of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Iveco toont diverse noviteiten op BedrijfsautoRAI 2012.

Iveco koos de RAI om diverse noviteiten te presenteren.

Iveco toont nieuwe Euro 6 Cursor 11 motor.
De nieuwe Cursor 11 euro6 motor wordt uitgerust met de SCR Only-technologie van Fiat Powertrain (FPT) en met efficiëntere verbranding- en nabehandelingsystemen. De technologie die het SCR-systeem controleert en aanstuurt, garandeert een NOx-omzetting van meer dan 95%.


— foto: Iveco gaat een euro 6 motor bouwen die alleen met AdBlue-toevoeging werkt.

Voor de Euro 4/5-emissienormen, die in 2005 van kracht werden, koos Iveco de weg van SCR (toevoeging van AdBlue). Deze keuze werd puur met het oog op cost of ownership gemaakt: het doel was om de efficiëntie van het verbrandingsproces in een motor en het brandstofverbruik te optimaliseren, en tegelijk de hoge NOx-emissies te beperken dankzij de nabehandeling van de uitlaatgassen met ureum.
Wat Euro 6 betreft, is de strategie van Iveco dezelfde gebleven. Volgens Iveco kunnen de beste resultaten niet kunnen bereikt in de verbrandingskamer of het uitlaatsysteem alleen. En met alleen de ureum-toevoeging zijn al hele goede resultaten te bereiken. Vandaar de keuze van de Italianen.
Het is overigens nog niet bekend wanneer deze motor in productie gaat.

Iveco Stralis op LNG
Zoals we al eerder schreven, komt Iveco met een Stralis op LNG.

Nieuwe varianten en nieuwe motoren voor de Daily
Iveco gaat van de nieuwe Daily twee instapmodellen leveren. Allereerst biedt Iveco een chassis-cabine 3.5-ton variant aan voor de prijs van 18.950 euro. Deze Daily is geschikt voor het zware werk, niet alleen in de bouw- of in de land- en tuinbouwsector maar ook voor opbouw ten behoeve van distributiebedrijven.

Daarnaast wordt er een 12m3-bestelwagen met 106pk sterke Euro5-motor aangeboden vanaf 19.500 Euro. Met deze prijsstelling positioneert de Daily bestelwagen zich in het hart van de bestelwagenmarkt en komt Iveco tegemoet aan de wensen van klanten die op zoek zijn naar een ruime stevige bestelwagen.




— foto: Onderhuidse vernieuwingen voor de robuuste Daily, een een goedkoop instapmodel.

En dan de motoren. De New Daily is nu ook verkrijgbaar in een versie met een 2.3 liter 146 pk Euro 5-motor en in een versie met een 3 liter 146 pk EEV-motor. De 2.3 liter, 146 pk Euro 5-motor met 350 Nm koppel is uitgerust met een turbocompressor met variabele geometrie en met de zuinige Multijet II technologie. Alle 2.3 liter Euro 5 motoren (met 106, 126 of 146 pk) kunnen vanaf nu geleverd worden met de nieuwe versnellingsbak met 6 versnellingen, die geoptimaliseerd is om het beschikbare motorkoppel te benutten en zo het brandstofverbruik te beperken.
De tweede motor, de 3 liter EEV-motor met 146 pk, ontwikkelt 370 Nm koppel met zijn turbocompressor met variabele geometrie en is de laatste nieuwe aanvulling op voertuigen die vanwege rijklaar gewicht van een Euro 5 of EEV motor voorzien moeten zijn.

De Daily Electric
Hij heeft al op wat beurzen gestaan maar kan nog steeds het predikaat 'nieuw'dragen. De Daily Electric is bijzonder omdat het de enige bestelwagen is in het segment van de grote bestelwagens die door de fabrikant zelf geleverd wordt in een volledig elektrische versie. De Daily Electric is een 100% elektrisch voertuig en alleen geschikt voor korte afstanden.
De Daily Electric is verkrijgbaar als bestelwagen en als chassiscabine met keuze uit vijf wielbases met enkellucht of dubbellicht en met een laadvermogen tot 3 ton.
Als bestelwagen bestaat de Daily Electric met een laadvolume van 7m3 tot 17m3. De kopen kan kiezen of hij twee, drie of vier accu's wil. Hoe meer accu's, hoe groter het bereik - maar ook hoe duurder het voertuig. Afhankelijk van het aantal gemonteerde accu's kan een beladen voertuig Een volledige laadcyclus - oplading van 0% tot 100% - duurt 8 uur. De levensduur van de accu's kan tot 1.000 laadcycli bedragen, wat overeenkomt met een rijtraject tot 130.000 km. Daarna moeten de accu's worden vervangen... een dure grap.

De winnende Iveco van Gerard de Rooy
Iveco is maar wat trots op de Dakar overwinning met de Iveco truck van Gerard de Rooy. Het voertuig staat te kijk op de RAI.


— foto: Winnende truck van De Rooy is een Iveco Powerstar.

In de Dakar 2012 werden de voertuigen getest in extreme omstandigheden doorheen drie Zuid-Amerikaanse landen. De rally, die startte op 1 januari 2012 in Mar del Plate, reed door Argentinie, Chili en Peru, over 14 etappes met in totaal 8.500 kilometer. Gerards Iveco is een bijzondere verschijning en dit niet alleen door de opvallende kleuren, maar ook omdat het om een torpedo-uitvoering gaat. Deze Iveco-met-neus wordt verkocht in Australie onder de naam Iveco Powerstar maar is nu ook op de Nederlandse markt beschikbaar als Strator. De rally-truck van Gerard is voorzien van een Cursor 13 motor die meer dan 900 pk vermogen levert.
(12 april 2012)

  • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




  •  
    bedrijf / product / merk







    MAN
    hTGX 26.520 6x2 (6x4) — trekker met waterstof-verbrandingsmotor.


    MAN Truck & Bus heeft een met ... > Meer

    Van Hool failliet,
    VDL en Schmitz nemen gedeelte over


    Bussen- en opleggerfabrikant ... > Meer

    Laser
    stalen gereedschapskist 500 x 400 x 300 mm


    Stainless steel voor aan of ... > Meer

    Fiat - Coxx
    Ducato 3.0 CNG - X-Low Dental Car


    Mobiele praktijkruimte uit en ... > Meer

    Ford
    Transit Connect 210 L2 Duratorq TDCI 70kW / 85kW


    Ford Transit Connect in lange ... > Meer

    Volvo
    FL 4x4 euro6 12t / 16t


    Volvo FL euro 6 in 4x4 GVW: ... > Meer

    Kögel
    NOVUM LightPlus lichte schuifzeiloplegger


    Zeer lichte standaard vanaf ... > Meer

    Volkswagen - FGS
    Transporter Lowliner 2.0


    Bestelauto met laadbak met er ... > Meer

    Renault Trucks
    C EVO 10x4 kipperchassis


    Een van de eerste resultaten ... > Meer

    Renault Trucks
    T High 480 Turbo Compound — luxe 4x2 trekker met brandstofbesparende opties


    Hoge uitvoering van de Trucks ... > Meer

    Volvo Trucks ontwikkelt
    truckas met elektromotor voor de nieuwe standaard internationale trekker


    Volvo Trucks introduceert een ... > Meer

    Scania
    G410 4x2 LNG — trekker met 13 liter LNG-motor


    Scania levert zijn klanten op ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon