Investeren in elektrische voertuigen en laadpalen biedt enorme voordelen

Investeren in elektrische voertuigen en laadpalen biedt enorme voordelen. De overheid helpt ondernemers met diverse regelingen.

Bij de keuze voor nieuwe bedrijfswagens is investeren in elektrische auto's en laadpalen een uitstekende optie. Steeds meer bedrijven en instanties kiezen voor de elektrische bedrijfswagen. De Nederlandse overheid biedt diverse ondernemersvoordelen aan voor bedrijven die elektrisch gaan rijden. Met de verschillende regelingen en subsidies wil de overheid stimuleren dat steeds meer bedrijven op de elektrische voertuigen overstappen. Om de kosten van de bedrijfswagens te beoordelen, is het dus belangrijk om naast de verzekering auto berekenen, ook te kijken naar de diverse kostenbesparingen die de overheid geeft op deze elektrische wagens. Overstappen op elektrische bedrijfswagens kan enorme voordelen bieden.

Er gelden diverse fiscale voordelen voor bedrijven die elektrisch rijden aantrekkelijk maken. In de eerste plaats hoeft de ondernemer geen 21% btw te betalen. Overigens blijft de btw-privť-correctie van 2,7 % wel van toepassing. Ten tweede bieden de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) diverse voordelen voor de milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of producten die vermeld worden op de Energielijst en Milieulijst 2018.

Dankzij de Milieu Investeringaftrek (MIA) kunnen ondernemers voordelig investeren in elektrische auto's en laadpalen. De korting kan oplopen tot wel 36% van het investeringsbedrag. De ondernemer moet daarbij wel minimaal Ä 2500,- investeren en het dient om bedrijfsmiddelen te gaan die op de Milieulijst staan. De kosten die voor aftrek in aanmerking komen zijn de aanschafkosten, aanpassingskosten en/of aankoop van nieuwe onderdelen, de voortbrengkosten en kosten voor milieuadviezen. Ondernemers kunnen de MIA toepassen naast de Vamil-regeling. Als de ondernemers de bedrijfsmiddelen binnen vijf jaar na de investering schenken of verkopen, met een waarde meer dan Ä 2300,-, dan dienen zij een deel van de aftrek terug te betalen via de desinvesteringsbijtelling.

De MIA-aftrek wordt vaak tezamen met de Vamil regeling gebruikt. De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) biedt subsidies voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor bedrijven. Met de Vamil kan een ondernemer maar liefst 75 % van de investeringskosten op een elektrische laadpaal afschrijven. Het is voor bedrijven wel belangrijk om tijdig de MIA en Vamil aan te vragen. Dit dient te gebeuren binnen drie maanden na aanschaf van een elektrische laadpaal. Naast deze regelingen bieden gemeenten en provincies diverse subsidies aan, waardoor investeren in elektrische wagens een kostenbesparend alternatief kan zijn.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Investeren in elektrische voertuigen.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Investeren in elektrische voertuigen en laadpalen biedt enorme voordelen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Volvo Trucks Vera ingezet in de haven van GŲteborg

MAX Trailer MAX210

Thermo King onderdelen

Broshuis 2ABD-38A

Van Eck ECKstreme Multitemp

Hertoghs O3 LZV combinatie

Nissan NV200 1.5 dCi 63kW Acenta

Transics TX-SMART

Renault Trucks K520 6x6

Eerste Volvo Truck rolde in 1928 de fabriek uit

Schmitz Cargobull Gotha S.KI LIGHT Large Volume Kipperoplegger

Renault Trucks T 460 6x2 Light Midlift-as


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens