ANWB schrikt van slechte kwaliteit van bestelautobanden

ANWB schrikt van slechte kwaliteit van bestelautobanden. Zomerbanden voor bestelwagens gemaakt voor lange levensduur en niet voor een veilige noodstop, zegt

De meeste zomerbanden voor bestelwagens scoren slecht bij een test van de ANWB. Slechts vijf van de zestien geteste banden in de maat 215/65 R 16 C halen een voldoende. Niet ťťn band scoort goed. Van de overige elf banden presteren er twee matig en negen slecht. De ANWB noemt de resultaten "zorgelijk". De meeste banden laten het afweten op het gebied van veiligheid op nat wegdek (remweg, wegligging, zijdelingse grip). Het lijkt erop dat bestelautobanden geoptimaliseerd zijn voor veel draagvermogen, lange levensduur en laag brandstofverbruik, maar daar worden ze onveilig van aldus ANWB.

De beste bestelautoband haalde bij een noodstop vanaf 80 km/h een remweg van 43 meter (ruim voldoende). De slechtste band uit de test komt op 54 meter (zeer slecht). Een goede band kan een remweg van 38 meter halen. Daarnaast zijn wegligging en grip in bochten bij de meeste banden onder de maat.

Een voldoende scoorden in de test de Apollo Altrust, Goodyear EfficientGrip Cargo, Pirelli Carrier, Nokian cLine, en de Continental ContiVan Contact 200. Het betreft zomerbanden in de maat 215/65 R16C. Voor uitgebreide resultaten klik op de link hieronder. De ANWB bandentests worden uitgevoerd door een internationale testgroep gevormd door Europese autoclubs en een aantal Europese consumentenorganisaties.

productinformatie op website van leverancier »

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze ANWB schrikt van slechte.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 ANWB schrikt van slechte kwaliteit van bestelautobanden
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Mercedes-Benz G 350 D LWB

Toyota HiLux 4WD 2.4 D-4D Double Cab SR

Nissan NV200 1.5 dCi 63kW Fridge

ABK Multi-Cab dubbele cabine

Renault Master 100.35 L3H2 achterwielaandrijving 74kW

Reflexite Contourmarkering met logo

Pacton Container X-press 3-assig lichtgewicht 40ft chassis

Carrier Cool Dinner campagne

Volvo FM LNG 420 / 460

Krone Profi Liner Schuifzeiloplegger

Mercedes-Benz Unimog U5023

Scania Gryphus


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens