Kögel Cargo Novum schuifzeiloplegger

Kögel Cargo Novum schuifzeiloplegger. Schuifzeiloplegger.

Kögel introduceert eind 2018 de Novum-generatie voor de standaard schuifzeiltrailer Cargo. Het geoptimaliseerde buitenframeprofiel en de verbeterde opbouw maken de Kögel Cargo robuuster en verbeteren de handling in het dagelijkse gebruik. Bovendien zijn er veel maatwerkaanpassingen mogelijk.

Naast de bekende voordelen van de NOVUM-generatie zoals de nieuwe lucht- en lichtconsole aan het kopschot die de krachten via de langsligger naar het chassis afvoert, het nieuwe buitenframeprofiel dat de bereikbaarheid van de Vario-Fix-sjorogen verbetert en de variabele plankenhouders beschikt de Kögel Cargo over een rijke standaarduitrusting. Bij de Cargo-opleggers zijn met de standaard Kögel KTA-trailerassen onderhoudsvriendelijke en betrouwbare assen met optimale spoorstabiliteit gemonteerd. De “dubbele vering” van de KTA uit een zacht schokdempend materiaal en de veerarm uit veerstaal verbeteren de rijeigenschappen en zorgen voor verminderde slijtage. De standaard geleverde 13 paar sjorbeugels zijn voor gemakkelijkere hantering voorzien van grepen aan de zijkant en bieden een trekkracht van 2.500 kilo. Vanzelfsprekend beschikt de Kögel Cargo van de NOVUM-generatie over het ladingzekeringcertificaat DIN EN 12642 Code XL.

Naast de sjorbeugels zijn als optie acht rongenhouderprofielen vlak aansluitend in de laadvloer geďntegreerd. Tussen het buitenframe en de langsliggers links en rechts beschikken de rongenhouderprofielen telkens over vier rongpotten en tussen de langsliggers in het midden van de oplegger over telkens tien rongpotten. De op de IAA 2018 tentoongestelde oplegger is per rongenveld uitgerust met verschillende als optie leverbare ladingzekeringpakketten. In één rongenveld is bijvoorbeeld de nieuwe textielinsteeklat Kögel FastFix te zien. Conventionele planken van hout, aluminium of staal zijn zwaar, lastig te hanteren, moeilijk op te bergen en kwetsbaar voor beschadigingen. Bovendien is er altijd een risico op lichamelijk letsel door vallende latten. Dankzij de nieuwe textiel plank behoren deze problemen tot het verleden.

De tentoongestelde trailer toont bovendien de van Kögel FlexiUse bekende variabele opbouw. De FlexiUse-opbouw heeft acht verstelmogelijkheden van elk 25 millimeter vooraan en vier van elk 50 millimeter achteraan, zodat de opbouwhoogten vooraan en achteraan 200 millimeter onafhankelijk van elkaar kunnen worden versteld. Dit maakt dagelijks goederentransport mogelijk met een vrije binnenhoogte van 2.700 tot 2.900 millimeter, voor en achter. Bij de Kögel Cargo is ook de optie Strong & Go-opbouw te zien. Deze combineert de innovatieve FlexiUse-opbouw van de NOVUM-generatie met een met gordelverstevigingen versterkt Kögel Integral-dakzeil. Dankzij deze voordelige oplossing zijn insteeklatten niet meer nodig om aan DIN EN 12642 Code XL en de Daimler Richtlijn 9.5 bij het transport van gitterboxen en met spanbanden vastgezette lading.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Kögel.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Kögel Cargo Novum schuifzeiloplegger
inw. lengte / laadlengte   1360 cm
inw. hoogte / laadhoogte   270-290 cm
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Mercedes-Benz Actros 1840 Streamspace

Volvo Trucks Vera ingezet in de haven van Göteborg

MAN - HMF TGS 35.440 8x4-4 BL Odin

Nooteboom Mega Windmill Transporter

GS Meppel - Volvo FMX 420 8x4 Lichtgewicht composiet kipper

VDO TIS-Web Track & Trace

D-Tec / VSE Combitrailer met gestuurde 1e en 4e as

Kennis / Pacton TTD.454.C-B

D-Tec Flexitrailer Traction FT-TR-S

DAF FAQ CF 85.440 Tridem

DAF FA CF290 / CF440 Silent

Renault Trucks K520 4x4 HEAVY.21 Euro6


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens