H2Accelerate heeft geld voor 150 waterstofvrachtwagens en acht waterstoftankstations

H2Accelerate heeft geld voor 150 waterstofvrachtwagens en acht waterstoftankstations

H2Accelerate heeft geld voor 150 waterstofvrachtwagens en acht waterstoftankstations.

Het samenwerkingsverband H2Accelerate - dat als doel heeft waterstoftrucks in Duitsland te laten rijden - heeft vandaag bevestigd genoeg geld te hebben voor de aanschaf van 150 trucks met waterstof-aandrijving, alsmede acht tankstations. Het geld komt van het Clean Hydrogen Partnership van de EU.

Het H2Accelerate TRUCKS-project is een innovatieve samenwerking tussen drie van 's werelds toonaangevende OEM's (Daimler Truck, Volvo Group en Iveco Group), het Finse onderzoeksinstituut VTT, de International Road Transport Union (IRU), de Romanian Association of Road Haulers (UNTRR) , de Italiaanse (Federazione Italiana Autotrasportatori Professionali - FIAP) en de Oostenrijkse vereniging (WKO) evenals Element Energy France (een bedrijf van de ERM Group). Het project wordt gecoŲrdineerd door SINTEF, een onderzoeksinstituut voor waterstoftechnologieŽn in Noorwegen. Daarnaast ondersteunen aanbieders van energie-infrastructuur zoals Shell, TotalEnergies en Everfuel het project.

De vrachtwagens die in de eerste fase worden ingezet, zullen naar verwachting 4x2 of 6x2 zijn, met een capaciteit tot 44 ton en een lange actieradius van minimaal 600 km. De vrachtwagens zullen worden gebruikt door bekende klanten van de fabrikanten en zullen gedurende meerdere jaren onder reŽle omstandigheden worden getest om hun technische en economische prestaties te evalueren. De resultaten van het project dienen als basis voor de grootschalige inzet van brandstofcelvoertuigen in de komende jaren.

Giandomenico Fioretti, Head of Alternative Propulsion Business Development bij IVECO Truck Business Unit: ďDe Iveco Groep is al meer dan twintig jaar pionier op het gebied van alternatieve aandrijvingen. Waterstof is een opwindende energiedrager voor de duurzame toekomst van zware voertuigen, aangezien deze technologie het beste compromis biedt tussen actieradius, laadvermogen en tanktijd."

De tankstations worden gebouwd langs de belangrijkste TEN-T-transportcorridors, waardoor ze goed bereikbaar zijn voor vrachtwagenchauffeurs dicht bij de snelweg. De deelnemers zijn van plan dit initiŽle netwerk aan te vullen met extra tankstations langs strategische hubs tussen ScandinaviŽ en Noord-ItaliŽ. (14 maart 2023)

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze H2Accelerate heeft geld.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 H2Accelerate heeft geld voor 150 waterstofvrachtwagens en acht waterstoftankstations
actieradius   600 km
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


KŲgel Cargo Benelux

SPIER BDF wissellaadbakken 715 - 745 - 765 - 782

Mercedes-Benz Econic 3235 8x4

Wecon Coilbrug

Renault Trucks C 460 6x4 OptiTrack

Bott - Mercedes-Benz Sprinter commandovoertuig

Vako Steillader

Polypan HexaPano

Talson TGM

Opel Grandland X Van

Volvo FH 6x2V Luchtvering (Low) NLA

Fiat Ducato Pro Edition L1H1 / L2H1 / L2H2 / L3H2 96kW euro6 3,0t

Van Eck UT-3 luchtvrachttrailer GDP-Pharma / TAPA-TSR1

Traton neemt Navistar over

Scania L340 CNG 6x2 chassis

Mercedes-Benz Arocs 4163 S 8x4/4 zwaartransporttrekker

Volvo FH16 750 6x4T

Scania: aandeel van H2-trucks zal voorlopig beperkt zijn door ongunstige energie-eigenschappen

Renault Trucks K 520 EVO 8x8 kipperchassis

Faymonville PrefaMax


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available