Bedrijfsauto’s en ZZP-ers; verkopen of oprijden?

Bedrijfsauto’s en ZZP-ers; verkopen of oprijden?

Bedrijfsauto’s en ZZP-ers; verkopen of oprijden?. Wat is slimmer: de bedrijfsauto verkopen of oprijden?

Vroeg of laat wordt iedere ZZP’er met deze vraag geconfronteerd. De bedrijfsauto verkopen of oprijden? Nog belangrijker is daarna de vraag: snij ik mezelf dan niet fiscaal in de vingers?”Grofweg heb je de keus uit twee opties: privé rijden of de auto op naam van de zaak.

De waarde-ontwikkeling van auto's en bedrijfsauto's. Auto's zijn niet waardevast, voor velen een bekend gegeven. Direct na aankoop daalt de investering al in waarde. Bij de waardeontwikkeling van een auto spelen vele factoren een rol. Naast merk, type en het aantal kilometers zijn ook zeldzaamheid en populariteit bepalend. Wil je een indicatie van de waarde van de auto? Doe dan een gratis online kentekencheck. Zo heb je een eerste inzicht in wat je auto waard is. Neem daarbij ook de bijkomende kosten voor onderhoud etc. in overweging.

Een auto van de zaak. Bij een auto van de zaak kun je alle auto- en brandstofkosten opvoeren als zakelijke onkosten. Ook kun je BTW terugvorderen. Helaas ontkom je niet aan een bijtelling op je inkomstenbelasting. Per jaar geldt een maximum van 500 privékilometers, daarboven geldt de volledige bijtelling. Bij auto's ouder dan vijftien jaar wordt de bijtelling niet berekend naar de nieuwwaarde. Dat kan veel geld schelen. Ben je in het bezit van een klassieker, dan kan het interessant zijn om die aan te geven als bedrijfsauto.

Een privé-auto. Bij een privé-auto gelden alle autokosten als privé. Daardoor valt je winst hoger uit en betaal je meer belasting. Wel mag je per zakelijk gereden kilometer €0,19 van je winst aftrekken. Let wel op dat het aantal zakelijk gereden kilometers niet boven de 90 procent uitkomt, want in dat geval besluit de Belastingdienst dat het om een bedrijfsauto gaat. Je valt dan onder de bijtellingsregeling en moet deze terugbetalen in je belastingaangifte.

Verkopen of oprijden? Kun je de auto in één keer betalen en wil je lang met de auto doen, dan is kopen een prima optie. De afschrijving kan dan over meerdere jaren worden uitgesmeerd, en als je de auto besluit op te rijden, rijd je de laatste jaren afschrijvingsvrij. Bovendien kun je altijd de auto verkopen. Bijvoorbeeld als het slechter gaat met de zaak of als je wilt investeren in een nieuwere auto. Leasen is handig als je geld achter de hand wilt houden. Je rijdt in een nieuwe auto, hebt vaste maandlasten en geen omkijken naar onderhoud of verzekeringen. Sommige leasemaatschappijen bieden speciale regelingen voor starters. Let op: bij leasen betaal je rente en het overschrijden van het aantal kilometers in het leasecontract kan duur zijn. Voor ondernemers die zeer weinig kilometers maken, kan huren een aantrekkelijke optie zijn.

Voor iedere ZZP’er gelden dus andere regels en een andere situatie. Neem daarom altijd alle gegevens mee in je berekening om de juiste keuze te maken.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Bedrijfsauto’s en ZZP-ers;.



(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Bedrijfsauto’s en ZZP-ers; verkopen of oprijden?
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Renault D-Wide E-Tech 6x2 — elektrisch aangedreven chassis

Veap LED lichtplaten voor Scania R

Jost CS trailersteun

Meusburger — Huif Jumbo-oplegger voor heftrucktransport

Iveco Daily 4x4 gesloten bestelwagen

Carrier Transicold onderdelen

DAF LF 220 FT (FA) 4x2 164kW 7,5t

FeldStam Open laadbak voor bestelautochassis

Volvo FE 6x2 Electric

Mercedes-Benz Atego 1223 KK

Van Eck ECKstreme Multitemp — dubbeldeks koeltrailer met twee temperatuurzones

Kässbohrer K.SLL 2 / 2H - 18-20 — Uitschuifbare dieplader

LiftBoxx XF 66-45

Trimble Video Intelligence

HIAB X-HIPRO 1058

TISPL Het electronische tolsysteem voor Frankrijk

Renault Trucks D en D-Wide tot 7% zuiniger

Pacton Huifgesloten semi-dieplader — verbreedbaar tot 3 meter

Renault Trucks Trafic Red Label L2H1 81kW / 96kW / 110kW

DAF CF 440 FAD Construction 10x4/6


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available