De voordelen van het rijden in een youngtimer

De voordelen van het rijden in een youngtimer

De voordelen van het rijden in een youngtimer. Auto van 15 jaar en ouder voordelig dankzij lage bijtelling.

Het rijden van een zogenaamde young-timer, een auto van 15 jaar of ouder, brengt verschillende voordelen met zich mee. Dat geldt als particulier omdat een auto op leeftijd redelijk goedkoop is in de aanschaf. En bij een auto van vijftien jaar oud vallen de onderhoudskosten ook nog wel mee. Tenminste, als men kiest voor een kwaliteitsmerk. Maar het geldt zeer zeker ook voor de zakelijke rijder. Dit komt omdat auto's van vijftien jaar en ouder onder het young-timer tarief vallen wat betreft de bijtelling. Dit tarief is namelijk vastgesteld op 35 procent van de dagwaarde.

Een young-timer van de zaak
Omdat young-timers gunstig geprijsd zijn kan men met het beschikbare budget in een hoger segment gaan rijden. Een klasse hoger dan men gewend is betekent dan een model van merken als Volvo, Audi of Mercedes-Benz. Auto's die bekend zijn om de kwaliteit en die gemakkelijk meer dan vijftien jaar mee kunnen. Een luxe model van vijftien jaar oud van deze gerenommeerde merken is nog steeds een mooie auto en toch goed betaalbaar. En reken daar dan eens de bijtelling van uit en het grootste voordeel van een young-timer van de zaak wordt snel duidelijk.

Fraaie verschijning
Een topmodel van de luxe-merken als Volvo, Audi of Mercedes zal er ook na vijftien jaar fraai uit zien. Bovendien zal een dergelijke auto goed onderhouden zijn en ook na vijftien jaar slechts beperkte onderhoudskosten met zich meebrengen. Let daarbij wel op de kilometerstand. Deze auto's zijn gemaakt om veel kilometers te maken maar er is natuurlijk een grens. Daarbij blijven het auto's met een zekere uitstraling. De vormgeving is over het algemeen tijdloos terwijl men toch met iets bijzonders komt voorrijden. Het gesprek zal in eerste instantie gaan over de fraaie verschijning en vervolgens over de voordelen ervan.

Ambassadeur van de youngtimer
De zakelijke rijder zal complimenten krijgen voor de keuze van vervoer. Vervolgens zal gevraagd worden naar de motieven om bijvoorbeeld een youngtimer als een Volvo V70 R te rijden. Het genot van het rijden in een topmodel staat natuurlijk voorop. Maar vooral de kosten zullen overtuigend zijn. Het grootste voordeel wordt daarbij gehaald door de zakelijke rijder met een eigen zaak. De 35 procent bijtelling is natuurlijk privé interessant. Daarbij drukken de aanschaf en afschrijving niet zwaar op de balans. Men rijdt zakelijk en privé in een geweldige auto en de kosten blijven beperkt.

Een young-timer kiezen
Bij het kiezen van een youngtimer zijn er verschillende opties. Een merk dat bekend staat om degelijkheid, zoals Volvo, geniet de voorkeur. Ook wanneer deze auto voor het eerst in het buitenland op naam is gezet gelden de genoemde voordelen. De RDW neemt namelijk de datum van het buitenlandse kentekenbewijs over. Reken de voordelen maar uit.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 De voordelen van het rijden in een youngtimer
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


D-Tec FlexiTrailer: Uitschuifbare zij-afscherming

Faymonville PrefaMax uitschuifbare binnenlader

Renault Trucks ondersteunt fleet owners bij elektrificatie van transport — programma E-Tech

Volvo Trucks helpt klanten met werving van vrouwelijke chauffeurs

Pacton B-Double Container Combinatie

Scania S660 (660S) 6x2 chassis

Zuid-Duitse alliantie stimuleert waterstof als brandstof in het goederenvervoer

Scania 25P 6x4 trekker 540-700 pk

MAX Trailer MAX510

Nordic Lights N45 HID

Volvo FH16 750 6x4T

Nooteboom MCO-48-03V(VM)

TANS Talis TMS

Volvo FH 420 / 460 / 500 LNG

Opel Combo L1H1 1.5Diesel 75kW

Dubbele-laadvloer trailer met parkeergarage en kantoor — voor de racerij

Schmitz Cargobull S.CS mega ferry-oplegger

Visser - Volvo FL L 12t 4x2 MICU Ambulance

Coxx X-Low chassis voor bloemenbak

Mercedes-Benz Unimog U527


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available