Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor een vrachtauto?

Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor een vrachtauto?.

Vrachtwagens mogen een maximale massa hebben van meer dan 3.500 kg. De toegestane maximummassa staat aangegeven op het kentekenbewijs. De motorrijtuigenbelasting die je voor de vrachtauto moet betalen, is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere het al dan niet aanwezig zijn van een koppelinrichting, de toegestane maximummassa, het type vering, het aantal assen en de euronorm spelen een rol. In uitzonderlijke gevallen, zoals bij een aandrijving op een waterstofmotor, gelden aparte berekeningsmethoden. Natuurlijk speelt het ook een rol of je al dan niet recht hebt op een vrijstelling.

Ook de bzm in rekening brengen Vergeet er natuurlijk wel niet even rekening mee te houden dat je, indien je de vrachtauto ook op de autosnelweg wilt gebruiken en de toegestane maximummassa groter is dan 12.000 kilogram, je ook de zogenoemde belasting zware motorrijtuigen moet betalen. Hier spelen enkel de euronorm en het aantal assen een rol.

De motorrijtuigenbelasting en de aanhangwagen
Kies je ervoor om een aanhangwagen achter jouw vrachtwagen te plaatsen? Indien de aanhangwagen gekoppeld wordt met een vrachtauto met een Nederlands kenteken, hoef je hiervoor niet apart de motorrijtuigenbelasting te betalen.

Vrachtwagen als personenauto
Als je een bedrijfswagen hebt die voor het vervoer van personen is ingericht, wordt de vrachtwagen door de Belastingdienst als personenauto gezien. De ruimte voor personenvervoer moet in dat geval wel groter zijn dan de laadruimte van de vrachtwagen. Ook moeten er zitplaatsen zijn voor personen, en eventueel staanplaatsen.

Vrijstelling
Is de vrachtwagen tenminste 40 jaar geleden in gebruik genomen, en wordt deze niet bedrijfsmatig gebruikt? Dan kun je vrijstelling aanvragen van de betaling van motorrijtuigenbelasting bij de Belastingdienst. Dat kan via het formulier ĎVerzoek motorrijtuigenbelasting vrijstellingí.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Hoe zit het met.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor een vrachtauto?
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Broshuis 3AOU-48/1

Nooteboom Tele-PX Super Wing Carrier

GS Meppel 4-assige machinewagen

Pacton TXC 343.32 Liquid Light Express

Rotzler Treibmatic TR 030/6

Volvo New FH540 4x2T

Terberg Techniek X-Track hydraulische wielaandrijving

Kšssbohrer SLL 2

Scania R410 4x2 trekker

Scania - HTS R500 10x4*6 Chassis met containerafzetsysteem


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens