Investeren in elektrische voertuigen en laadpalen biedt enorme voordelen

Investeren in elektrische voertuigen en laadpalen biedt enorme voordelen. De overheid helpt ondernemers met diverse regelingen.

Bij de keuze voor nieuwe bedrijfswagens is investeren in elektrische auto's en laadpalen een uitstekende optie. Steeds meer bedrijven en instanties kiezen voor de elektrische bedrijfswagen. De Nederlandse overheid biedt diverse ondernemersvoordelen aan voor bedrijven die elektrisch gaan rijden. Met de verschillende regelingen en subsidies wil de overheid stimuleren dat steeds meer bedrijven op de elektrische voertuigen overstappen. Om de kosten van de bedrijfswagens te beoordelen, is het dus belangrijk om naast de verzekering auto berekenen, ook te kijken naar de diverse kostenbesparingen die de overheid geeft op deze elektrische wagens. Overstappen op elektrische bedrijfswagens kan enorme voordelen bieden.

Er gelden diverse fiscale voordelen voor bedrijven die elektrisch rijden aantrekkelijk maken. In de eerste plaats hoeft de ondernemer geen 21% btw te betalen. Overigens blijft de btw-privť-correctie van 2,7 % wel van toepassing. Ten tweede bieden de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) diverse voordelen voor de milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of producten die vermeld worden op de Energielijst en Milieulijst 2018.

Dankzij de Milieu Investeringaftrek (MIA) kunnen ondernemers voordelig investeren in elektrische auto's en laadpalen. De korting kan oplopen tot wel 36% van het investeringsbedrag. De ondernemer moet daarbij wel minimaal Ä 2500,- investeren en het dient om bedrijfsmiddelen te gaan die op de Milieulijst staan. De kosten die voor aftrek in aanmerking komen zijn de aanschafkosten, aanpassingskosten en/of aankoop van nieuwe onderdelen, de voortbrengkosten en kosten voor milieuadviezen. Ondernemers kunnen de MIA toepassen naast de Vamil-regeling. Als de ondernemers de bedrijfsmiddelen binnen vijf jaar na de investering schenken of verkopen, met een waarde meer dan Ä 2300,-, dan dienen zij een deel van de aftrek terug te betalen via de desinvesteringsbijtelling.

De MIA-aftrek wordt vaak tezamen met de Vamil regeling gebruikt. De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) biedt subsidies voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor bedrijven. Met de Vamil kan een ondernemer maar liefst 75 % van de investeringskosten op een elektrische laadpaal afschrijven. Het is voor bedrijven wel belangrijk om tijdig de MIA en Vamil aan te vragen. Dit dient te gebeuren binnen drie maanden na aanschaf van een elektrische laadpaal. Naast deze regelingen bieden gemeenten en provincies diverse subsidies aan, waardoor investeren in elektrische wagens een kostenbesparend alternatief kan zijn.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Investeren in elektrische voertuigen.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Investeren in elektrische voertuigen en laadpalen biedt enorme voordelen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Mol Coatings MCC Kleurenmengsysteem

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool (Vecto)

Volvo FL L 18t 4x2 177kW (206kW)

Drum SC200

allsafe AJS systeem

SKF PEF-90

Terberg Techniek Modificaties van asconfiguratie

Rino CT2801Ks

KŲgel Multi

Mercedes-Benz Citan 108 CDI Lang 55kW

Mazda Bedrijfswagen inrichting

SKF Netherlands: aanbieding Lincoln koppelschotelsmering


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Van der Heiden Trucks

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens