Satellic OBU voor Belgische tolheffing

Satellic OBU voor Belgische tolheffing. On board unit voor Belgische tolheffing.

Op 1 april 2016 lanceert BelgiŽ de kilometerheffing voor zware vrachtwagens met een combinatiegewicht van meer dan 3,5 ton. Vanaf die datum moeten alle vrachtwagens Ė binnenlands en buitenlands Ė voorzien zijn van een On-Board Unit (OBU) die de gereden kilometers registreert.

De OBUís van tolexploitant Satellic bieden veel voordelen: tijdsbesparing, veiligheid en comfort, maar belangrijker nog: ze voorkomen zware boetes.

Wagenparkbeheerders kunnen de OBU snel, gemakkelijk laten installeren via het netwerk van gecertificeerde werkplaatsen van VDO, partner van Satellic. VDO is onderdeel van het concern Continental, dat de OBU produceert voor de Belgische kilometerheffing en vele jaren ervaring heeft in de productie van dergelijke apparatuur.

Het grootste voordeel van een vaste installatie: in tegenstelling tot een losse OBU (aangesloten op de sigarettenaansteker), schakelt de ingebouwde OBU zichzelf automatisch aan wanneer het contact van het voertuig wordt ingeschakeld. Dit voorkomt aanzienlijke boetes, want als de OBU later niet aangesloten blijkt, of de chauffeur vergeet het apparaat aan te zetten, betaalt de vervoerder een boete van maar liefst Ä 1.000,-. Bovendien wordt de chauffeur gesommeerd binnen een tijdsbestek van 3 uur alsnog aan de regelgeving te voldoen. Een vaste OBU-installatie betaalt zich daarmee al voor de eerste boete terug.

VDO adviseert een vaste installatie van de OBU eveneens voor voertuigen die regelmatig of af en toe gevaarlijke goederen vervoeren (ADR- en ATEX-voertuigen). Omdat de vaste OBU geen batterij bevat, hoeft de OBU niet uit het voertuig te worden verwijderd tijdens laden en lossen.

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een ​​vaste installatie, is de minimale stilstand van het voertuig. Bij het binnenrijden van BelgiŽ, hoeft de chauffeur niet eerst langs een Service Point, zijn wagen te registreren, de OBU in ontvangst te nemen, de OBU te installeren en bij terugkeer het rondje in omgekeerde volgorde af te werken. Een ingebouwde installatie betekent zonder omkijken voldoen aan de nieuwe tolregels in BelgiŽ.

Via de website van Satellic of bij een Service Point kunnen vervoerders de OBU bestellen. Vervolgens maken zij een afspraak voor installatie. In de VDO Webshop www.vdo-services.com vinden zij gemakkelijk een gecertificeerde werkplaats in de buurt. De geselecteerde werkplaats installeert vervolgens de OBU. Met een installatievoucher (verkrijgbaar in de VDO Webshop) zorgen vervoerders er bovendien voor dat al het papierwerk vooraf is verwerkt en de OBU is betaald. Hierdoor kan de chauffeur zo snel mogelijk zijn weg vervolgen.

productinformatie op website van leverancier »

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Satellic.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Satellic OBU voor Belgische tolheffing
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Mercedes-Benz Atego 816 L (818 L) WB302 / WB332 / WB362 / WB422 / WB482

Volkswagen Amarok Dark Label

Freightliner Utilimaster MT55

Volvo FMX 460 6x4

D-Tec Laad- en losarmen

ConFoot ConFoot-Leg steunpoten voor containers

Mercedes-Benz Atego 1223 KK

Volvo FH 460 6x2T Euro6

BPW eTransport

Volkswagen e-Crafter L3H3 WB364 100kW

Volvo FH 500 8x2 Zwaartransporttrekker

MAN TGL 12.250 4x2 BLS


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Van der Heiden Trucks

Renault Trucks