Kögel Euro Trailer Mega Rail

Kögel Euro Trailer Mega Rail. Mega-schuifzeiloplegger voor intermodaal transport, capaciteit 37 europallets.

Extra lange schuifzeiloplegger voor het gecombineerd weg/rail vervoer. Deze Euro Trailer Mega Rail is 1,3 meter langer dan conventionele 13,60 m opleggers. Het gebruik ervan is toegestaan in Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Groot-Brittannië, Rusland en Scandinavië.

Deze Mega oplegger heeft een laadvolume van circa 111 m³ en biedt plaats aan in totaal 37 europallets. Zo biedt hij vier palletplaatsen méér dan een standaard Megaoplegger. Dat levert milieu- en financiële voordelen op: tot wel tien procent brandstofbesparing, tot wel tien procent minder CO2-uitstoot, multimodaliteit en maatschappelijke acceptatie, aldus Kögel. Er zijn uiteraard wettelijke beperkingen van toepassing. Op basis van de nieuwste wettelijke eisen in Duitsland is deze langere Mega-oplegger uiteraard ook inzetbaar voor gecombineerd vervoer.

De trailers voor gecombineerd weg/railvervoer zijn uitgerust met een versterkt chassis. Zo kunnen ze veilig worden gehandeld door een kraan. Verder hebben ze in het chassis geïntegreerde grijperkanten en dekzeilen van aramideweefsel met grijpertangen.

Vervoer per spoor van de Euro Trailer Mega Rail is mogelijk dankzij een ingenieus systeem. Het is een combinatie van zwenkbare asaanslagen en een FlexiUse opbouw. Bij het omhoog klappen van de onderrijbeveiliging en ook door het opheffen van de trailer en het verladen in de “Taschenwagen” activeren de zwenkende assen een automatisch mechanisme dat de asaanslagen via perslucht in de juiste positie brengt. Dit onderhoudsarme systeem zorgt ervoor dat het frame niet op de “Taschenwagen” steunt. Bovendien zijn de opbouwhoogten bij de variabele FlexiUse opbouw vooraan en achteraan onafhankelijk van elkaar afstelbaar. Zo kan de voor de spoorcodificering P400 maximale inwendige hoogte exact worden nageleefd en past de Euro Trailer Mega Rail op elke gebruikelijke T3000 “Taschenwagen” van de Duitse Spoorwegen met een steunbokhoogte van 980 millimeter. Uiteraard is de oplegger ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL, waardoor hij berekend is op transport op snelle goederentreinen met een snelheid tot 140 km/h.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Kögel.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Kögel Euro Trailer Mega Rail
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Maxus EV80 Panel Van L2H3

Mercedes-Benz Actros 1840 Streamspace

Kögel SNCO 24 P / 1.110 Plus schuifzeil oplegger

Fiat Nuovo Doblo Cargo Maxi 1.3MJ 16V / 1.6MJ 16v / 2.0 MJ 16v

WAP onderrijdbeveiliging

Nooteboom trailers Semi-dieplader

Tracon Combitrain oplegger

Imbema Rhiwa Aluminium oprijbrug

Krone Intermodale BDF-wissellaadbakken

HOBUR korte RMO-oplegger

Volkswagen Crafter L3H3 WB364 103kW 3,5t Trendline

DAF XF 450 FAN Silent


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens