Brexit ontpopt zich als een enorme vergissing voor de Britten

Brexit ontpopt zich als een enorme vergissing voor de Britten

Brexit ontpopt zich als een enorme vergissing voor de Britten. Brexit is 6 weken oud en dreigt een economische ramp te worden voor de Britten.

Veel oudere, conservatieve Britten en mensen met een laag inkomen stemden bij het Brexit-referendum voor "Leave". "Boris Johnson en zijn campagneteam lieten ons geloven dat het lokale ziekenhuis moest sluiten als we bij de Europese Unie zouden blijven," zegt een van hen in een reconstructie over het tot stand komen van het Brexit-referendum. "We zijn er nu achter gekomen dat het een loos dreigement was. Een leugen. Hij heeft ons met valse voorwendselen voor 'Leave' laten stemmen."

Terwijl veel ouderen in het Verenigd Koninkrijk voortijdig sterven door corona en een herhaling van het referendum hoogstwaarschijnlijk een "Stay' zouden opleveren, worstelt het land inmiddels met de daadwerkelijke gevolgen van de Brexit. Johnson, inmiddels premier, mag zijn volk dan hebben voorgeschoteld dat het land een nieuwe gouden eeuw tegemoet gaat als zelfstandig land mŤt een dikke Brexitdeal op zak, maar zes weken na de daadwerkelijke scheiding ziet het beeld er heel anders uit.

Handelaren en transporteurs die zaken doen met Groot-BrittanniŽ zijn er inmiddels achter dat ze worden geconfronteerd met een woud aan regels die export en import bemoeilijken en vertragen. Tot voor 1 januari konden goederen vrijelijk het Kanaal over worden gebracht, het VK in en uit, zolang bestemming of oorsprong in de EU-lagen, er was immers geen sprake van een grens. Maar die is er nu wel. De bloemen die voorheen binnen een dag na het veilen in de Londense winkels stonden: ze staan er niet meer (los van de lockdown). De ladingen varkensvlees die uit Groot-BritanniŽ direct na slachting naar Franse distributiecentra werden gebracht: ze liggen te rotten in de wagens terwijl de exporteurs zich het hoofd breken over alle formulieren. De mosselvisser in Wales die vrijwel al zijn oogst naar het vasteland verkocht - Engelsen houden niet van mosselen - moet zijn bedrijf sluiten omdat de kwaliteit van het viswater niet aan de norm voldoet.

Het goederenvervoer tussen het VK en het Europese vasteland was in januari 2021 ongeveer 70% minder dan in januari 2020. Veel bedrijven op het vasteland zijn gestopt met verkoop aan klanten in het Verenigd Koninkrijk, omdat het teveel rompslomp oplevert, de goederen te laat komen of simpelweg te duur wordt. Exporteurs moeten beschikken over een Engels BTW-nummer maar het aanvragen daarvan is bijna onmogelijk. Voor de Britten is het geen oplossing om simpelweg niet meer te exporteren, men is teveel afhankelijk van omzet van het vasteland. De kaasproducent uit Midden-Engeland heeft inmiddels uitgezocht hoe hij de export moet organiseren ("De verkoop aan het vasteland waren eerst zeven stappen, nu negenendertig") maar de prijs van zijn product in winkels in de EU moet met 20% omhoog vanwege alle kosten.

Ook in het Financial District in Londen is men geschrokken van de huidige situatie. "Voor onze klanten is het nu gemakkelijker en sneller om iets te verkopen aan een klant in Antigua dan aan een klant in Amsterdam. Heel ongunstig voor de economie. Onze economie is vorig jaar met 10% gekrompen door Covid, maar we mogen aannemen dat dat iets tijdelijks is. Brexit kun je zien als een chronische ziekte. Voor zolang ik leef zal Groot-BrittanniŽ hier last van houden."

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Brexit.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Brexit ontpopt zich als een enorme vergissing voor de Britten
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom PXE dieplader EURO-86-13IFP (1 + 3 assen)

Volvo Trucks introduceert nieuwe FH/16 en FM/X

Meusburger Huif Jumbo-oplegger voor heftrucktransport

Krone LZV

Volvo FH LNG 420

Coxx X-Low XF 4.2-50 / 4.2-70

MAN - CarHar - Carrier TGL 12.220 euro6 Supra

Zeus en Rovel ladderlift voor bestelwagens

Eerste Volvo Truck rolde in 1928 de fabriek uit

Brandstoftank Bestelwagens Mercedes Benz Sprinter/VW Crafter

Krone Multi Tyre Concept

WECON Nederland — WECON WPR 45 SG Imperator

KŲgel Tipper Trailer

DAF FAN CF290

DAF XF 450 FT Lowdeck

Hertoghs O3 LZV combinatie

KŲgel Asfalt-kipper-oplegger 3 assig 38t gvw

PZB 3290600001

GS Meppel AIL 3600 SNW — 4-assige schamel-aanhangwagen

Trimble mobiele scanner


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available