of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Renault Trucks toont op de BedrijfsautoRAI trots de resultaten van programma's op het gebied van zuinig rijden.

 • programma van Renault Trucks op BedrijfsautoRAI

  Renault Trucks is voor het eerst in de geschiedenis aanwezig met twee stands op de BedrijfsautoRAI: ťťn voor trucks en een aparte stand voor bestelwagens. Op de stand voor zware voertuigen, die te vinden is in hal 1 (standnummer 210), gaat de aandacht uit naar 'All for Fuel Eco', alle oplossingen op het gebied van brandstofbesparingen. Op de stand voor bestelwagens (hal 4, standnummer 100) staat Fast & Pro centraal, het kwaliteitslabel van Renault Trucks voor lichte bedrijfswagens.


  — foto: Renault Premium Distribution bakwagenchassis. Renault is heel actief op het gebied van brandstofbesparing, en bereikt daarmee goede resultaten.

  Dat Renault Trucks op alle fronten werkt aan zuinige voertuigen en het verlagen van het brandstofverbruik wordt verteld door klanten op de stand voor zware voertuigen. Zij getuigen hoe zij dankzij het Optifuel Programma forse besparingen realiseerden. "Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de Premium Route deden we een beroep op het Optifuel Programma. Dankzij de gepersonaliseerde aanpak en training zijn we erin geslaagd om ons verbruik nůg verder terug te schroeven", aldus Jack Beurskens, directeur van Beurskens All-Round Cargo. Beurskens spreekt ook tijdens het branchecongres 'Duurzaam Innoveren' op donderdag 19 april.

  Willem Staat, GCA Transport: "Onze Renault Premium trekkers zijn niet alleen comfortabel, maar ook heel zuinig, en daar hechten we veel belang aan. Niet voor niets gebruiken we Optifuel Infomax om het verbruik van iedere truck te analyseren en te beheersen. Als specialist in het tankvervoer van chemicaliŽn en gassen over heel Europa, zien we elke bijkomende procent brandstofbesparing terug in onze resultaten."

  Het Optifuel Programma bestaat uit Optifuel Training en Optifuel Infomax. De training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. Het Optifuel Trainingsprogramma is erkend en vertegenwoordigt

  zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid (code 95). Met Optifuel Infomax vergelijkt de wagenparkbeheerder de prestaties van de verschillende trucks binnen het wagenpark ťn die van de chauffeurs. Met de garantie dat men snel in kan grijpen als zich bijzonderheden voordoen. Door een economische en rationele rijstijl zal er minder slijtage optreden aan het voertuig en de onderdelen en daalt het risico op ongevallen aanzienlijk. Hierdoor dalen niet alleen de brandstofkosten, maar ook de kosten voor onderhoud. Renault Trucks is actief betrokken bij Truck Racing. In 2010 werd de eerste plaats in het Europees teamklassement behaald en in 2011 eindigde het team als tweede. Ook in 2012 doet het team weer mee aan de European Truckracing Championship. Voordat het seizoen van start gaat, is ťťn van de officiŽle race trucks van het team te zien op de BedrijfsautoRAI. In de race simulatoren kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om achter het stuur van een echte racetruck plaats te nemen en de strijd aan te gaan met 160 km per uur. De coureurs die er niet genoeg van kunnen krijgen, kunnen de Renault Trucks Racing smartphone applicatie downloaden. Andere smartphone applicaties die Renault Trucks aanbiedt, zijn:
  • Time Book: Hiermee kunnen chauffeurs rij- en rusttijden bijhouden.
  • NavTruck: het eerste GPS navigatiesysteem met spraakondersteuning speciaal voor vrachtwagens.
  • Deliver Eye: met deze toepassing kan men een gegeotagde foto verzenden in geval van vertraging of beschadigde goederen.
  • Renault Trucks Network: om met ťťn klik alle verkoop- en servicepunten van Renault Trucks terug te vinden.
  • Renault Trucks Gallery: foto's naar anderen sturen.
  De lichte bedrijfswagenstand van Renault Trucks bevindt zich in hal 4 en staat in het teken van Fast & Pro. Met dit label hebben eigenaars van bestelwagens de garantie dat ze over een snelle en professionele dienstverlening kunnen beschikken. Renault Trucks wil zich daarmee onderscheiden van bestelautodealers. Negen punten worden gegarandeerd, waaronder de openingstijden, een aparte werkplaats met een uitgebreide voorraad onderdelen en een optimale service door de ervaring met trucks.


  — foto: Maak op het buitenterrein van de BedrijfsautoRAI even een proefrit met deze electrische Maxity.

  De Renault Maxity en de Renault Master worden in diverse uitvoeringen en opbouwmogelijkheden getoond. Hiermee laat Renault Trucks zien dat zij specialist is op het gebied van bijzondere opbouw. Veel opbouwmogelijkheden worden zelfs rechtstreeks af fabriek aangeboden. Zie lijst met geŽxposeerde voertuigen.

  Voor de Renault Maxity werd begin dit jaar de overgang naar de nieuwe Euro 5 normen voor lichte bedrijfswagens vertolkt door de komst van nieuwe vermogens. Hij is voortaan verkrijgbaar met 120 en 140 pk (DXi 2,5 - Euro 5). Naargelang de versie laat de DXi 2,5-motor zelfs een verbruiksvermindering zien tot 8%. Later zal een 150 pk-versie (DXi 3 Euro V), die over de EEV-benaming zal beschikken, in de handel worden gebracht.


  — foto: Proefrijden in Amsterdam tijdens de BedrijfsautoRAI. Beetje uitkijken in de spits.

  Ook op het Buitenpark is Renault Trucks vertegenwoordigd. Hier kunnen bezoekers een testrit maken met onder andere de elektrische Renault Maxity en de Renault Premium Distribution Hybrys Tech.

  Met de elektrische Renault Maxity is nachtelijk transport niet langer een probleem en zijn ook de Low Emission Zones toegankelijk. Renault Premium Distribution Hybrys Tech is bijzonder geschikt voor stedelijke distributie omdat ze, naast een verbruikswinst van 20% dankzij het gebruik van een elektromotor, ook de geluidsoverlast voor de omwonenden drastisch reduceert.

 • programma van Renault Trucks op BedrijfsautoRAI

  (12 april 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  DAF
  XG+ 480 FT ó 4x2 trekker


  De grootste en meest luxe van ... > Meer

  Serieproductie van Renault Trucks
  E-Tech T en E-Tech C van start in Bourg-en-Bresse


  Renault Trucks is begonnen in ... > Meer

  Fuso
  Canter 9C18 WB340


  Fuso Canter chassis met een / ... > Meer

  Gereedschapskist
  ó Gegalvaniseerd staal met houten binnenwerk


  Diverse modellen stalen Met ... > Meer

  SAF Holland
  FWAL-E aluminium koppelschotel


  Om gewichtsbesparing op de te ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 4152 / 4158 / 4163 SLT zwaar-transporttrekker


  Het programma van de nieuwe ... > Meer

  Renault Trucks
  C 320 P 4x2


  4x2 uitvoering van de Renault ... > Meer

  Krone
  Dry Liner Huckepack Double Stock


  Gesloten drie-assige met 14 ... > Meer

  Isuzu
  D-Max Double Cab 4WD


  Dit is de Isuzu D-Max in de / ... > Meer

  Volvo Trucks
  Gold Contract (met Real Time Monitoring) / Flexi Gold Contract


  Het Volvo Gold Contract is de ... > Meer

  AddSecure
  ó Roadview-systeem ingezet bij Van de Brug Transport


  Het Roadview camerasysteem na ... > Meer

  Mercedes-Benz
  eActros 600 ó 4x2 trekker met elektrische aandrijving


  Mercedes-Benz Trucks heeft De ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon