of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Leuk, een Scania op gas. Maar denkt u even aan het uitrollen?

Geen spektakel met nieuwe modellen of face-lifts op de Scania stand op de BedrijfsautoRAI. Op wat kleine dingen na, zoals een nieuwe H7 koplampunits met LED driving lights. De nadruk ligt op onderhuidse vernieuwingen. Er is aandacht voor motoren op alternatieve brandstoffen met het oog op een duurzaam transportsysteem in de toekomst.
— foto: Alsof je een vrachtauto niet ziet aankomen. Koplampen van Scania's krijgen geïntegreerde driving lights.

Scania zal op de stand vijf vrachtauto's tonen, die dankzij Scania's modulaire systeem de P, G en R serie vertegenwoordigen, met verschillende dag- en slaapcabines. Nieuw bij Scania is Fleet Consultancy, een volgende stap in het partnership met de klant gericht op verlaging van het brandstofverbruik waarbij 'gamification' moet zorgen voor blijvend rendement. Ook is een van de voertuigen voorzien van Scania Active Prediction, dat o.a. de snelheid verlaagt voordat je aan een afdaling begint.


— foto: Te zien op de RAI: R440 met euro6 motor.

Scania maakt graag reclame met motoren die geen AdBlue nodig hebben. Dat is prettig voor de klant, het scheelt een hoop gedoe. Maar het is niet zo dat Scania nooit kiest voor AdBlue. Als je een motor kiest van rond de 400 pk, kun je kiezen uit zowel een 400 / 440 pk SCR (Selective Catalytic Reduction - AdBlue toevoeging) of 400 / 440 pk EGR (Exhaust Gas Recirculation - recirculatie van uitlaatgas - geen AdBlue). In mei 2011 introduceerde Scania al de Euro 6 motoren met de combinatie van EGR en SCR techniek, waar Scania jarenlang ervaring mee heeft.

Welke auto's staan er op de stand van Scania?
Zie hiervoor het overzicht op rai.bedrijfsauto.com.
Hier ook een overzicht van activiteiten op het buitenterrein.


— foto: P-serie nu leverbaar met LNG. Deze is in gebruik bij Middelkoop.

Fleet Consultancy by Scania realiseert brandstofbesparing.
Fleet Consultancy by Scania is beschikbaar voor ieder merk voertuig. De Europese Fleetklanten zijn bedrijven met minimaal twee merken in het wagenpark. Er ontstaat steeds meer vraag naar een dienst om te besparen op brandstof en CO2-uitstoot. Om een daadwerkelijke oplossing te bieden voor de

vraag van deze wagenparkbeheerders is een multi-branded serviceproduct noodzakelijk. De door Scania geleverde Fleet Consultant gaat alle bedrijfsprocessen door die direct en indirect van invloed zijn op de chauffeur. De mogelijke knelpunten worden gesignaleerd en aangepakt. De transporteur toont betrokkenheid door daadwerkelijk aanpassingen te maken. Voornamelijk de planning kan van een grote positieve invloed zijn door anders te communiceren met de chauffeurs en van zuinig rijden op een interactieve manier een uitdaging te maken.

Om een blijvende gedragsverandering te realiseren dient het nieuwe gedrag minimaal 12 maanden vertoond te worden, aldus Scania. Driver Training is de eerste stap, Follow Up zorgt ervoor dat de nieuwe vaardigheden onder de aandacht van de chauffeur en de planning blijven. Het spel is de derde stap die zorgt voor uitdaging en dat de chauffeur wordt gesterkt in zijn beroepstrots. In plaats van te focussen op brandstofbesparing wordt gemeten op chauffeursvaardigheden zoals bijv. het percentage uitrollen op een bepaald traject.


— foto: Positieve informatie voor de chauffeur: "Hans, jongen, je hebt goed uitgerold deze week."

Op die manier wordt de chauffeur op een respectvolle manier bewust gemaakt van zijn rijgedrag. Het rapport laat zien hoeveel invloed de chauffeur heeft. Bij de ontwikkeling van deze rapporten staat de chauffeur centraal. De informatie wordt op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier voor de chauffeur weergegeven. Bij Post Kogeko zijn de tien best presterende chauffeurs van de vierhonderdvijftig werkzame chauffeurs wetenschappelijk onderzocht.

Scania en Post Kogeko zijn twee jaar geleden samen begonnen aan een partnership om brandstof te besparen over de gehele fleet van Post Kogeko. Dit betekent dat Scania een Fleet Consultant bij Post Kogeko heeft gestationeerd die samen met de wagenparkbeheerder aan dit project werkt. De invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik is bekend.

Nieuwe 13-liter Euro 6 motor
Scania toont op de stand het technische hoogstandje, een Euro 6 motorblok, compleet met de aftertreatment demper. Bezoekers kunnen de techniek hierdoor in detail bekijken. De eerste door Scania geïntroduceerde Euro 6 motoren hebben 440pk / 2300Nm en 480 pk / 2500Nm. De motor maakt gebruik van de EGR-techniek in combinatie met SCR. Ook de bekende Scania XPI (eXtreem high Pressure Injection) in combinatie met een Variabele Turbo (VGT) vinden we bij deze motor terug. Scania is er in geslaagd om het brandstofverbruik van de Euro 6 motoren te verminderen in vergelijking met dezelfde Euro 5 variant.


— foto: Scania euro6 met zowel EGR als SCR.

Scania Driver Support simulator
Bezoekers kunnen op de Scania simulator ervaren hoe het Scania Driver Support systeem werkt en hoe het bijdraagt aan een veiliger en zuiniger weggedrag. Scania Driver Support is een real-time ondersteuningssysteem dat de chauffeur op een interactieve manier uitdaagt om de rijstijl te verfijnen. Het helpt om de vaardigheden te behouden die tijdens de Scania Driver Training zijn opgedaan. De ondersteuning is gericht op belangrijke factoren die van grote invloed zijn op de veiligheid en de efficiency, zoals anticiperen, remgebruik en versnellingskeuze.

Met Scania Driver Support worden de positieve effecten van de Scania Driver Training verlengd, aldus de Zweede fabrikant. "Tests hebben aangetoond dat Scania Driver Support het brandstofverbruik onmiddellijk met 10% kan verlagen. Dankzij Scania Driver Support wordt ook de variatie in brandstofverbruik sterk verminderd van 15-20% tot circa 5%, wat duidt op een consistentere rijstijl." Dat gaat dus geld opleveren.
(12 april 2012)

  • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




  •  
    bedrijf / product / merk







    Iveco eDaily
    wint de award Elektrische bestelwagendoorbraak van het Jaar


    Tijdens de Fleet News Awards ... > Meer

    Scania
    G410 4x2 LNG — trekker met 13 liter LNG-motor


    Scania levert zijn klanten op ... > Meer

    GS Meppel
    AN-2000


    Twee-assige (wipkar), te als ... > Meer

    Hyva
    Hyvalift NG 2014 TA XL


    Portaalarminstallatie van is ... > Meer

    Schmitz
    S.KO Multitemp Dubbele laadvloer


    Bijzondere uitvoeringen van ... > Meer

    Groenewegen
    Multifunctionele heavy duty aanhangwagen


    Voor een klant in Vlaanderen ... > Meer

    MAN
    TGS 18.320 euro6 4x2 chassis


    MAN TGS chassis als 19 tonner ... > Meer

    Ringfeder
    RU K5 DV


    Automatische haakkoppeling ... > Meer

    Mercedes-Benz
    Atego 816 L (818 L) WB302 / WB332 / WB362 / WB422 / WB482


    De Mercedes-Benz Atego in de ... > Meer

    Goldhofer
    Traffideck Go


    Rubberen mat voor het van de ... > Meer

    AddSecure
    RoadView: meekijken met de camera op het voertuig


    Een volledig geïntegreerde de ... > Meer

    Scania
    G410 4x2 LNG — trekker met 13 liter LNG-motor


    Scania levert zijn klanten op ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon