De voor- en nadelen van zakelijk leasen

De voor- en nadelen van zakelijk leasen

De voor- en nadelen van zakelijk leasen.

Als je een (bestel)auto wilt kopen, kan zakelijk leasen aantrekkelijk zijn, omdat je een vast bedrag per maand betaalt en fiscale voordelen hebt. Zakelijk leasen kent twee vormen: operational en financial. In beide gevallen kies je een bedrijfsauto naar keuze, waarin je voor een vast bedrag per maand rijdt.

Operational lease. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Heb je bijvoorbeeld een bestelauto nodig, dan lease je die een afgesproken periode voor een vast bedrag per maand. Hierin zijn ook de wegenbelasting, de bestelautoverzekering en de kosten voor onderhoud en reparatie meegenomen. Zelf betaal je de brandstof. Je least voor minimaal 12 maanden, maar er zijn ook leasemaatschappijen die een kortere termijn hanteren. Je mag de btw op de kosten die je maakt voor zakelijk rijden terugvorderen als voorbelasting.

Financial lease. Bij een financial lease ben je economisch eigenaar van de (bestel)auto. Tijdens de leaseperiode los je de auto feitelijk af en betaal je rente. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een bestelautoverzekering en het betalen van wegenbelasting. Ook onderhoud, eventuele reparaties en de brandstof betaal je zelf. Een voordeel is dat de auto op de balans staat en je recht hebt op investeringsaftrek. Omdat je investeert in bedrijfsmiddelen, in dit geval een voertuig, gaat de fiscale winst omlaag en hoef je minder belasting te betalen. Daarnaast vorder je de betaalde BTW terug.

Voordelen en nadelen. Een belangrijk voordeel van leasen is dat je als ondernemer zelf geen groot bedrag hoeft te investeren. Zo kun je voor een relatief laag bedrag zakelijk rijden. Bij operational lease weet je bovendien elke maand precies waar je aan toe bent. En er zijn dus belastingvoordelen. Een nadeel van leasen is dat het minder gunstig wordt wanneer je veel kilometers maakt. Bij operational lease wordt het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden vastgelegd in een afspraak. Ga je daar overheen, dan betaal je extra. Hierdoor kan leasen ineens een dure optie worden.

Andere opties dan leasen. Wil je zakelijk rijden maar niet leasen? Je kunt natuurlijk ook zelf investeren in een (kleine) bedrijfsauto. In bepaalde gevallen is dat zelfs goedkoper dan leasen. Rijd je privé weinig en verwacht je als ondernemer slechts af en toe een auto nodig te hebben? Dan is carsharing mogelijk een optie. Deelautos worden door zowel wagenparken aangeboden als ook particulieren. Jij betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze De voor- en nadelen.



(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 De voor- en nadelen van zakelijk leasen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Onrust in haven van Rotterdam; TLN komt in actie

Mercedes-Benz Arocs 4148 AK 8x6/4

GS Meppel AV-2000 L — laagbouw aanhangwagen

Tal Techniek Open oprijwagen

Rotzler Treibmatic TR 030/6

Nissan NV200 1.5 dCi 63kW Fridge

Peugeot - Lamberet Partner Plancher Frigorifique 122L1 1.6 HDi

JMR/Boopark Jaco

Safeline — zij-afscherming

Schmitz Cargobull S.CS 24/L 13.62 CEB (S01) Coiloplegger

Faymonville GigaMax uitschuifbare diepbedoplegger

Nooteboom OVB-65-04V(ZT)

Langendorf ISOXX

Citroën - Jotha Jumper Afzetcontainer L2 3,5t

Nooteboom OSDS-48-03V (EBW) — uitschuifbare semi-dieplader met wielkuilen

Pommier LED-laadruimteverlichting

Orlandi GX 57 A7 pneumatisch bediende vangmuilkoppeling

TANS Talis — nu geschikt voor papierloos transport

Scania G450 10x4

Mercedes-Benz - Van Eck Antos 1827


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available