Delfts bedrijf Zepp.Solutions bouwt H2-truck voor Vos Transport en BCTN

Delfts bedrijf Zepp.Solutions bouwt H2-truck voor Vos Transport en BCTN

Delfts bedrijf Zepp.Solutions bouwt H2-truck voor Vos Transport en BCTN. Trekker op waterstof, gebaseerd op Mercedes-Benz Actros 4x2.

Zepp.Solutions, ontwikkelaar van aandrijfsystemen op waterstof, gaat voor twee transportondernemingen een H2-aangedreven truck bouwen. Zepp maakt gebruik van een Mercedes-Benz Actros 4x2 opleggertrekker met dieselmotor, die bij Ginaf Trucks wordt omgebouwd naar elektrische aandrijving. De truck, met de naam Europa, krijgt een door Zepp ontwikkelde brandstofcel - de Zepp X150 fuel cell - aan boord die normaal gesproken wordt gebruikt voor zware machines.

De Zepp Europa krijgt de specificaties van een normale dieseltruck, dat wil zeggen dat hij geschikt blijft voor het trekken van een 13,60 meter oplegger en het transport van een 45 ft container. In eerste instantie wordt de Europa gebouwd met een 350 bar waterstofsysteem met 50 kg opgeslagen waterstof in de tanks, die voor een bereik van 700 km zou zorgen. In 2024 komt er een versie met 700 bar opslagdruk en een bereik van ruim 1000 km. De truck gaat naar verwachting ongeveer 9500 kg wegen en krijgt vermoedelijk een capaciteit op de schotel van zo'n tien ton. De aandrijflijn is ook toepasbaar op andere asconfiguraties.

Zepp benadrukt dat de truck aan Europese specificaties voldoet. Voor onderhoud van het mechanisch gedeelte kan de eigenaar terecht bij Mercedes-Benz dealers, ook al heeft Zepp geen officiŽle samenwerking met Daimler. Onderhoud van het elektrisch gedeelte kan via de dealerkanalen van Ginaf. Kevin Schreiber, mede-oprichter van Zepp Solutions: "Verder krijgt de klant ook uitgebreide instructies zodat hij zelf een deel van het onderhoud kan uitvoeren, in de eigen werkplaats."

De eerste klanten zijn Vos Transport Deventer en BCTN, die de sleutels van hun testtrucks eind 2023 krijgen overhandigd, nadat de opgebouwde voertuigen eerst zijn getest en goedgekeurd door de RDW. Zepp gaat ook met deze klanten kijken of er een realistische business case aanwezig is, en vergelijken met andere aandrijfsystemen zoals diesel en batterij-elektrisch.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Europa daadwerkelijk in de verkoop gaat, maar fleet owners kunnen wel alvast hun interesse kenbaar maken. (7 februari 2023)

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Delfts bedrijf Zepp.Solutions.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Delfts bedrijf Zepp.Solutions bouwt H2-truck voor Vos Transport en BCTN
modeljaar   2023 - 
motortype   electrisch met waterstofmodule 
aantal banden  
asconfiguratie   4x2 
massa leeg   plm 9500 kg
actieradius   700 of ruim 1000 km
max. schoteldruk   plm 10000 kg
max. treingewicht   plm 50000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Er komt eindelijk een einde aan de als MMBS gecamoufleerde auto's ó maar bestaande voertuigen mogen blijven rijden als ze een kenteken aanvragen

Van Eck Trailers viert 110-jarig bestaan met open dag

Volvo FH16 750 6x4T

Mercedes-Benz Atego 1527 L

Volvo I-Save biedt nu brandstofbesparing tot 10%

Nebu Transport Services Bulkaangiftes BTW Duitsland

DoorLock Systems Keyless Containerslot

InnovaTrain ContainerMover

Floor Floor X-press AXD.330.U ó uitschuifbare aanhangwagen

Coxx Safety Fingers

Langendorf ISOXX

Renault Trucks K520 6x6

Renault Master Platform Cabine 110 kW L2 / L3

Krone LZV

Langendorf Flatliner SB 15 - 9.5

Imbema Rhiwa Premium Parkeersensoren

Krone Profi Liner SDP27 eLB3-BW

MAX Trailer MAX510 - Twee- of drie-assige dieplader met pendelassen

Mercedes-Benz Antos 2824 / 2827 / 2830 / 2832 / 2833 / 2835 / 2836 / 2840 / 2843 LENA 6x2 chassis

Mercedes-Benz Atego 1223 KK


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available