of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Deze week te koop: virtuele A1-lokatie aan de Italiaanse transportboulevard.

Als ondernemer zit je het liefst op een plek waar je toekomstige klanten spontaan je winkel binnenlopen. Zo'n plek heb je - althans: virtueel - met een generieke domeinnaam. Begin januari werd zo'n domeinnaam verkocht die je wilt hebben als je transportondernemer bent in Italië: Spedizione.com.

Het is een bekend probleem voor veel ondernemers: hoe krijg ik mensen die mijn product of dienst zoeken, op mijn website? Als je BMW of Mercedes-Benz heet, hoef je daar weinig moeite voor te doen. Klanten typen jouw naam vanzelf wel in. Maar als je Jansen heet, of Leclercq, of Marani? Dan kun je veel geld uitgeven aan marketing - bijvoorbeeld adverteren, telefonische acquisitie plegen of een dure marketing manager aanstellen - of je verwerft een domeinnaam die potentiële klanten zelf intypen. Of voorgeschoteld krijgen op hun Android telefoon.


̬ Domeinnaam spedizione.com is een buitenkans voor bedrijven in de Italiaanse transportbranche. (foto: Iveco / bewerking: Corneliszoon)

Wie transport uitvoert in, naar of vanuit Italië heeft baat bij een Italiaanse .com of .it domeinnaam. Zoals transporti.it (is inmiddels een portal website), trasporti.com (staat te koop voor 33.800 euro), spedizione.it (staat te koop, prijs op aanvraag) of spedizione.com. De .com domeinen zijn het meest geliefd omdat ze de beste resultaten geven bij het optimaliseren voor zoekmachines.

Maar wat is een domein nu waard? Duizenden euro's? Een miljoen? En hoe verdien je dat terug? Een internet-deskundige: "De .com domeinnamen stijgen momenteel enorm in waarde. Mark Twain zei ooit: Buy land, they are not making it anymore. Dat zie je nu ook in de domeinwereld. Er zijn weliswaar veel domeinextensies bijgekomen maar de .com, .net, .org en landenextensies zoals .nl en .de doen het het best."

"Bij de generieke .com domeinen zien we verkoopbedragen die uiteenlopen van zo'n vijfduizend euro voor de minder populaire zoektermen, tot wel miljoenen euro's voor de topdomeinen. Zo is lawn.com in 2016 verkocht van 240.000 dollar, promotion.com voor 315.000 dollar en kiwi.com voor 800.000 dollar. Maar ik kan je nog veel meer voorbeelden geven. Webshops.nl leverde onlangs 30.279 dollar op. Drink.com verwisselde van eigenaar voor 500.000 dollar en we.com voor 8 miljoen dollar. Er zijn dus mensen die er goed aan hebben verdiend."

Allemaal goed en aardig, maar hoe kun je nu winst maken met zo'n domein? "Je kunt er een website mee bouwen die heel goed scoort in zoekresultaten. Mits je daar voldoende inspanning in steekt. Maar de kracht van generieke domeinen zit hem in het feit dat je spontaan bezoek krijgt van mensen die jouw dienst zoeken en op goed geluk jouw domein intikken. Dat zijn jouw potentiële klanten die misschien wel jarenlang hun transport aan je uitbesteden. Vergeet niet dat een generiek domein ook een enorme autoriteit uitstraalt."

"Zo'n generieke domeinnaam is in de wereld van vandaag als een A1-lokatie op een chique industrieterrein. Het maakt niet uit of je in werkelijkheid je transporten regelt vanuit een loods achter je huis, klanten zien je en lopen moeiteloos bij je binnen."

"Deze domeinen zijn ook zo populair omdat het eenmalige investeringen zijn. Als je een miljoen betaalt voor een domeinnaam, schrijf je dat administratief af over een aantal jaar, of je zet het op de balans van je bedrijf, wat met een generiek domein zeker mogelijk is. Het scheelt je enorm in advertentiekosten en andere marktinspanningen als je klanten spontaan bij je binnenlopen. Adverteren kan ook duizenden euro's per maand kosten, evenals personeel dat je in dienst zou nemen om voor jou de marketing te doen. Je bespaart dus enorm op je marketingkosten."

Spedizione.com is inmiddels verkocht, voor 5000 euro, aan een Italiaanse transportondernemer. Een koopje.
(1 januari 2017)

  • wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




  •  
    bedrijf / product / merk







    MAN
    hTGX 26.520 6x2 (6x4) — trekker met waterstof-verbrandingsmotor.


    MAN Truck & Bus heeft een met ... > Meer

    Van Hool failliet,
    VDL en Schmitz nemen gedeelte over


    Bussen- en opleggerfabrikant ... > Meer

    Volvo
    FMX 410 6x4


    6x4 bouwchassis in de Volvo ... > Meer

    TrailerTail
    achterspoiler


    De TrailerTail bestaat uit en ... > Meer

    Stasse Transporttechniek
    Maatwerk oplegger


    Stasse Transporttechniek op u ... > Meer

    SAF Holland
    Neway ADZ Tandem


    Asophanging voor een dubbele ... > Meer

    Krone
    Coil Liner Compact


    Krone bouwt zijn coiltrailer ... > Meer

    Volvo Trucks
    vernieuwt de FH16


    Volvo Trucks heeft een nieuwe ... > Meer

    LZV-wetgeving:
    de stand van zaken


    Steeds meer landen staan / is ... > Meer

    Hammar
    195 C Sideloader


    Het containerchassis van de ... > Meer

    MAN
    TGX 41.640 8x4/4 BLS — zwaartransport-trekker


    De MAN TGX 41.640 kan worden ... > Meer

    Scania
    G450 10x4


    Speciaal voor de Nederlandse ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon