Brigade Backeye 360 BN360-200

Brigade Backeye 360 BN360-200. Camera-monitor systeem met panoramische weergave ook van de dode hoeken.

Brigade Electronics heeft zijn nieuwste 360 graden camera-/monitorsysteem uitgebracht: de Backeye360 BN360-200. Deze is voorzien van een reeks nieuwe functies die dode hoeken elimineren en de veiligheid verbeteren. De technologie is ontwikkeld om te helpen met het manoeuvreren bij lage snelheden en biedt chauffeurs een uitgebreide, 360° panoramische weergave van de omgeving rondom het voertuig via een in de cabine gemonteerd scherm.

Uit onderzoek blijkt dat in het tijdsbestek waarin een bestuurder naar vier spiegels kijkt, de situatie beoordeelt en dan reageert op eventuele risico’s, het voertuig wel 10 meter af kan leggen, zelfs als dit maar 5 km/u rijdt.1 De Backeye 360 BN360-200 pakt dit probleem aan door dode hoeken te elimineren en altijd maximaal zicht rondom het voertuig te bieden, waarbij de chauffeur slechts één scherm in de gaten hoeft te houden. De BN360-200 beschikt over alle functies van zijn voorganger (BN360-000) plus het nieuwe en unieke voordeel van aanpasbare software, die door slechts één monteur intuďtief kan worden ingesteld met gebruik van het beeldscherm en de bijbehorende infrarood afstandsbediening.

Het scherm biedt 19 verschillende weergaven, die geschikt zijn voor vrijwel alle toepassingen en omgevingen. Er zijn bijvoorbeeld opties voor staande en liggende weergave, volledige 360° weergave van de omgeving rondom het voertuig en gesplitste schermen die een beeld van 360° geven. Aanpasbare triggers bieden een complete handsfree ervaring, zodat de chauffeur zich kan concentreren op het manoeuvreren en op mogelijke gevaren kan reageren. Huib Slijkhuis van Brigade Electronics: “De Backeye®360 BN360-200 is een opwindende nieuwe aanvulling op ons assortiment veiligheidscamera’s. Aanpasbare schermweergaven en in het voertuig geďntegreerde systeemtriggers bieden een geheel nieuwe rijervaring en zorgen dat de bestuurder altijd rondom zicht rondom het voertuig heeft. Dit elimineert dode hoeken en verbetert de veiligheid van het wagenpark.”

Zie ook: Brigade Sidescan.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Brigade Backeye 360 BN360-200
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


HOBUR 1-assige tankoplegger voor propaan en LPG

Renault Trucks president Blin ziet geen toekomst in LNG

Nooteboom Ballast aanhangwagen.

VDO TIS-Web Starterkit

TRABO Kist RVS

Renault Master 100.35 L3H2 achterwielaandrijving 74kW

VBG 750V PA

Terberg RT283 4x4

Mercedes-Benz Urban eTruck komt in 2020 op de markt

DAF LF 220 FT (FA) 4x2 164kW 7,5t

Volvo Trucks: Persoonlijke instellingen voor Volvo Dynamic Steering (VDS)

Shell LNG-station in Rotterdamse Waalhaven biedt vanaf nu tanken op twee drukniveaus


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens