of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
BedrijfsautoRAI maakt come-back, maar de paleizen zijn verdwenen. Deel 1 van het RAI fotoverslag.

De BedrijfsautoRAI heeft zich met de vorige week gehouden editie weer op de kaart gezet. Niet meer als een Europese beurs voor transportmiddelen, maar meer als een "regionale" / landelijke beurs waar leveranciers en hun klanten elkaar ontmoeten en waar je stukjes van de puzzel vindt voor het innoveren van je bedrijf. Niet het hele beeld - daarvoor is de beurs simpelweg te klein geworden - maar wel essentiŽle informatie waarmee je als transportondernemer je voordeel kunt doen. Ruim 55.000 bezoekers registreerde de organisatie, negenduizend meer dan vorig jaar.

Over de BedrijfsautoRAI heeft iedereen wel een mening. Dat is al decennia zo, maar na recent afstel en uitstel van deze expo is dat nog nadrukkelijker het geval. En die meningen lopen nogal uiteen, van "dit is beslist de laatste editie" tot "uitstekende beurs". We spraken vrijwel alle standhouders; de meeste van hen toonden zich tevreden over het bezoek en de response op de stand.

De paleizen van de truckfabrikanten zijn verdwenen en komen waarschijnlijk niet meer terug in Amsterdam. Wie dat wil meemaken, moet in even jaren naar de IAA in Hannover gaan. Maar de BedrijfsautoRAI vervult ook een functie als etalage van de afdeling Speciale Voertuigen van de RAI, waarin veel Nederlandse carrosseriebouwers zijn vertegenwoordigd. Zij lieten zich weer van hun beste kant zien met innovatieve producten waarmee deze bedrijfstak wereldwijd voorop loopt.

Ook Bedrijfsauto.com was op de beurs aanwezig - deze keer als mediapartner van de beurs - en we legden de essentiŽle zaken voor u vast. Hierbij deel 1 van ons fotoverslag. Informatie over de BedrijfsautoRAI (standhouders en producten) kunt u blijvend volgen (dus ook na de beurs) op onze RAI website.


— foto: Wat gebeurt er eigenlijk achter de laadklep? Dat wilde EVO laten zien op het intern-logistiek-plein. Met een demonstratie van een onbemande stapelaar gaf de organisatie een blik in de toekomst.


— foto: Iveco had een relatief grote stand en presenteerde er de vernieuwde EuroCargo. Dat was een echte primeur.


— foto: Een nep-arabier en hooggehakte beursprinsesjes trokken de aandacht bij deze stand van een oliehandelaar. Hopenllijk niet teveel afleiding bij de onderhandelingen.


— foto: Tja, die ingekapselde motor van de stille kracht van DAF - de CF Silent - is van buiten niet te zien. De fluistertruck trok desondanks veel aandacht van klanten.


— foto: Zwart met spierballen. De MAN TGX D38 heeft een 15 liter motor met maximaal 610 pk. .


— foto: Maar de MANs waar je echt je vingers bij aflikt, worden in Friesland gebouwd, bij Wierda. Dit is een TGS Widespread 8x6 met hydropneumatische vering en waterpasregeling.


— foto: Ambitieus Renault Trucks pakt groots uit en trekt de aandacht, op de stand is het geen moment rustig.


— foto: Deze robuuste Meppelaren lijken een dansje te maken op de stand van de Drentse fabrikant. Gepositioneerd tussen twee hallen scoorde GS vele contactmomenten.


— foto: Volvo komt met deze aantrekkelijke verrassing. De Performance Edition is een speciale uitvoering van de FH, leverbaar in alle kleuren zolang het maar blauw is. Lederen interieur in zwart en... blauw natuurlijk.


— foto: De introductie van de eerste hybride (electrisch / diesel) euro 6 truck bij Scania leidt tot diepzinnige gesprekken bij transporterend Nederland.


— foto: Zo kun je eindelijk eens goed een kijkje nemen aan de onderzijde van deze Tracon Ecocombi LZV.


— foto: Ziet eruit als een standaard oplegger. Het speciale zit hem in het feit dat je hem online kunt samenstellen en bestellen. In combinatie met het distributie via Volvo-dealers is dat voor leverancier Tracon een groot succes.


— foto: Een camera (boven in beeld) zorgt voor goed uitzicht in de dode hoek bij deze gestroomlijnde Scania R730 Silver Griffin.


— foto: Een blik onder de rokken van de Fiat Ducato Natural Power, waarmee je niet op diesel rijdt maar op aardgas. Als je groen gas gebruikt hoef je je niet schuldig te voelen over aardbevingen.


— foto: Nog een EVO-bijdrage maar dan een theater, gepositioneerd in een hal geeft toch wel aan hoe moeilijk de vierkante meters op deze beurs zijn verkocht.


— foto: Niet alleen een Truck of the Future maar ook een Girl of the Future bij Mercedes-Benz. Maar de Mercedes bestelwagens waren thuisgebleven.


— foto: En nog een Babe of the Future, dit keer bij de Fuso Canter. Waarmee deze truck toch maar weer eens publiciteit verwerft.


— foto: Nieuwe Ford Ranger met vier portieren. Getoonde uitvoering kost 35 mille, maar daar moet waarschijnlijk nog veel meer bij aan BPM door de kleine laadbak, goed opletten voor u uw handtekening zet onder het koopcontract.


— foto: Nog meer EVO-activiteit: een petitie tegen de verplichte tachograafschijf in bestelwagens.


— foto: Renault gaat zich meer richten op de zakelijke berijders van bestelwagens. De EVO roemt Renault als bestel bestelwagenmerk, dus dat kunnen de Fransen al in hun zak steken. En zo'n kek Kangootje heb je al voor elf mille.. kan slechter!


— foto: Bott Nederland gebruikt presence op beurzen en internet om zijn toch al goed marktpositie verder uit te bouwen, hou ze in de gaten. Hier een handig ingerichte Fiat Doblo waarin het gereedschap netjes op zijn plaats blijft.


— foto: De Ginaf Duratruck is een volledig electrische truck op basis van de Mercedes-Benz Atego. Dit voertuig heeft 13,5 ton gvw, een bruto laadvermogen van 7,7 ton en een standaard actieradius van 105 km. Hij wordt geleverd in vijf chassislengtes.


— foto: Volkswagen-klanten maken zich niet druk over rookpluimen uit de uitlaat, die willen gasgeven en rijden!


— foto: Toch nog een Mercedes Vito bij de RAI? Nee, dit is een V-klasse, met een stoer James Bond-kenteken. Catalogusprijs van deze achtpersoons auto is trouwens € 93.196.


— foto: Als er Broshuis op staat, is het meestal wel het bekijken waard. Dat geldt zeker voor deze vier-assige uitschuifbare dieplader, die met een twee-assige tussendolly achter een 6x4 trekker hangt.


— foto: Carrosseriebouwer Bunk maakt deze voorwielaangedreven besteller op basis van de Renault Master, voor bedrijven die werken met rolcontainers die je dan met de hand kunt laden en lossen. Wel goed vergrendelen vanwege lawinegevaar.


— foto: Heiwo bouwde voor Standby Logistics deze groot-volume koeloplegger met FNA certificaat die een plekje mocht innemen voor de ingang van de RAI. Het chassis is van Pacton.


— foto: Dansen met een truck in een uitvoering van theatergroep Afslag Eindhoven. Een gewaagd experiment dat nog niet uit de verf kwam en te weinig bezoekers trok. Binnenkort vaker te zien op festivals en truckerparkeerplaatsen.


— foto: Ondernemersorganisatie TLN was met een stand en een congreszaal bomvol seminars een belangrijke kennisprovider op de BedrijfsautoRAI.


— foto: Boem is ho, zegt TVM op de beurs. Deze klap overleef je wel als chauffeur, als je je veiligheidsgordel vergeet zijn de vooruitzichten somberder.

(25 september 2015)

 • zag u interessante dingen op de RAI, of wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  FPT Industrial (Iveco Group) ó
  MY24XC13 (XCursor13) ó multi-fuel motor (diesel / aardgas / H2)


  De MY24XC13 is de eerste van ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 4x4 319CDI L2H3 WB367 140kW


  Mercedes-Benz Sprinter met al ... > Meer

  Krone
  Multilock - Multiblock


  Krone rust zijn van het type ... > Meer

  Terberg Techniek
  X-Track hydraulische wielaandrijving


  Terberg Techniek heeft weer ... > Meer

  Iveco
  Daily 35C17 chassis cabine


  Dit is de vernieuwde Iveco op ... > Meer

  Ziehl-Abegg
  ZA Axle


  Achteras voor retrofit van de ... > Meer

  KŲgel
  Euro Trailer Mega Rail (Intermodal high-capacity trailer)


  Extra long Tautliner trailer ... > Meer

  KŲgel
  EasyFix schuifdakstopper


  Voor alle schuifzeilopleggers ... > Meer

  Renault Trucks
  T460 Low 6x2 chassis voor wissellaadbakken


  Deze Renault Trucks T is van ... > Meer

  Vulcangas en Iveco openen
  nieuwe fabriek voor biogas in ItaliŽ


  IVECO, GLS ItaliŽ en hebben ... > Meer

  Renault Trucks
  voegt de modules Health en Safety toe aan OptiFleet


  Renault Trucks voegt twee toe ... > Meer

  DAF
  XD Electric FAN 170e / 220e / 270e D1 / 270e D2 / 310e / 350e ó elektrisch aangedreven chassis


  Het zal geen verrassing zijn ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon