons ISO14001-specifieke milieubeheersysteem voor binnenvaartactiviteiten. We willen de groene koploper zijn in ons vakgebied. Uiteindelijk zijn wij de generatie die de duurzame standaarden bepaalt. We hebben maar ťťn generatie om dit voor elkaar te krijgen."

Duurzame en economisch haalbare alternatieve energiebronnen voor wegtransport zijn niet grenzeloos en Kleijn Transport zoekt naar alternatieve brandstoffen die het beste passen bij het profiel van het bedrijf. Aangezien elektrische, waterstof- of LNG-vrachtwagens nog steeds een beperkte actieradius hebben of hoge investeringen vergen om een ​​vervoerder te upgraden of te vervangen vrachtwagenpark is HVO een geschikt alternatief dat op korte termijn relatief snel kan worden toegepast.

Om het belang van onmiddellijke actie te onderstrepen vult Tjeerd Hofmeyer, Commercieel Directeur van Kleijn Transport aan: ďWaarom nog een dag wachten? Laten we nu beginnen door de verantwoordelijkheid op ons te nemen om een ​​bewoonbare planeet achter te laten voor toekomstige generaties.Ē

De experimentele case zal worden uitgevoerd voor ONE's one-way transporten via de Benelux-havens en last mile-leveringen in de regio Duisburg voor een duur van 12 maanden. Het verwachte HVO-brandstofverbruik is 100.000 liter, een besparing van bijna 300.000 kilogram CO2. Beide zakenpartners delen de kosten van het project en indien succesvol, is het de bedoeling om het gebruik van HVO op andere routes uit te rollen.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Kleijn Transport en Ocean Network Express.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Parlok White Line V spatschermen

Langendorf Innenlader voor kabelhaspels

DAF FAN CF310

Krone / Scania R650 / Dolly / Dryliner LI LZV

Mobitec Knielsysteem voor kleine aanhangwagens

Vogelzang VO2-STG-15-30-SZ ó schuifzeiloplegger met korte draaicirkel

Terberg Techniek X-Track hydraulische wielaandrijving

Van Eck Tipping Reefer ó oplegger voor gekoeld bulktransport

Van Hool 3B2022 ó Stenenoplegger

Carrier Maxima 1300

Scania S730 6x2/4 chassis

Volkswagen Transporter T6 WB300 2.0 TDI Generation Six

Volvo FE 6x2 Electric

Mercedes-Benz / Harald Bruhns Arocs 2051 AK 4x4 Trekker

Krone Multi Block

Volvo Trucks introduceert nieuwe FH/16 en FM/X

DAF FTP CF 440

Mobiel afleverorders verwerken en tevens pinnen — dankzij integratie van LOGISTICS.ONE en myPOS

Pacton Multi X-press maxi schuifzeilenoplegger star

D-Tec Combitrailer CT-60-05D deelbaar containerchassis


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available