Bedrijfsautoís en ZZP-ers; verkopen of oprijden?

Bedrijfsautoís en ZZP-ers; verkopen of oprijden?. Wat is slimmer: de bedrijfsauto verkopen of oprijden?

Vroeg of laat wordt iedere ZZPíer met deze vraag geconfronteerd. De bedrijfsauto verkopen of oprijden? Nog belangrijker is daarna de vraag: snij ik mezelf dan niet fiscaal in de vingers?ĒGrofweg heb je de keus uit twee opties: privť rijden of de auto op naam van de zaak.

De waarde-ontwikkeling van auto's en bedrijfsauto's. Auto's zijn niet waardevast, voor velen een bekend gegeven. Direct na aankoop daalt de investering al in waarde. Bij de waardeontwikkeling van een auto spelen vele factoren een rol. Naast merk, type en het aantal kilometers zijn ook zeldzaamheid en populariteit bepalend. Wil je een indicatie van de waarde van de auto? Doe dan een gratis online kentekencheck. Zo heb je een eerste inzicht in wat je auto waard is. Neem daarbij ook de bijkomende kosten voor onderhoud etc. in overweging.

Een auto van de zaak. Bij een auto van de zaak kun je alle auto- en brandstofkosten opvoeren als zakelijke onkosten. Ook kun je BTW terugvorderen. Helaas ontkom je niet aan een bijtelling op je inkomstenbelasting. Per jaar geldt een maximum van 500 privťkilometers, daarboven geldt de volledige bijtelling. Bij auto's ouder dan vijftien jaar wordt de bijtelling niet berekend naar de nieuwwaarde. Dat kan veel geld schelen. Ben je in het bezit van een klassieker, dan kan het interessant zijn om die aan te geven als bedrijfsauto.

Een privť-auto. Bij een privť-auto gelden alle autokosten als privť. Daardoor valt je winst hoger uit en betaal je meer belasting. Wel mag je per zakelijk gereden kilometer Ä0,19 van je winst aftrekken. Let wel op dat het aantal zakelijk gereden kilometers niet boven de 90 procent uitkomt, want in dat geval besluit de Belastingdienst dat het om een bedrijfsauto gaat. Je valt dan onder de bijtellingsregeling en moet deze terugbetalen in je belastingaangifte.

Verkopen of oprijden? Kun je de auto in ťťn keer betalen en wil je lang met de auto doen, dan is kopen een prima optie. De afschrijving kan dan over meerdere jaren worden uitgesmeerd, en als je de auto besluit op te rijden, rijd je de laatste jaren afschrijvingsvrij. Bovendien kun je altijd de auto verkopen. Bijvoorbeeld als het slechter gaat met de zaak of als je wilt investeren in een nieuwere auto. Leasen is handig als je geld achter de hand wilt houden. Je rijdt in een nieuwe auto, hebt vaste maandlasten en geen omkijken naar onderhoud of verzekeringen. Sommige leasemaatschappijen bieden speciale regelingen voor starters. Let op: bij leasen betaal je rente en het overschrijden van het aantal kilometers in het leasecontract kan duur zijn. Voor ondernemers die zeer weinig kilometers maken, kan huren een aantrekkelijke optie zijn.

Voor iedere ZZPíer gelden dus andere regels en een andere situatie. Neem daarom altijd alle gegevens mee in je berekening om de juiste keuze te maken.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Bedrijfsautoís en ZZP-ers;.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Bedrijfsautoís en ZZP-ers; verkopen of oprijden?
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Volvo FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition

Mercedes-Benz Actros 1848LS SilverStar

Nooteboom EURO-38-02

Krone Profi Liner SDP27 eLB3-CS schuifzeiloplegger

Carrier 06D compressor Vector

Terberg FM2000T

Hertoghs - DAF FA CF85.410 combinatie met plywood opbouw

Scania P280 DB 6x2/4

Ringfeder 5085T

Rockinger RO 510A vangmuilkoppeling voor LZV

Bedrijfsautoís en ZZP-ers; verkopen of oprijden?

DAF Trucks wil verstopping voor zijn met brandstof-voorfilter XM6


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Van der Heiden Trucks

Renault Trucks