Eerste foto van elektrische Volvo FH ó productie start in 2022

Eerste foto van elektrische Volvo FH ó productie start in 2022

Eerste foto van elektrische Volvo FH ó productie start in 2022. Elektrische lange-afstandstruck gaat in 2022 in serieproductie.

Volvo heeft de eerste beelden getoond van de elektrisch aangedreven FH. Deze lange-afstandstruck met elektromotor gaat in 2022 in serieproductie. In 2021 start de verkoop. Op dit moment wordt de truck getest, volgend jaar volgen veldtests met de eerste klanten.

De FH Electric wordt een belangrijke uitbreiding op het programma elektrische trucks van Volvo. De FL en FE worden nu al geleverd, de FM Electric en FMX Electric staan op het punt om in productie te gaan. Vanaf 2022 zijn alle Volvo-modellen dan leverbaar met elektrische aandrijving. Motoren op diesel, biodiesel, gas en biogas worden nog tot 2040 uitgeleverd, daarna is het einde verhaal voor de verbrandingsmotor.

De FH is Volvo's paradepaardje. In eerste instantie wordt de truck geleverd met een forse batterij die in het chassis wordt gemonteerd en waarmee ongeveer 300 km kan worden afgelegd. Later komt ook een fuelcell-versie op de markt. De chauffeur moet dan niet meer opladen aan een stekker, maar waterstof tanken die in de truck wordt omgezet in elektriciteit.

De modellen van Volvo zijn recent allemaal vernieuwd. Daarbij is rekening gehouden met een vrije keuze voor de koper voor wat betreft het type aandrijving. Het chassis van de nieuwe FH is dus geschikt voor elk type motor. Volvo verwacht overigens niet dat je een diesel-uitvoering later alsnog kunt ombouwen naar een elektrotruck. "Dat is niet efficiŽnt, daarvoor verschillen de aandrijflijnen teveel."

Rondom de duurzame trucks ontwikkelt Volvo ook een compleet implementatie-traject voor klanten. Roger Alm, president Volvo Trucks: ďHet is onze primaire taak om de overgang naar elektrische voertuigen te vergemakkelijken. We doen dit door het aanbieden van een totaaloplossing, die bestaat uit routeplanning, correct gespecificeerde voertuigen, oplaadapparatuur, financiering en services. De zekerheid voor de lange termijn die wij en ons wereldwijde netwerk van dealers en servicewerkplaatsen aan onze klanten bieden, wordt belangrijker dan ooit."

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Eerste foto van elektrische Volvo FH ó productie start in 2022
actieradius   300 km
max. treingewicht   44000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Volvo FL 4x2 Electric

Eberspaecher Tunnel Mixer

Krone / Scania R650 / Dolly / Dryliner LI LZV

Polypan SilentFloor

Burgers BD City oplegger / dolly

Carrier Vector 1350

BPW ePower

Langendorf Innenlader

Baetsen Transport start met digitale vrachtbrief

Renault Trucks T 460.26 6x2

Veap Interne topbox

Fiat - Coxx Ducato 3.0 CNG - X-Low Dental Car

D-Tec Heavy Duty LZV Containertrailers

Mercedes-Benz Actros 2858 LS 6x4

Nooteboom OVB-95-07 Ballasttrailer

Satellic OBU voor Belgische tolheffing

Krone B-double

Volvo FH16 750 6x4T

Alcoa Dura-Bright 19.5 x 6,75

Polypan Side wall panels for double deck trailers


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available