Brigade Electronics Sidescan Predict — preventief alarm voor potentiële botsingen

Brigade Electronics Sidescan Predict — preventief alarm voor potentiële botsingen. Intelligent systeem waarschuwt chauffeur voor dreigend gevaar aan de zijkant van zijn truck.

Brigade Electronics introduceert de Sidescan®Predict, een systeem dat botsingen aan de zijkant van de truck kan voorkomen. Dit Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Knowledge Transfer Partnership – Universiteit Cambridge en detecteert botsingsgevaar en waarschuwt indien nodig de chauffeur.

Sidescan®Predict verzamelt informatie over objecten (andere weggebruikers) in de omgeving van de truck, zoals snelheid en afstand tot de vrachtwagen. Ook kijkt het naar informatie zoals snelheid, richting, versnelling en draaisnelheid van een voertuig. Op basis daarvan wordt steeds berekend of een botsing zou kunnen plaatsvinden.

De Sidescan®Predict is ontworpen voor o.a. bakwagens, kiepers, mixers, touringcars en bussen met een minimum lengte van 5,2 meter. Het systeem heeft zes sensoren die aan de zijkant van het voertuig worden gemonteerd. De sensoren hebben een detectiebereik van 2,5 meter. Sidescan®Predict wordt altijd ingeschakeld bij snelheden lager dan 30 km/uur.

Het systeem geeft visuele en akoestische waarschuwingen. De eerste stap is ‘’Bewegend voorwerp gedetecteerd’’, dat een gele visuele waarschuwing geeft, maar zonder geluid om de bestuurder zo weinig mogelijk af te leiden. De tweede stap ‘’Gevaar voor botsing’’ wordt geactiveerd als er bijvoorbeeld een fietser dicht bij de vrachtwagen komt. Het licht geel op en ook geeft het systeem een geluidssignaal om waakzaam te zijn. De laatste stap ‘’Voorspelde Botsing’’ geeft een rood licht en hoorbare waarschuwing op hoge toon voor de bestuurder om onmiddellijk in actie te komen om een botsing te voorkomen.

Brigade heeft jarenlang aan de ontwikkeling van dit systeem gewerkt, en sinds vorig jaar wordt het getest bij diverse gebruikers, met goede resultaten.

Brigade heeft dit systeem ontwikkeld, vooruitlopend op de wettelijke vereisten in het Verenigd Koninkrijk en aanbevolen vereisten in Europa. Brigade werkt al aan de naleving van VN-voorschrift 151, dat voorschrijft dat alle nieuwe voertuigen vanaf 2024 moeten zijn uitgerust met een fietsers-detectiesysteem, met een detectiezone van 30 m voor het voertuig en 4,25 m ervan verwijderd.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Brigade Electronics.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Brigade Electronics Sidescan Predict — preventief alarm voor potentiële botsingen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Aluvan PlanStar

TANS TALIS Delivery App

HIAB X-HIPRO 1058

Volkswagen Crafter Pickup WB433 3,5t

Renault Trucks C 460 6x4 OptiTrack

Spier SGL 290

Aluvan-Ford Transit PolyStar 350L 2.4 TDCi 85kW

Volvo FH16 550 / 650 / 750 euro6 4x2T

Pacton Open laadbak

Wecon Wissellaadbak, inw. lengte 782 cm

BTW terugvordering voor heel Europa

Aventeon Logistics.ONE

Logi-D Motoc

Pacton Semi X-press 3-as semi voor verrijdbare kraan

Scania G410 4x2 CNG — trekker met 13 liter gasmotor

On Board Load Control

Meusburger 2-assige dieplader met huif en schuifdak

Volvo FH540 6x4T — zwaartransport-trekker

HIAB XS 044 D-4 CLX

Imbema Rhiwa Kunststof rijplaten


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available