of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Vonk en Co kiest vier verschillende merken na uitschrijven van tender.

Transportbedrijf Vonk en Co uit Tiel schaft vier vrachtauto-aanhangwagencombi's aan van vier verschillende merken: DAF, Mercedes-Benz, Volvo en Scania. Hiertoe heeft het bedrijf besloten na het uitschrijven van een tender bij vijf verschillende merken.

Vonk & Co zet hiermee zijn meermerken-strategie voort, maar zegt erbij dat kritisch wordt gekeken naar hoe de combi's in de praktijk presteren, voor het geval er nog uitbreiding plaatsvindt. Planner internationaal transport Rick van Oijen: "Het was niet onze vooropgezette bedoeling om vier verschillende merken te kopen maar het liep zo toen vier van de vijf offertes heel dicht bij elkaar bleken te liggen qua aanschaf en onderhoud. Het brandstofverbruik zal achteraf pas blijken, dat heeft natuurlijk grote invloed op de totale kosten. Maar dat nemen we wel mee bij volgende aankopen." Het vijfde merk, MAN Trucks, viel buiten de boot: de offerte was te hoog.


— foto: Scania is terug in het wagenpark van Vonk en Co met deze volumecombi.

Alle vier combi's worden voorzien van een twee-assige widespread middenas-aanhangwagen van Van Eck, de opbouw is gedaan door Elcar. Het betreft een huifgesloten carrosserie met een doorloop tussen de motorwagen en aanhanger.

Het bedrijf uit Tiel (vroeger gevestigd in het nabij gelegen Lienden) staat bekend als grootste witgoed-transporteur van Nederland. Van origine doet Vonk veel afleveringen bij winkels door het hele land. Het internationaal transport wordt echter steeds belangrijker. Met de nieuwe combi's wordt witgoed getransporteerd vanuit Oostenrijk en Duitsland naar het DC in Tiel. De opvracht bestaat veelal uit stukgoed. Vanwege de standaard maatvoering van veel witgoeddozen wenste Vonk een laadhoogte van 296 cm, zodat driehoog gestapeld kan worden.

Scania is een tijd lang niet aanwezig geweest in het wagenpark van Vonk en Co. Niet om een speciale reden. Het is gewoon zo gelopen. Contacten met de dealer zijn voor Vonk altijd belangrijk geweest voor de keuze van het merk. En er zijn natuurlijk veel aardige en deskundige verkopers bij uiteenlopende dealers. De banden met Scania werden aangehaald toen Vonk trekkers huurde bij Scania-dealer Gerritsen in Tiel. "Die Scania's bevielen eigenlijk zo goed dat we ze hebben uitgenodigd om mee te doen in onze tender," vertelt van Oijen. "Prettige, fijn rijdende voertuigen en het brandstofverbruik was gunstig. Bovendien vonden we dat de verkoper ons goed adviseerde over de komende aanschaf."

Op dit moment is de eerste van de vier nieuwe combi's afgeleverd. Een Scania R450 met Topline-cabine en starre naloopas. De 450 pk lijkt wellicht aan de hoge kant voor het transport van witgoed, maar als er stukgoed in de truck wordt geladen kan er van alles tussen zitten, zegt wagenparkbeheerder John van Hattem van Vonk en Co. "Dan kom je met een volumeauto echt wel aan je gewicht."

De R450 motorwagen beschikt over de nieuwe Scania vrijloopretarder. Die heeft ten opzichte van een klassieke retarder het voordeel dat hij in rust volkomen wrijvingsloos is en dus geen extra brandstof kost. Het is voor Vonk en Co de eerste auto met een dergelijke voorziening. De kosten van de brandstof moeten voor Vonk nog verder gedrukt worden door Ecoroll 2 (voor het gunstig uitrollen) en Active Prediction. Door dat laatste Ďweetí de auto met behulp van GPS precies welk helling of afdaling eraan komt en past daarop actief het motorvermogen en de schakelstrategie aan.

"Om zeker te weten dat we de auto optimaal inzetten, krijgt de chauffeur nog een extra rijtraining van Scania," aldus Van Hattem die zelf ook erg benieuwd is naar de prestaties van het nieuwe voertuig. Bij iedere nieuwe Scania wordt de chauffeur een gratis chauffeurstraining aangeboden (code 95). De totale exploitatiekosten zullen uiteindelijk de doorslag geven welke merken binnen het wagenpark van deze Betuwse transportonderneming de toon aan zullen geven.

(24 februari 2016)

 • wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Draco - Carrier
  DTTA 1200 2000 2-assige koel-vriestrailer (1997)


  Te koop aangeboden: van 1997, ... > Meer

  Volvo
  FL 4x2 Electric


  Truck met volledig voor of in ... > Meer

  Broshuis
  2ABD-38A


  Twee-assige uitschuifbare van ... > Meer

  Trimble
  Carcube boordcomputer


  De CarCube van Trimble is een ... > Meer

  Polypan
  HexaPano


  Aluminium wandpaneel voor met ... > Meer

  Orlandi
  GS 900 autotransporter-koppeling


  Zware kogelkoppeling voor om ... > Meer

  Krone
  Profiliner SDP27 Easy Tarp


  Bijzonder aan deze oplegger ... > Meer

  Libner
  C+ opbouw


  Eendelige voor opleggers. als ... > Meer

  VBG
  750V PA


  Vangmuilkoppeling van VBG het ... > Meer

  DAF
  CF310 FA WB510


  19 tons euro6 uitvoering van ... > Meer

  Studenten van ROC Gilde
  gaan werken met TMS van TANS


  Studenten van het Centrum van ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Access Narrow-Track 6x2


  Smalspoorchassis met Zeer als ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon