Groeneveld Manufacturing Operations gecertificeerd volgens ISO/TS 16949

Groeneveld Manufacturing Operations gecertificeerd volgens ISO/TS 16949. Hoogste kwaliteitsnorm voor productiebedrijven Groeneveld Groep.

Na een voorbereiding van ruim twee jaar hebben de twee productiebedrijven van Groeneveld Groep B.V. in ItaliŽ, het ISO/TS 16949 kwaliteitscertificaat behaald. ISO-TS is de hoogste kwaliteitsstandaard in de automobielindustrie en gaat een flinke stap verder dan de bekende ISO 9001 standaard. ďDe ISO/TS certificering betekent een belangrijke mijlpaal op onze weg naar World Class Manufacturing en onderstreept de kwaliteit van onze organisatie en processenĒ, aldus Ron den Engelsen, CEO van Groeneveld Groep, producent van onder meer oliemanagement- en automatische smeersystemen, veiligheidsoplossingen en boordcomputers.

Evenals bij ISO 9001, waaraan Groeneveld al sinds begin jaren negentig voldoet, is ook ISO/TS gericht op proceskwaliteit. ISO/TS 16949 beschrijft echter nadrukkelijker de eisen voor het kwaliteitsmanagement met betrekking tot het ontwerp en de ontwikkeling, productie en installatie van automobiel gerelateerde producten. De nieuwste en zwaarste automotive kwaliteitsnorm legt veel meer nadruk op aspecten als continu verbeteren en het voorkomen van fouten en verspillingen. Deze nieuwe norm staat dan ook veel dichter bij de mensen in de productie en is meer in lijn met instrumenten als Six Sigma en Kaizen. ĎHet behalen van IS/TS 16949 betekent de implementatie van een nieuwe kwaliteitsfilosofie, en niet alleen een hogere kwaliteitsstandaard in productie en ontwikkeling. Ik heb hier in ItaliŽ een jong, goed voorbereid en gemotiveerd team aangetroffen, dat is staat is geweest om in een paar jaar een volledige turnaround te realiseren op gebied van processen en procedures. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij gedreven en toegewijd zijn om een World Class Manufacuring organisatie te bereiken.Ē Aldus Giorgio Ippolito, Lead Auditor van de Swiss Association for Quality and Management Systems (SQS), nadat de audit succesvol was afgerond.

Als first tier leverancier aan producenten van bussen, trucks, trailers en construction & mining equipment, heeft Groeneveld altijd veel nadruk gelegd op kwaliteit. Maar in de overtuiging dat het altijd beter kan, heeft de onderneming een paar jaar geleden de lat nog een flink stuk hoger gelegd en gekozen voor een Total Quality Management (TQM) aanpak. ďToen wij een kleine drie jaar geleden startten met die nieuwe TQM-aanpak, met World Class Manufacturing als ultieme doel, hebben wij heel bewust gekozen om voor ISO/TS 16949 te gaan. Een uitdagende doelstelling, maar wel een die onze hele organisatie bewust heeft gemaakt van het feit dat proceskwaliteit de basis is voor de allerhoogste productkwaliteit.Ē Aldus Diego Macario, Managing Director van Groeneveld Manufacturing Italy, met een fabriek in Cassago Brianza en een in Valmadrera.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Groeneveld Manufacturing Operations.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Groeneveld Manufacturing Operations gecertificeerd volgens ISO/TS 16949
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

Renault Trucks Maxity 110.35 L3

Volkswagen Transporter WB340 Hoog Dak 1.9 TDI 63kW (of 77kW) 2,8t / 3,0t / 3,2t

Pacton Chassis X-press dubbel gestuurd onderstel

Pacton Chassis X-press 3-assig onderstel met 1 stuuras

Tal Techniek Kipper

Hertoghs - Volvo FE 4x2V Hybride bakwagen

D-Tec FV2006 mest-tankoplegger

Scania P370 4x2 trekker

MAN TGS 49.460 10x4 betonmixerchassis

Sortimo ProCargo CT1 L2 / L3


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens