KWB P-450-FS-H

KWB P-450-FS-H. Vier-assige steenoplegger met neerklapbare zijschotten, laadvermogen (technisch) 42.240 kg.

Vier-assige stenenoplegger van het Belgische KWB, in gebruik bij Van der Struijk Transport in Boxtel voor zijn vaste klant MBI Beton. Zeer stabiele oplegger met een gvw van 50 ton en een technisch laadvermogen van wel 42.240 kg. Omdat het maximale treingewicht in Nederland 50 ton bedraagt, kun je in de praktijk in combinatie met een twee-assige trekker 32 ŗ 33 ton laden. Deze oplegger wordt gebruikt voor de distributie van pakketten stenen van een slordige 1800 kg per pakket. Stabiliteit en laadvermogen heb je dan wel nodig.

De oplegger exclusief de kraan weegt 7760 kg. Dat is niet veel voor een stenenoplegger. Een slimme constructie van het chassis, hydraulische besturing in plaats van stangenbesturing en een veel lichtere kraan maken dit mogelijk. De kraan betreft een JKB 12.9 met een hefvermogen van 13 tonmeter en voorzien van een stabiliteitsbeveiliging. Daarmee kun je laden en lossen zonder af te stempelen. Dat scheelt in de praktijk veel tijd. Voor het afstempelen van de kraan moet je de zijschotten naar beneden doen en de oplegger staat dan vast. Niet altijd handig, vooral niet in krappe straten. Nu blijven de schotten omhoog, je lost en dan kan het zijn dat je af en toe de combinatie een stukje moet verzetten. Minder tijdrovend, handiger in smalle straatjes en net zo veilig. Door de fuseebesturing draaien de gestuurde wielen niet onder de trailer maar behouden ze hun spoorbreedte bij het sturen. Daardoor neemt de stabiliteit niet af bij insturen (en neemt zelfs een beetje toe).

Van der Struijk is erg te spreken over deze oplegger. Niet alleen over het weggedrag maar ook over de kraan. Opmerkelijk bijvoorbeeld is dat de stenenklem opnieuw is ontwikkeld en ongeveer 200 kilo lichter is dan tot nu toe gebruikelijk. Bij het lossen van een stenenpakket bespaar je dan zo maar even 10% op het gewicht. De hele combinatie (trekker met oplegger en kraan) weegt in totaal 17.660 kg).

Er zitten vier negentons assen onder deze oplegger. De voorste twee assen zijn hefbaar. De KWB is uitgerust met een TPMS (tyre pressure monitoring systeem) die is gekoppeld aan het TPMS van de trekker (een Scania R450 4x2). In de cabine kun je zowel aslasten als bandenspanning van de hele combinatie aflezen.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze KWB.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 KWB P-450-FS-H
lengte   1378 cm
breedte   255 cm
inw. lengte / laadlengte   plm 1310 cm
inw. breedte / laadbreedte   plm 248 cm
gvw (max. toelaatbare massa)   50000 kg
massa leeg   7760 kg
laadvermogen   technisch 42240 kg
max. koppeldruk   plm 14000 kg
max. asbelasting achter   36000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

TANS Talis nu geschikt voor papierloos transport

CitroŽn Jumper Platformcabine L2 3,3t 74kW (88kW)

Broshuis E-2190/27 SP

Stasse Transporttechniek Volumecombinaties

Volvo FH16 600 6x2T

MAN / Zwalve TGX 26.440 / M.A.2.1.20 Dual Fuel Volumecombinatie

Langendorf ISOXX

Renault Trucks D12 210E6

KŲgel Asfalt-kipper-oplegger 3 assig 38t gvw

Langendorf SKS-HS

Scania G500 8x2 XT


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens