Bedrijfsauto.com introduceert versie 4.0. De electronische marktplaats floreert.


— Screenshot: Op bedrijfsauto.com kunt u diverse aanbieders met elkaar vergelijken.

Zevenduizend producten... van chassisonderdelen tot complete LZV-combinaties, trucks, bestelwagens, opbouwen, opleggers tot en met specialistisch materieel: je vindt ze op bedrijfsauto.com. Compleet met foto's en technische gegevens. Een initiatief van ondernemer Kars Jol die met zijn bedrijf Corneliszoon de website opzette in 1998 als een online gids naar aanleiding van de BedrijfsautoRAI, destijds in samenwerking met branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer. Wat begon als eenvoudige online lijstjes is in twintig jaar geŽvolueerd tot bedrijfsauto.com 4.0: een catalogus van transportmaterieel, met informatie aangeleverd door ruim tweehonderd deelnemers. "Members", met een hoofdletter M, zoals Jol ze noemt. De lancering van de nieuwste versie vindt op 19 oktober plaats ten tijde van de MobiliteitsRAI, de opvolger van de BedrijfsautoRAI.

Wat is er zo uniek aan bedrijfsauto.com? "Het is een virtuele bedrijfsautobeurs waar we met leveranciers, van klein tot groot, een prachtige online productcatalogus samenstellen. Een continu proces, want er komen dagelijks nieuwe items bij en verouderde informatie wordt gearchiveerd. Het archief kun je ook nog raadplegen trouwens," aldus Jol, die de functies van hoofdredacteur en uitgever combineert.


— Screenshot: nieuwe website bedrijfsauto.com: meer beeld en geschikt voor alle apparaten.

Tot 2009 bevatte de site overigens alleen gegevens van bedrijven en hun merknamen, niet van afzonderlijke producten. Samen met Uitgeverij De Alk gaf Jol sinds 2004 het boek Alle Bestelauto's uit, "je weet wel, propvol foto's en technische gegevens, zo'n handig boekje dat je met Kerst van je vriendin krijgt." Maar de opkomst van internet ten koste van gedrukte boeken is onverbiddelijk. Het boek verscheen voor het laatst in 2010 — inmiddels getiteld "Alle Bestel- en Vrachtauto's", en na de laatste editie werd de informatie ook op bedrijfsauto.com vindbaar. Het aantal websitebezoekers groeide sindsdien tot zo'n duizend per dag. "We bieden de lezer enorm veel informatie op een gestructureerde manier. En je kunt gegevens van producten vergelijken in van die handige tabellen," legt Jol uit. En de oude boekjes? "Dat zijn nu collectors items en kosten tweedehands soms veertig euro."

Informatie over transportmaterieel publiceren is overigens een beste klus. "Wat publiceer je wel en wat niet? Hoe sorteer je je zoekresultaten? Welke rubrieken gebruik je en welke criteria hanteren kopers als ze zich oriŽnteren, bladeren en scrollen? Welke producten koppel je aan elkaar en op welke manier? Het zijn zaken waar we in de loop der tijd allemaal een oplossing voor vonden. Mede dankzij de inbreng van onze enthousiaste Members en de technische inbreng van onze programmeurs." Inmiddels zijn er ook zustersites met informatie over verpakkingen (verpakkingen.com) en interne logistiek (logistiek.com).


— Dit was ooit de vorm waarin al die informatie werd gepubliceerd. Inmiddels staat deze informatie online, op bedrijfsauto.com.

Wat is het verschil tussen bedrijfsauto.com 3.0 en 4.0? "In de eerste plaats visueel. De nieuwe site is responsive, hij werkt dus ook perfect op de smartfoon. Gezien de groei van het aantal mobiele gebruikers was dat een absolute eis. Verder hebben we inhoudelijk een hele lijst met verbeteringen aangebracht, teveel om op te noemen, maar het komt erop neer dat informatie beter zichtbaar en vindbaar is. Kijk maar rond, doe eens een zoekopdracht, dan zie je het vanzelf."

Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen? "Fleet owners oriŽnteren zich steeds meer online. Dat is een trend die doorzet. Als je ziet hoeveel en welke bedrijven onze e-marktplaatsen gebruiken, dat is onvoorstelbaar. Tegelijk zie je dat een fysieke beurs als de BedrijfsautoRAI — dat was hŤt event voor de transportsector — is gedecimeerd. Er zijn nog 70 standhouders. Twintig jaar geleden hielden we dat niet voor mogelijk."

"Verder: wij worden internationaler. We hebben al een aantal kleine sites in verschillende landen. Dat gaan we uitbreiden. Klanten vragen erom. En we krijgen veel bezoekers uit het buitenland. Of... buitenland kun je het eigenlijk niet meer noemen. Het wordt veel meer ťťn markt. Maar diverse talen, dat is belangrijk. Binnenkort dus meer nieuws."

(17 oktober 2017)


HOBUR 1-assige tankoplegger voor propaan en LPG

Renault Trucks president Blin ziet geen toekomst in LNG

Renault Trucks Maxity 110.45 L3

Drum XK18

Fliegl DHKA 390 / 35 cbm kipper oplegger

TANS Talis.eu Community Vrachtuitwisseling

Van Eck ECKstreme dubbeldeks oplegger voor rolcontainers

Sortimo Globelyst inrichting voor Mercedes-Benz Vito

Volvo FM420 4x2T euro6 WB330

Mercedes-Benz Predictive Powertrain Control (PPC)

Sortimo SoboGrip Prosafe

Mercedes-Benz Actros 1836 LS 4x2 WB400


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens