DAF New Generation XF / XG / XG+

DAF New Generation XF / XG / XG+. Doordachte truck met enorme cabine; DAF werkt intussen aan zero-emission uitvoeringen.

Een indrukwekkende truck. Zo mag de New Generation DAF XF worden genoemd. En naast de XF ontwikkelde DAF de XG ó met 33 cm langere cabine ten opzichte van de nieuwe XF ó en hij is ook leverbaar met hoog dak, als XG+. DAF maakt gebruik van de nieuwe EU-wetgeving voor langere cabines om een betere aerodynamica te verkrijgen, hetgeen volgens de fabrikant 10% brandstofwinst kan opleveren. Die extra lengte (16 cm) zit aan de voorzijde. De geavanceerde stroomlijn is duidelijk te zien aan de gebogen voorruit. DAF overwoog de truck nog langer te maken maar bij tests bleek het extra gewicht niet op te wegen tegen de winst in aerodynamiek.

De nieuwe DAF XG+ is waarschijnlijk de meest ruime truck voor de chauffeur, met 12,5 m3 binnenruimte. DAF heeft de truck van A tot Z opnieuw ontworpen en noemt de nieuwe generatie een "nieuw platform voor de toekomst." De nieuwe trucks, die vanaf oktober 2021 worden afgeleverd, hebben standaard een motor (530 pk) op diesel (de PACCAR-motor werd op tal van punten verbeterd) maar... in de ontwikkelafdeling wordt gewerkt aan een batterij-elektrische truck en ó verrassing! ó een "hydrogen combustion engine" ó oftewel een verbrandingsmotor op waterstof.

De nieuwe XF en XG(+) worden duurder dan de huidige XF, maar volgens DAF hebben ze een gunstiger TCO (total cost of ownership) door het lagere verbruik, langere onderhoudsintervals (1 jaar / 200.000 km) in combinatie met continue software-updates, en Europawijde servicecontracten. Qua gewicht ontlopen de huidige en nieuwe toptrucks elkaar niet veel. De XG+ is slechts enkele kilo's zwaarder dan de huidige XF met Superspacecab. De geautomatiseerde TraXon versnellingsbak is nu de enige mogelijkheid, de handgeschakelde bak is niet leverbaar op dit model. Ook traditionele verlichting is verleden tijd, het is nu allemaal LED, ook de skylights en de zijverlichting.

De New Generation DAF is ontworpen als een droom voor de chauffeur. Tot de features behoren een volledig digitaal dashboard met instelbaar design, een camerasysteem ter vervanging van de buitenspiegels (optioneel ó gewone spiegels zijn standaard), volledig verstelbaar stuur, draaibare stoelen, grote uitschuifbare chauffeurstafel, infotainment-systeem dat je kunt verbinden met je smartfoon, een 220 x 80 cm bed met verstelbare lattenbodem, laag raampje aan bijrijderszijde (optie), bediening van audio / ramen / dakluik vanaf het bed, en (in combinatie met de cameraspiegels) een surveillance-modus waarmee je vanuit je bed de buitenkant van de truck in de gaten kunt houden. Opmerkelijk: de XF New Generation heeft nog gewoon een contactsleutel die je in de stuurkolom steekt om te starten, volgens DAF de goedkoopste optie. Eindhovense nuchterheid, bravo!

De nieuwe generatie XF is vanaf vandaag te bestellen bij de dealers, hij wordt gebouwd in Eindhoven en in oktober 2021 rollen de eerste exemplaren de fabriek uit. Dat is trouwens niet helemaal waar: in september 2020 heeft DAF een voorserie geproduceerd voor enkele klanten, en uiteraard de feedback gebruikt voor het definitieve model.

De huidige XF blijft voorlopig ook in productie, beide generaties worden dus door elkaar heen gebouwd op de lopende band in Eindhoven. En tenslotte: ook voor de DAF CF is een nieuwe generatie in aantocht, met lange/gestroomlijnde cabine. (9 juni 2021)

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze DAF.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 DAF New Generation XF / XG / XG+
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


GS Meppel - Volvo FMX 420 8x4 Lichtgewicht composiet kipper

DAF CF 440 FAD Construction 10x4/6

Pacton Huifgesloten semi-dieplader

Veap 2XL Deepsleeper

Dexter Axle Torflex

Nordic Lights N45 HID

Van Eck Koelcarrosserie met zijschuifwand

Renault Trucks D-Access Narrow-Track 6x2

Pacton Ecocombi X-press voorste oplegger v. Mega B-double

TISPL Het electronische tolsysteem voor Frankrijk

Meusburger MPG-2 diepbed-oplegger

Scania gaat de strijd aan met namaak-onderdelen in Afrika

Langendorf Innenlader

Volvo Trucks levert 32 FHs met I-Save aan Hessing Logistiek

Renault Trucks C 320 P 4x2

Hertoghs dubbel / drievoudig laadvloersysteem

Magyar RMO-tankoplegger

HIAB Multilift 7 tons haakarmsysteem

Coxx X-Low XF 6.2-69 / 75

MAN TGE 3.180 L4H3 132kW 3,5t


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available