Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over

Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over

Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over.

Clean Logistics SE uit Hamburg, producent van elektrische vrachtwagens en bussen, heeft vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland bv overgenomen. Ginaf produceert bouwvoertuigen en ontwikkelt sinds enkele jaren elektrische vrachtwagens (zie foto) en bussen, en is producent van een hydropneumatisch veersysteem en een zelf ontwikkeld hydraulisch aangedreven voorassysteem. De jaarlijkse omzet is 100 miljoen euro, en de productiecapaciteit van de fabriek in Veenendaal is tweehonderd voertuigen per jaar.

Clean Logistics koopt Ginaf met geld (1,8 miljoen euro) en aandelen en obigaties in de firma Clean Logistics. Ginaf (opgericht in 1933) was eigendom van het management na een management-buy-out vanuit een Chinese eigenaar. Clean Logistics (opgericht in 2018) is een beursgenoteerd bedrijf waarbij de twee oprichters de groot-aandeelhouders zijn.

Clean Logistics breidt zijn bedrijfsactiviteiten met deze overname aanzienlijk uit. Het Duitse bedrijf is vooral actief in de ombouw van bestaande voertuigen. Door overname van Ginaf beschikt het bedrijf over de mogelijkheid zelfstandig elektrische voertuigen te ontwerpen en bouwen. Ginaf heeft bovendien veel ervaring met homologatie (typegoedkeuringen) om de voertuigen daadwerkelijk op de Europese markt te mogen verkopen. Andere argumenten voor de overname is de aanwezigheid van zeer goede know-how en creativiteit bij het ontwerpen van chassis. Verder is Clean Logistics geÔnteresseerd in de zware trucks die Ginaf bouwt.

De bedrijven hebben goede marktvooruitzichten gezien het belang van schone logistiek met emissievrije voertuigen, aldus een persverklaring. Ginaf blijft als zelfstandige eenheid bestaan als dochteronderneming van Clean Logistics SE.

Dirk Graszt, CEO van Clean Logistics: "De oplossingen van GINAF zijn een uitstekende aanvulling op ons portfolio. GINAF heeft tientallen jaren knowhow in zwaar vrachtverkeer, ervaring in het keuren van serievoertuigen en de daarbij behorende bijbehorende homologatie als OEM. Met fyuriant heeft Clean Logistics een waterstof-aangedreven 40-tons vrachtwagen ontwikkeld en met pyuron, een waterstofbus voor het plaatselijk openbaar vervoer. Samen worden we een onafhankelijke Europese fabrikant van batterij-elektrische en brandstofcel elektrische voertuigen in de transportsector op het hoogste technische niveau."

Roeland van der Woude, CEO van GINAF: "We zijn zeer verheugd een sterke partner aan onze zijde te hebben in Clean Logistics. Het team van Dirk Graszt beschikt over uitgebreide knowhow, jarenlange ervaring en uitstekende toegang tot de Duitse markt. Samen zullen we nieuwe impulsen voor onze groei geven, de ontwikkeling van het zware goederenvervoer van de toekomst vormgeven en de decarbonisatie van de Europese transportsector stimuleren." (26 juli 2022)

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Faymonville 4-assige semi-dieplader met huif

Humblet Hydraulics TK-unit RHSA075

CitroŽn Jumpy M 70kW / 85 kW / 90kW / 110kW / 130kW

Volvo Trucks ontwikkelt truckas met elektromotor voor de nieuwe standaard internationale trekker

Wabco AEBS-3 nu standaard op nieuwe DAF Trucks

Volvo FE 6x2 Electric met kipperopbouw en autolaadkraan

CitroŽn - Jotha Jumper Afzetcontainer L2 3,5t

Roll-Over Schuifkapsysteem

LZV in Duitsland mogelijk met maximaal treingewicht van 40 - 44 ton

Krone Standard 3-assig containerchassis

Overheid subsidieert elektrische trucks tot maximaal 37% van de aanschafprijs

Krone Profi Liner SD

Coxx CABX Shortcab Verkoopwagen

Alcoa Dura-Bright 19.5 x 6,75

Scania G500 8x4

Renault Trucks voegt de modules Health en Safety toe aan OptiFleet

Moffett M4 25.4 NX

Opel Bedrijfswageninrichting / Mobiele werkplek

Fiat Ducato Ambulance

Volvo Trucks: fossiele brandstof vanaf nu niet meer nodig bij nieuwe trucks


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available