Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over

Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over

Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over.

Clean Logistics SE uit Hamburg, producent van elektrische vrachtwagens en bussen, heeft vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland bv overgenomen. Ginaf produceert bouwvoertuigen en ontwikkelt sinds enkele jaren elektrische vrachtwagens (zie foto) en bussen, en is producent van een hydropneumatisch veersysteem en een zelf ontwikkeld hydraulisch aangedreven voorassysteem. De jaarlijkse omzet is 100 miljoen euro, en de productiecapaciteit van de fabriek in Veenendaal is tweehonderd voertuigen per jaar.

Clean Logistics koopt Ginaf met geld (1,8 miljoen euro) en aandelen en obigaties in de firma Clean Logistics. Ginaf (opgericht in 1933) was eigendom van het management na een management-buy-out vanuit een Chinese eigenaar. Clean Logistics (opgericht in 2018) is een beursgenoteerd bedrijf waarbij de twee oprichters de groot-aandeelhouders zijn.

Clean Logistics breidt zijn bedrijfsactiviteiten met deze overname aanzienlijk uit. Het Duitse bedrijf is vooral actief in de ombouw van bestaande voertuigen. Door overname van Ginaf beschikt het bedrijf over de mogelijkheid zelfstandig elektrische voertuigen te ontwerpen en bouwen. Ginaf heeft bovendien veel ervaring met homologatie (typegoedkeuringen) om de voertuigen daadwerkelijk op de Europese markt te mogen verkopen. Andere argumenten voor de overname is de aanwezigheid van zeer goede know-how en creativiteit bij het ontwerpen van chassis. Verder is Clean Logistics geÔnteresseerd in de zware trucks die Ginaf bouwt.

De bedrijven hebben goede marktvooruitzichten gezien het belang van schone logistiek met emissievrije voertuigen, aldus een persverklaring. Ginaf blijft als zelfstandige eenheid bestaan als dochteronderneming van Clean Logistics SE.

Dirk Graszt, CEO van Clean Logistics: "De oplossingen van GINAF zijn een uitstekende aanvulling op ons portfolio. GINAF heeft tientallen jaren knowhow in zwaar vrachtverkeer, ervaring in het keuren van serievoertuigen en de daarbij behorende bijbehorende homologatie als OEM. Met fyuriant heeft Clean Logistics een waterstof-aangedreven 40-tons vrachtwagen ontwikkeld en met pyuron, een waterstofbus voor het plaatselijk openbaar vervoer. Samen worden we een onafhankelijke Europese fabrikant van batterij-elektrische en brandstofcel elektrische voertuigen in de transportsector op het hoogste technische niveau."

Roeland van der Woude, CEO van GINAF: "We zijn zeer verheugd een sterke partner aan onze zijde te hebben in Clean Logistics. Het team van Dirk Graszt beschikt over uitgebreide knowhow, jarenlange ervaring en uitstekende toegang tot de Duitse markt. Samen zullen we nieuwe impulsen voor onze groei geven, de ontwikkeling van het zware goederenvervoer van de toekomst vormgeven en de decarbonisatie van de Europese transportsector stimuleren."

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Clean Logistics neemt vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks Nederland over
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Scania R410 4x2 trekker

Thermo King onderdelen

HIAB XS 122 HiPro Duo

KŲgel Cargo Benelux

Mercedes-Benz Arocs 1846 LS 4x2 (4x4)

BAWER RVS gereedschapkisten

Opel Grandland X Van

Krone Intermodale BDF-wissellaadbakken

Mol Coatings MCC Kleurenmengsysteem

Mercedes-Benz Atego 1323 AF 4x4 Allradantrieb

Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten

TANS Talis in the cloud

Coxx Shortcab

Truckbanden in de winter - 3PMSF symbool is belangrijk

Van Eck ó Container Locker System

Mercedes-Benz Actros 2532 / 2536 / 2541 / 2544 / 2546 / 2548 LSVLA 6x2/4

Volvo dode hoek camera

Volkswagen e-Crafter L3 WB364 100kW chassis met kiepbak ó Elektrische aandrijving

Brandstoftank Bestelwagens Mercedes Benz Sprinter/VW Crafter

Shell Duitsland start proeven met bio-LNG voor vrachtverkeer


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available