Je hebt schade gereden, wat nu?

Je hebt schade gereden, wat nu?.

Hoewel je dit natuurlijk het liefst wilt voorkomen, kan het gebeuren, dat je tijdens het rijden een ongeluk veroorzaakt. Dit kan alleen schade aan je eigen auto zijn, maar ook aan anderen. Beide is erg vervelend. Hoewel je de schade aan anderen Ė zo lang per ongeluk veroorzaakt Ė door de verplichte WA Autoverzekering vergoed krijgt, moet je je voor schade aan je eigen auto extra verzekeren. Lees hier meer over de verzekeringen en wat je moet doen in het geval van schade.

Vlak na het ongeluk
Ben je nog ter plaatse? Dan is het belangrijk om - indien mogelijk - op een veilige plek te gaan staan. Bel de politie en eventueel de ambulance wanneer er erge schade is of er iemand gewond is geraakt. Ook als je ergens midden op een weg staat en het overige verkeer hindert, moet je de politie inschakelen. Is er alleen maar lichte schade en is er niemand gewond? Dan kunnen jullie het vaak zelf afhandelen. Waren er getuigen? Noteer dan ook vooral hun contactgegevens, voor als er later een discussie ontstaat.

Schadeformulier invullen
Het schadeformulier moet meteen na het ongeluk worden ingevuld. Nu weet je namelijk nog precies wat er is gebeurd. Hoe langer je wacht, hoe meer details je zult vergeten. Het is belangrijk om de voorkant samen met de andere partij in te vullen. De achterkant kun je thuis op je gemak invullen. Zorg dat de tekening die je maakt duidelijk is, zodat te herleiden is hoe de auto's tegen elkaar aan zijn gereden. De contactgegevens van de eventuele getuigen Ė dit kunnen ook medepassagiers zijn Ė vul je ook in. Vergeet ook vooral niet om allebei jullie handtekening te zetten. Check echter wel eerst of je het met alles eens bent, voordat je tekent. Maak een kopie en zorg dat beide partijen het formulier in hun bezit hebben. Vind je het prettiger om dit allemaal digitaal te regelen? Dan kun je ook een speciale app of website van je verzekeraar gebruiken.

Schade op je verzekering verhalen?
Als jij de aanrijding per ongeluk hebt veroorzaakt, kun je de schade van de tegenpartij bij jouw verzekering verhalen. Doordat je verplicht bent een WA-verzekering te hebben, zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je ook schade aan je eigen auto? Hiervoor moet je een aanvullende autoverzekering afsluiten. Heb je dit niet? Dan zul je zelf voor de kosten moeten opdraaien. Het wordt daarom aanbevolen om altijd een aanvullende verzekering af te sluiten, zodat je in ieder geval tegen ruitbreuk & barsten, diefstal, brand en storm bent verzekerd. Met een all risk verzekering ben je ook verzekerd voor schade die je aan je eigen auto hebt veroorzaakt. Je betaalt hiervoor meer premie, maar hebt er ook meer profijt van wanneer je schade hebt.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Je hebt schade gereden,.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Je hebt schade gereden, wat nu?
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Hoe ziet het chauffeursvak eruit in 2030?

TRABO Palletwagenkist RVS

KŲgel Cool - PurFerro Quality koeltrailer

Volkswagen Crafter L3H3 WB364 103kW 3,5t Trendline

Mercedes-Benz Actros Edition 2

Burg - Vako Containerchassis met kipframe

Humblet Hydraulics TK-unit RHSA075

Tekort aan diesel dreigt in Europa

Truckbanden in de winter - 3PMSF symbool is belangrijk

Mol Coatings MCC Kleurenmengsysteem

Nordic Lights N45 HID

Krone SD 3-assig containerchassis

Renault Trucks C 520 8x4 Tridem

Volvo Trucks: fossiele brandstof vanaf nu niet meer nodig bij nieuwe trucks

Stasse Transporttechniek ó Ballast-aanhangwagens

Kšssbohrer mest-tankoplegger

Schmitz S.KO Multitemp Dubbele laadvloer

Van Hool New A330 Fuel Cell

GS Meppel - Volvo FMX 420 8x4 Lichtgewicht composiet kipper

Pacton Flex-XL


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available