Brigade Electronics Sidescan Predict — preventief alarm voor potentiële botsingen

Brigade Electronics Sidescan Predict — preventief alarm voor potentiële botsingen. Intelligent systeem waarschuwt chauffeur voor dreigend gevaar aan de zijkant van zijn truck.

Brigade Electronics introduceert de Sidescan®Predict, een systeem dat botsingen aan de zijkant van de truck kan voorkomen. Dit Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Knowledge Transfer Partnership – Universiteit Cambridge en detecteert botsingsgevaar en waarschuwt indien nodig de chauffeur.

Sidescan®Predict verzamelt informatie over objecten (andere weggebruikers) in de omgeving van de truck, zoals snelheid en afstand tot de vrachtwagen. Ook kijkt het naar informatie zoals snelheid, richting, versnelling en draaisnelheid van een voertuig. Op basis daarvan wordt steeds berekend of een botsing zou kunnen plaatsvinden.

De Sidescan®Predict is ontworpen voor o.a. bakwagens, kiepers, mixers, touringcars en bussen met een minimum lengte van 5,2 meter. Het systeem heeft zes sensoren die aan de zijkant van het voertuig worden gemonteerd. De sensoren hebben een detectiebereik van 2,5 meter. Sidescan®Predict wordt altijd ingeschakeld bij snelheden lager dan 30 km/uur.

Het systeem geeft visuele en akoestische waarschuwingen. De eerste stap is ‘’Bewegend voorwerp gedetecteerd’’, dat een gele visuele waarschuwing geeft, maar zonder geluid om de bestuurder zo weinig mogelijk af te leiden. De tweede stap ‘’Gevaar voor botsing’’ wordt geactiveerd als er bijvoorbeeld een fietser dicht bij de vrachtwagen komt. Het licht geel op en ook geeft het systeem een geluidssignaal om waakzaam te zijn. De laatste stap ‘’Voorspelde Botsing’’ geeft een rood licht en hoorbare waarschuwing op hoge toon voor de bestuurder om onmiddellijk in actie te komen om een botsing te voorkomen.

Brigade heeft jarenlang aan de ontwikkeling van dit systeem gewerkt, en sinds vorig jaar wordt het getest bij diverse gebruikers, met goede resultaten.

Brigade heeft dit systeem ontwikkeld, vooruitlopend op de wettelijke vereisten in het Verenigd Koninkrijk en aanbevolen vereisten in Europa. Brigade werkt al aan de naleving van VN-voorschrift 151, dat voorschrijft dat alle nieuwe voertuigen vanaf 2024 moeten zijn uitgerust met een fietsers-detectiesysteem, met een detectiezone van 30 m voor het voertuig en 4,25 m ervan verwijderd.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Brigade Electronics.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Brigade Electronics Sidescan Predict — preventief alarm voor potentiële botsingen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Fiat Doblo Cargo Work Up pickup 1.3MJ 66kW / 1.6MJ 77kW/ 2.0 MJ 99kW

Nooteboom PXE dieplader EURO-86-13IFP (1 + 3 assen)

Renault Trucks D-Wide 380.19 WB350 - WB370 - WB390

WAP onderrijdbeveiliging

Transportbedrijven moeten margekillers te lijf gaan

Kögel Port 45 Multiplex

GS Meppel LZV voor containertransport

Inkorten of verlengen van uw oplegger of aanhangwagen

Spier - Volkswagen Transporter Gesloten Laadbak WB340 1.9 TDI 75kW 3.0t

Nooteboom 1-assige ICP Interdolly

Nooteboom EURO 86-14IFP

Checkers Kunststof slangenbrug UHB 3035

Schmitz Cargobull S.KO 24 Vouwwandtrailer

Truckbanden in de winter - 3PMSF symbool is belangrijk

Van den Bosch Transporten plaatst vervolgbestelling van 61 Renaults T

Pacton Huifgesloten semi-dieplader — verbreedbaar tot 3 meter

MendriX Mobile 2.0

OBU voor Belgische tol voor bestelwagens

Volvo FH16 750 6x4T

Schmitz S.KO 24/L-13.4 FP 45 Cool


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available