I-Shift: Na twintig jaar nog steeds koploper in schakeltechniek

I-Shift: Na twintig jaar nog steeds koploper in schakeltechniek. Automatisch schakelende versnellingsbak wordt steeds verder ontwikkeld.

I-Shift van Volvo Trucks werd 20 jaar geleden uitgevonden. Niet meer handmatig ontkoppelen, schakelen en koppelen: de truck kon dit vanaf dat moment zelf.

Deze automatisch schakelende versnellingsbak evolueerde sinds zijn introductie tot een "game changer" op het gebied van brandstofverbruik, prestaties en chauffeurscomfort. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen Volvo's met I-Shift op de weg. Tegenwoordig hebben alle Volvo's deze bak als standaarduitrusting en moet je bijbetalen als je een handgeschakelde bak zou willen.

De I-Shift zorgt voor perfecte, korte schakelmomenten, reductie in brandstofverbruik, minder trillingen en minder fysieke belasting van de chauffeur. Jaren van ontwikkeling, testen en feedback uit de praktijk hebben I-Shift steeds beter gemaakt. In 2014 werd I-Shift leverbaar met Dual Clutch: een heavy-duty dubbele koppeling voor soepel accelereren en naadloos schakelen.

In 2016 bracht Volvo Trucks I-Shift met kruipversnellingen op de markt. Hiermee kan met een zware lading vanuit stilstand of in heuvelachtig of slecht terrein moeiteloos worden weggereden. Treingewichten tot 325 ton zijn mogelijk zonder de motor te zwaar te belasten. Een rijsnelheid van 0,5 km/uur is mogelijk voor het uitvoeren van precisie-manoevres.

De komst van I-See als optionele extra functie van I-Shift, betekende in 2017 de introductie van kunstmatige intelligentie. Op basis van een elektronische kaart en ervaringsgegevens "weet" de truck wat hij de komende kilometers onder de wielen kan verwachten en stemt daar het schakelgedrag op af. Zo maakt de chauffeur optimaal gebruik van de omstandigheden.

I-Shift in combinatie met de functie Change Direction is nog een noviteit. Het stelt de truck in staat van richting te veranderen zonder dat de chauffeur het rempedaal hoeft te gebruiken. Een functie die vooral handig is in de (bos)bouw. De nieuwste generatie Volvo-trucks zorgt voor een verdere verlaging van het brandstofverbruik.

ďMaar hier stopt de ontwikkeling zeker niet. I-Shift zal in de nabije toekomst nog verder worden verbeterd zowel voor dieseltrucks als voor trucks die rijden op alternatieve brandstoffen. Ook zal I-Shift een belangrijk onderdeel uitmaken bij de ontwikkeling van elektromobiliteit. En het kan het ook bijdragen aan volledig zelfrijdende transportoplossingenĒ, zegt Pšr Bergstrand, Heavy Duty Transmission manager bij Volvo Trucks.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze I-Shift:.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 I-Shift: Na twintig jaar nog steeds koploper in schakeltechniek
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


D-Tec FV2006 mest-tankoplegger

Cabines mogen sinds september 2020 negentig cm langer zijn

Fiat Ducato Ambulance

Transics TX-DOCSCAN

Iveco Daily 4x4 (70C18HA8V WX)

Schmitz T.KM ONE

Renault - Humbaur Master L4 chassis met laadbak en aanhangwagen met doorlaadmogelijkheid

OBU voor Belgische tol voor bestelwagens

Van Eck ECKstreme Multitemp ó dubbeldeks koeltrailer met twee temperatuurzones

Renault - Humbaur Master L4 chassis met laadbak en aanhangwagen met doorlaadmogelijkheid

Carrier Siberia

SAF Holland Neway ADZ Tandem

Iveco Daily Chassiscabine 35S10 WB300

Pacton Ecocombi X-press ó vlakke oplegger met wipkar

Renault Trucks D16 210E6

Brigade VBV-3000C High Definition Zijcamera's

Mercedes-Benz Actros 1840 Streamspace

Terberg Techniek X-Track hydraulische wielaandrijving

Volvo FH540 6x4T ó zwaartransport-trekker

Pommier LED-laadruimteverlichting


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available