Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor een vrachtauto?

Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor een vrachtauto?.

Vrachtwagens mogen een maximale massa hebben van meer dan 3.500 kg. De toegestane maximummassa staat aangegeven op het kentekenbewijs. De motorrijtuigenbelasting die je voor de vrachtauto moet betalen, is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere het al dan niet aanwezig zijn van een koppelinrichting, de toegestane maximummassa, het type vering, het aantal assen en de euronorm spelen een rol. In uitzonderlijke gevallen, zoals bij een aandrijving op een waterstofmotor, gelden aparte berekeningsmethoden. Natuurlijk speelt het ook een rol of je al dan niet recht hebt op een vrijstelling.

Ook de bzm in rekening brengen Vergeet er natuurlijk wel niet even rekening mee te houden dat je, indien je de vrachtauto ook op de autosnelweg wilt gebruiken en de toegestane maximummassa groter is dan 12.000 kilogram, je ook de zogenoemde belasting zware motorrijtuigen moet betalen. Hier spelen enkel de euronorm en het aantal assen een rol.

De motorrijtuigenbelasting en de aanhangwagen
Kies je ervoor om een aanhangwagen achter jouw vrachtwagen te plaatsen? Indien de aanhangwagen gekoppeld wordt met een vrachtauto met een Nederlands kenteken, hoef je hiervoor niet apart de motorrijtuigenbelasting te betalen.

Vrachtwagen als personenauto
Als je een bedrijfswagen hebt die voor het vervoer van personen is ingericht, wordt de vrachtwagen door de Belastingdienst als personenauto gezien. De ruimte voor personenvervoer moet in dat geval wel groter zijn dan de laadruimte van de vrachtwagen. Ook moeten er zitplaatsen zijn voor personen, en eventueel staanplaatsen.

Vrijstelling
Is de vrachtwagen tenminste 40 jaar geleden in gebruik genomen, en wordt deze niet bedrijfsmatig gebruikt? Dan kun je vrijstelling aanvragen van de betaling van motorrijtuigenbelasting bij de Belastingdienst. Dat kan via het formulier ĎVerzoek motorrijtuigenbelasting vrijstellingí.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Hoe zit het met.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor een vrachtauto?
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


DAF CF 440 FAD Construction 10x4/6

Faymonville FloatMax gesloten binnenlader

Vako Vakov

Coxx X-Low XF 6.2-69 / 75

Limetec - WEMACON Limetec LZV

Aluvan PolyStar

Ziehl-Abegg Electrische naafmotor

Mercedes-Benz Antos 2535 L Loader

Stasse Transporttechniek Aanhangwagens

Mercedes-Benz Econic 3235 8x4

Pavelli STV Smart A2 dieplader voor trucktransport

Van Eck multi-compartiment koel/vriesvoertuigen


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens