Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof

Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof

Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof. Proef voor de duur van 12 maanden.

Om hun milieu-impact te verminderen, zijn de Nederlandse binnenlandvervoerder Kleijn Transport bv en Ocean Network Express (Europe) Ltd. (ONE) gezamenlijk een pilotstudie gestart met het gebruik van milieuvriendelijke Hydrobehandelde Plantaardige Olie (HVO) als brandstof.

HVO is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliŽn, dierlijke oliŽn en vetten en vermindert de uitstoot van CO2 broeikasgassen tot 90%. De synthetische brandstof kan worden gebruikt als directe vervanging voor gewone diesel en is eenvoudig toe te passen in de meeste moderne vrachtwagens met EURO6-norm, zonder motoren te vervangen of aan te passen. Het extra voordeel van HVO is de beperkte negatieve impact op motorfilters zoals die vaak wordt ervaren bij het gebruik van gewone gemengde biodiesel.​

ONE richt zich op het milieuvriendelijk transport per spoor en schip, maar huurt ook transportdiensten in per truck, als het gaat om transporten die tijdgebonden zijn, kostbaar of zeer gevoelig. "Zakenpartners zoals Kleijn Transport zijn een essentiŽle schakel in het creŽren van een koolstofneutrale toeleveringsketen en helpen ons om milieuvriendelijke transportcorridors te creŽren," aldus Robert Jan Brussaard, ONE's General Manager van Inland Operations & Procurement voor Europa en Afrika. "Het initiŽren van milieuvriendelijke transportcorridors past perfect bij onze groene strategie zoals uiteengezet in ons ISO14001-specifieke milieubeheersysteem voor binnenvaartactiviteiten. We willen de groene koploper zijn in ons vakgebied. Uiteindelijk zijn wij de generatie die de duurzame standaarden bepaalt. We hebben maar ťťn generatie om dit voor elkaar te krijgen."

Duurzame en economisch haalbare alternatieve energiebronnen voor wegtransport zijn niet grenzeloos en Kleijn Transport zoekt naar alternatieve brandstoffen die het beste passen bij het profiel van het bedrijf. Aangezien elektrische, waterstof- of LNG-vrachtwagens nog steeds een beperkte actieradius hebben of hoge investeringen vergen om een ​​vervoerder te upgraden of te vervangen vrachtwagenpark is HVO een geschikt alternatief dat op korte termijn relatief snel kan worden toegepast.

Om het belang van onmiddellijke actie te onderstrepen vult Tjeerd Hofmeyer, Commercieel Directeur van Kleijn Transport aan: ďWaarom nog een dag wachten? Laten we nu beginnen door de verantwoordelijkheid op ons te nemen om een ​​bewoonbare planeet achter te laten voor toekomstige generaties.Ē

De experimentele case zal worden uitgevoerd voor ONE's one-way transporten via de Benelux-havens en last mile-leveringen in de regio Duisburg voor een duur van 12 maanden. Het verwachte HVO-brandstofverbruik is 100.000 liter, een besparing van bijna 300.000 kilogram CO2. Beide zakenpartners delen de kosten van het project en indien succesvol, is het de bedoeling om het gebruik van HVO op andere routes uit te rollen.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Kleijn Transport en Ocean Network Express.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Kleijn Transport en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Volvo Trucks vernieuwt de FH16

FGS Kunststof wiggen en aluminium oprijbanen

Broshuis Semi-dieplader heavy duty

Scania R450 NextGen 6x2/4 trekker

WECON WIK 7820

Fiat Ducato Panorama Flex Floor L2H2 3,0t / 3,3t / 3,5t 109kW

Scania R500 Highline 8x2 met laadkraan

Renault Trucks D-Wide 320 4x2

Faymonville PrefaMax uitschuifbare binnenlader

VDO DTCO 1381 3.0 digitale tachograaf

KŲgel SKH24 ó Boxoplegger met geisoleerd dak

Stasse Transporttechniek Maatwerk oplegger

Isuzu D-Max Double Cab 4WD

Wabco AEBS-3 nu standaard op nieuwe DAF Trucks

Van Eck Luchtvracht-koeloplegger ó glasvezel-versterkt ó voor 4 luchtvrachtpallets

Mercedes-Benz Arocs 3346 L 6x6

Van Eck Geconditioneerde oplegger FRC

Nooteboom MCO-48-03V uitschuifbare semidieplader

I-Shift: Na twintig jaar nog steeds koploper in schakeltechniek

Trimble Truck4U


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available