D-TEC ó Container-LZV ook geschikt voor Duitsland

D-TEC ó Container-LZV ook geschikt voor Duitsland

D-TEC ó Container-LZV ook geschikt voor Duitsland. Diverse combinaties mogelijk.

Trailerbouwer D-TEC introduceert een LZV-combinatie die geschikt is voor gebruik in zowel Nederland als Duitsland. Duitsland heeft strengere eisen op het gebied van bestreken baan en het maximaal gewicht, in vergelijking tot Nederland. Naast de technische aanpassing die nodig is voor het rijden in Duitsland kent de nieuwe LZV-combinatie ook een lager leeggewicht. De nieuwe configuratie is ontwikkeld samen met Van der Most Transport.

De LZV-combinatie van D-TEC is geschikt voor 3 x 20 ft containers of 1 x 20 ft en 1 x 40 ft container. Het voorste deel bestaat uit een drie-assige trekker, gevolgd door een Combidolly met daarachter naar keuze een Flexitrailer, Portmaster of een 40 ft containerchassis. "Onze klanten bepalen zelf welke combinatie zij wensen. De ene klant gebruikt de LZV voornamelijk als combinatie, terwijl de andere klant veel wisselend werk heeft en soms ook alleen de tweede oplegger inzet voor transport," aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin.

Van der Most Transport koos bij deze LZV voor een Combidolly met een niet-uitschuifbaar 40 ft chassis om een zo laag mogelijk leeggewicht te creŽren. Dit lage leeggewicht is onder andere bereikt doordat D-TEC zijn Combidolly herontwikkelde, met als resultaat een besparing van circa 200 kg. "In combinatie met een lichtgewicht vast 40 ft chassis van D-TEC hebben we het optimum bereikt qua leeggewicht met een besparing van 1.500 kg ten opzichte van onze andere LZV-combinaties", aldus Mark van der Most van Van der Most Transport. "Deze gewichtsbesparing was noodzakelijk om een LZV-combinatie ook geschikt en interessant te maken voor transporten naar Duitsland. Dit heeft onder meer te maken met het beperkte maximumgewicht in Duitsland: 40 ton bij wegtransport."

D-TEC zelf ontwikkelt en produceert al ruim 30 jaar containerchassis. De trailerfabrikant levert een uitgebreid programma van containertrailers, waaronder de bekende Flexitrailers, Combitrailers en Portmasters die worden afgezet in heel Europa. De laatste jaren werkte de fabrikant hard om zijn productgamma verder uit te breiden met onder andere vaste chassis voor 40 of 45 ft containers en tankcontainerchassis voor 20 ft en 20-30 ft (swap)containers.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 D-TEC ó Container-LZV ook geschikt voor Duitsland
gvw (max. toelaatbare massa)   40000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Scania R500 8x2/*6

Langendorf ISOXX

KŲgel Tipper Trailer

Renault Trucks D-Wide 320 4x2

Renault Trucks T430 T4x2 SleeperCab euro6

Mercedes-Benz Actros Edition 2

TANS Talis — nu geschikt voor papierloos transport

BAWER Evolution gereedschapkisten

Meusburger Uitschuifbare platte oplegger

Scania S660 (660S) 6x2 chassis

Transics TX-CONNECT

Groenewegen Multifunctionele heavy duty aanhangwagen

Steelbro SB180SF

Humbaur Flexbox met wielkasten

VDO DLK Pro Download Key

Spier SAL -1 City

D-TEC Portmaster uitschuifbaar containerchassis

DAF FTG XF480 WB395

Langendorf AGRAR.kipper

Scania P280 B ó twee-assig distributiechassis


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available