Brigade Electronics Quiet Vehicle Sounder (QVS)

Brigade Electronics Quiet Vehicle Sounder (QVS). Bromgeluid waarschuwt omstanders voor aanwezigheid van elektrisch voertuig.

Brigade Electronics introduceert in februari 2019 de QVS: Quiet Vehicle Sounder. Dat is een apparaatje dat een acoustisch signaal geeft om kwetsbare medeweggebruikers te waarschuwen voor de nabijheid van een elektrisch voertuig. Aan de komst van dit apparaat is negen jaar voorbereiding vooraf gegaan. Er moest namelijk een standaard worden vastgesteld over hoe dit geluid moet klinken. Het moet alleen hoorbaar zijn in de gevarenzone en mag geen overlast veroorzaken. Vandaar dat het een "Multi-frequentie, directioneel en lokaliseerbaar" geluid is. Volgens leverancier Brigade Electronics zou het nog het meest lijken op het gebrom van een dieselmotor.

Sinds 1 juli 2019 moeten alle nieuwe elektrische voertuigen worden uitgerust met een zogeheten Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS). Vanaf juli 2020 geldt de verplichting ook voor hybrides en voertuigen die op waterstof rijden.

Met de komst van de QVS hoopt Brigade een belangrijke bijdrage te gaan leveren aan de veiligheid van elektrische voertuigen. In 2018 heeft Brigade al twee awards gewonnen voor dit product: in september de innovatieprijs van Clepa in de veiligheidscategorie voor het MKB en in november won ze de award voor de Leefomgeving in de categorie productinnovaties, tijdens het congres Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Brigade Electronics Quiet Vehicle Sounder (QVS)
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

GS Meppel AIC-3000 N

Stas TPX S300CX asfaltkipper

Hofpoel Flexline BL-OPL-5500F

Scania - Palfinger PK 60002 F

VBG OnSpot 4 automatische sneeuwkettingen

Pacton Flex-XL

Renault Trucks C 460 6x4 OptiTrack

Pacton Gestuurde kooiaap schuifzeiloplegger

Scania S450 6x2 Low Doppelstock Huifopbouw

Scania Truck Center Benelux opent nieuwe vestiging in Wijchen


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens