De voordelen van het rijden in een youngtimer

De voordelen van het rijden in een youngtimer. Auto van 15 jaar en ouder voordelig dankzij lage bijtelling.

Het rijden van een zogenaamde young-timer, een auto van 15 jaar of ouder, brengt verschillende voordelen met zich mee. Dat geldt als particulier omdat een auto op leeftijd redelijk goedkoop is in de aanschaf. En bij een auto van vijftien jaar oud vallen de onderhoudskosten ook nog wel mee. Tenminste, als men kiest voor een kwaliteitsmerk. Maar het geldt zeer zeker ook voor de zakelijke rijder. Dit komt omdat auto's van vijftien jaar en ouder onder het young-timer tarief vallen wat betreft de bijtelling. Dit tarief is namelijk vastgesteld op 35 procent van de dagwaarde.

Een young-timer van de zaak
Omdat young-timers gunstig geprijsd zijn kan men met het beschikbare budget in een hoger segment gaan rijden. Een klasse hoger dan men gewend is betekent dan een model van merken als Volvo, Audi of Mercedes-Benz. Auto's die bekend zijn om de kwaliteit en die gemakkelijk meer dan vijftien jaar mee kunnen. Een luxe model van vijftien jaar oud van deze gerenommeerde merken is nog steeds een mooie auto en toch goed betaalbaar. En reken daar dan eens de bijtelling van uit en het grootste voordeel van een young-timer van de zaak wordt snel duidelijk.

Fraaie verschijning
Een topmodel van de luxe-merken als Volvo, Audi of Mercedes zal er ook na vijftien jaar fraai uit zien. Bovendien zal een dergelijke auto goed onderhouden zijn en ook na vijftien jaar slechts beperkte onderhoudskosten met zich meebrengen. Let daarbij wel op de kilometerstand. Deze auto's zijn gemaakt om veel kilometers te maken maar er is natuurlijk een grens. Daarbij blijven het auto's met een zekere uitstraling. De vormgeving is over het algemeen tijdloos terwijl men toch met iets bijzonders komt voorrijden. Het gesprek zal in eerste instantie gaan over de fraaie verschijning en vervolgens over de voordelen ervan.

Ambassadeur van de youngtimer
De zakelijke rijder zal complimenten krijgen voor de keuze van vervoer. Vervolgens zal gevraagd worden naar de motieven om bijvoorbeeld een youngtimer als een Volvo V70 R te rijden. Het genot van het rijden in een topmodel staat natuurlijk voorop. Maar vooral de kosten zullen overtuigend zijn. Het grootste voordeel wordt daarbij gehaald door de zakelijke rijder met een eigen zaak. De 35 procent bijtelling is natuurlijk privť interessant. Daarbij drukken de aanschaf en afschrijving niet zwaar op de balans. Men rijdt zakelijk en privť in een geweldige auto en de kosten blijven beperkt.

Een young-timer kiezen
Bij het kiezen van een youngtimer zijn er verschillende opties. Een merk dat bekend staat om degelijkheid, zoals Volvo, geniet de voorkeur. Ook wanneer deze auto voor het eerst in het buitenland op naam is gezet gelden de genoemde voordelen. De RDW neemt namelijk de datum van het buitenlandse kentekenbewijs over. Reken de voordelen maar uit.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 De voordelen van het rijden in een youngtimer
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Krone Intermodal Cool Box

Iveco Daily 4x4 (70C18HA8V WX)

Fliegl SDS 390 RH 125 / 248 schuifzeil oplegger

Parlok White Line V spatschermen

Burg - Vako Containerchassis met kipframe

Cargotec - Volvo FM330 6x4 X-High

Keees Roestvaststalen gereedschapskisten

Sesam schuifdaksysteem met geintegreerde achterklep

Rockinger RO 50E vangmuilkoppeling met sensor

Van Eck ECKstreme dubbeldeks oplegger voor rolcontainers

Volvo FL 4x2 12t euro6

DAF FAQ CF 85.440 Tridem


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Van der Heiden Trucks

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens