Het financieren van een zakelijk voertuig

Het financieren van een zakelijk voertuig

Het financieren van een zakelijk voertuig. Er zijn diverse methodes.

Ben je van plan om een zakelijke auto of bestelauto aan te schaffen? Je kunt jouw zakelijke voertuig op verschillende manieren financieren. Iedere methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit zijn de vier meest gangbare manieren, van financieren met eigen geld tot financiering met een zakelijke of persoonlijke lening.

Heb je het geld voor een nieuwe auto op je rekening staan? Dan kan het verstandig zijn om de bedrijfsauto of bestelwagen in ťťn keer te betalen. Dit is de goedkoopste optie die er bestaat omdat je geen lease of rente betaalt. Ook krijg je de btw terug bij de aangifte omzetbelasting en schrijf je zelf af op de zakelijke auto. Wanneer je een busje of bestelauto aanschaft of een personenauto om in te zetten als taxi, geldt de investeringsaftrek. Een nadeel van deze manier van financieren is dat je vermogen vast zit in het voertuig en dat je dit niet kunt gebruiken voor andere doeleinden, zoals de groei van jouw onderneming.

Bij financial lease wordt het voertuig direct jouw eigendom. Je kunt dit vergelijken met het afsluiten van een lening voor jouw bestelbus of zakelijke auto. Deze vorm van leasen is te vergelijken met een hypotheek op een huis. Een groot voordeel is dat je van fiscale voordelen profiteert omdat je direct economisch eigenaar bent van de bedrijfswagen, zonder dat je hier in een klap een grote investering voor moet doen.​

Bij operational lease word je geen eigenaar van de bedrijfswagen maar betaal je maandelijks een vast bedrag aan huur. Je kunt ervoor kiezen om na afloop van het leasecontract de auto in te wisselen voor een nieuwer model of om de bedrijfswagen tegen een gereduceerd tarief over te nemen. De kosten voor het leasen van de auto kun je afschrijven. Een groot voordeel van deze vorm van leasen is dat je compleet wordt ontzorgd en nergens meer aan hoeft te denken. Van de verzekeringen tot onderhoud, schades of winterbanden, met operational lease wordt het voor je geregeld.

Dan kun je er nog voor kiezen om een geldbedrag te lenen waarvan je een auto aanschaft. Dit kan zowel voor een nieuwe auto als een occasion een interessante optie zijn als je niet over voldoende liquide middelen beschikt. Doorgaans sluit je hier een zakelijke lening voor af, maar je kunt ook eventueel een persoonlijke lening afsluiten, zodat je jezelf voor een periode minder uit hoeft te betalen en er dus meer vermogen op je zakelijke rekening blijft staan. Wat interessant is hangt af van de rentepercentages en andere voorwaarden. Over het algemeen betaal je de lening terug in termijnen op gezette tijden.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Het financieren.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Het financieren van een zakelijk voertuig
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Burg - Vako Containerchassis met kipframe

Mercedes-Benz Atego 1527 L

Vanloda Hydraroll

Stasse Transporttechniek Aanhangwagens

Volvo FMX 460 10x4/6 kipper

Mercedes-Benz Econic 1838 LL

Wielton gaat zijn opleggers volgen met TX-Trailerpulse

Nooteboom Ballast aanhangwagen.

Volkswagen Transporter T6 WB340 2.0 TDI 150kW 2,8t Dubbele cabine

ABK Ergonomische separatiewanden

Nooteboom OSDS Hoogwerker semi-dieplader

Emoss 5012 EVER

Feldbinder TEUT 31.3 - 2/1

KŲgel NOVUM LightPlus lichte schuifzeiloplegger

Nooteboom OVB-55-03V(T)

Brigade HD Backeye 360 BN-300

CitroŽn Berlingo L2 BlueHDi100 S&S

Krone Profi Liner SDP27 eLB3-BW

DAF Trucks / ZF Traxon: versnellingsbak voor nieuwe DAF XF / CF

Toyota HiLux 4WD 2.4 D-4D Double Cab SR


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available