Waarom zijn youngtimers zo populair?

Waarom zijn youngtimers zo populair?.

Wordt er met een zakelijke auto meer dan 500 kilometer per jaar privť gereden, dan geldt de bijtellingsregeling. Hoe werkt de bijtellingsregeling en hoe zit het met deze regeling als je een youngtimer least?

Bij de bijtellingsregeling wordt er een bedrag bij het loon opgeteld, waarover vervolgens inkomstenbelasting berekend zal worden. Dit bedrag wordt berekend door een percentage van de catalogusprijs van de auto te nemen. Tot 2017 golden er diverse percentages. Deze percentages waren afhankelijk van hoe milieuvriendelijk een bepaalde auto was. Er werd onderscheid gemaakt in elektrische autoís, hybrideautoís en gewone brandstofautoís. Het kon dan ook lonen om een milieuvriendelijkere auto te rijden om zo een lagere bijtelling te krijgen. Veel zakelijke rijders kozen dan ook voor om hybride te rijden.

Vanaf 2017 is de bijtellingsregeling drastisch gewijzigd. Tegenwoordig vallen alle autoís onder een bijtellingspercentage van 22%. De enige uitzondering zijn autoís die enkel op elektriciteit rijden. Dan geldt een bijtelling van 4%. Maar aangezien er in Nederland 17.300 elektrische autoís rondrijden, is er maar een hele kleine groep die van dit belastingvoordeel gebruik kunnen maken. De rest van de zakelijke rijders zal een bijtelling van 22% hebben. Met de wijziging van de bijtellingsregeling, veranderde ook de oldtimerregeling. Autoís vanaf 25 jaar golden als oldtimer. Deze leeftijd werd verhoogd naar autoís van 40 jaar en ouder en een nieuwe regeling werd ingevoerd: de youngtimerregeling. De youngtimerregeling betreft autoís vanaf 15 jaar of ouder. Het zakelijk rijden met een youngtimer kan lucratief zijn, aangezien de bijtelling voor privťgebruik maximaal 35% van de dagwaarde is. De dagwaarde is de waarde van de auto in het economisch verkeer.

Naast het fiscale voordeel van het rijden van een youngtimer zijn er meer voordelen. Voor zakelijk gebruik hoeft een auto namelijk helemaal niet nieuw te zijn. De kwaliteit van het wagenpark is de afgelopen jaren dusdanig vooruit gegaan, dat een youngtimer van 15 jaar oud nog steeds een prima auto is. Ook is het leasen van een youngtimer stukken goedkoper en omdat youngtimers nog volop in voorraad zijn, is er geen wachttijd en kunnen deze direct geleverd worden. Daarnaast loont het bij een youngtimer niet om een dure allrisk autoverzekering af te sluiten. De berijder van een youngtimer zal dus ook voor een autoverzekering goedkoper af zijn.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Waarom zijn youngtimers.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Waarom zijn youngtimers zo populair?
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Polypan Scheidingswanden

MAN TGL 12.250 4x2 BLS

Mercedes-Benz Sprinter WB433L Extrahoog Dak 80kW 3,5t / 4,6t / 5,0t

BTW terugvordering Voor heel Europa

Iveco Eurocargo 4x4 ML140E25W (ML140E28W)

Chereau Koel/vries luchtvracht oplegger

Maggi SelectMatic

CitroŽn Nemo 1.4 HDi FAP EGS Automaat

CTS Kingpinslot

Transics TX-Trailerguard

Alcoa Wheels Dura-Bright / Dura-Flange oppervlakte-behandeling

Mercedes-Benz roept Vito's terug vanwege milieunormen


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Van der Heiden Trucks

Renault Trucks