of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Carrosserie Vakdagen: beursvloer toch vol, ondanks groot aantal afhakers.

  • Online catalogus Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2013.

    "Vorig jaar hebben we besloten niet meer op regionale beurzen te staan, daarna hebben we ons aangesloten bij de groep van bedrijven die daarover een verklaring heeft uitgebracht. Dat wil niet zeggen dat we tegen de Carrosserie Vakdagen zijn en zeker niet dat we ze boycotten. Maar we kiezen nu voor een andere strategie. We gaan met demo-opleggers bij de klant langs."

    Aan het woord is Edward Verhoeve van Heiwo bv, een van de bedrijven die afhaakt voor deelname aan de Carrosserie Vakdagen. De klacht van de voormalige exposanten: er komen steeds meer beurzen, de kwaliteit van het bezoek gaat omlaag, kosten en tijdbesteding worden onacceptabel. "We horen van klanten dat ze niet komen omdat ze het druk hebben hun bedrijf draaiende te houden. En zelf vinden we het irritant dat we op de beurs geen diepgaande gesprekken kunnen voeren. Een praatje duurt hooguit vijf minuten. We zitten liever met de klant op lokatie aan tafel."


    — foto: Ook dit jaar zeven volle beurshallen in Hardenberg, hoewel een groot aantal carrosseriebouwers niet meedoet.

    De actie van zesentwintig trailerbouwers om niet mee te doen aan de Carrosserie Vakdagen, heeft meer bedrijven over de streep getrokken. Meer dan tachtig exposanten van de 2012-editie zijn er volgende week (9, 10 en 11 april in Hardenberg) niet bij.

    Maar de organisatie wijst erop dat er ook nieuwe exposanten zijn bijgekomen: zo'n veertig in totaal. Zie de Online Catalogus.

    Alle truckmerken zijn vertegenwoordigd. Scania presenteert de nieuwe Streamline. En Volvo Trucks presenteert de nieuwe FM in Hardenberg, een wereldprimeur. En er zijn ook nog de trailerbouwers die wèl aanwezig zijn in Hardenberg: Bouwheer, Brinks, Esve, Ligthart, de Ducarbo groep, De Jong IJmuiden, Jonker, Lamboo, Vaalburg, Schmitz, Kögel, Krone, VB, Trias Trailers, Vredeveld, Tal Techniek, Webtrailer, Yntema en Zuidwijk.

    Volgens de afhakers is de Evenementenhal weinig gevoelig voor suggesties van exposanten ten aanzien van het beursbeleid. De aankondiging van de trailerbouwers om af te zien van deelname was voor de Evenementenhal geen aanleiding om zijn beleid bij te stellen. "We gaan nu opnieuw met de RAI praten om te kijken of we voor de editie van 2014 een ruimere avond-openstelling kunnen krijgen," zegt Verhoeve van Heiwo. "Door samen naar buiten te treden hebben we in ieder geval een goede onderhandelingspositie."

    Voor veel ex-deelnemers heeft de afwezigheid een economische reden. "Budget," zegt Henk Klock, manager Wabco Auto als reden om niet meer mee te doen aan de Carrosserie Vakdagen. "Er zijn veel van dit soort beurzen. Niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. En ze zijn dan niet zo duur, maar tien keer tienduizend is toch ook 100.000 euro."

    Wabco richt zich nu meer op de emerging markets. "We staan juist meer op beurzen in Azië... China... Zuid-Amerika. In India hebben we zelfs een eigen vestiging. Uit dat soort landen moet de groei nu vandaan komen. De Europese trailermarkt ligt toch een beetje op zijn gat."

    Leonie Zielman van de Evenementenhal: "Ondanks de actie van de carrosseriebouwers en de slechte economische situatie hebben we toch zeven beurshallen vol, een resultaat waar we bijzonder trots op zijn. Het aantal deelnemers is zelfs iets groter dan vorig jaar, namelijk 285. Dat komt omdat veel deelnemers zich hebben ingeschreven als co-exposant bij grotere standhouders, zoals Wijlhuizen en GroupAuto."

    Kögel is een van de trailerbouwers die wel deelneemt aan de beurs. Manager Kögel Benelux Ronald Kroesen: "Wij geloven nog steeds in de laagdrempelige formule van de Carrosserie Vakdagen en ontvangen onze klanten graag in deze informele sfeer. We hebben wel een opmerking gemaakt richting organisatie dat we het steeds groter aantal beurzen geen goed idee vinden. We selecteren dan ook en zijn niet op alle Carrosserie Vakdagen aanwezig. In Hardenberg staan we wel, in Venray niet, en over Gorinchem hebben we nog niet besloten."

  • Online catalogus Carrosserie Vakdagen Hardenberg 2013.
    (5 april 2013)

    Bedrijven die niet meer op de Carrosserie Vakdagen staan:

  • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




  •  
    bedrijf / product / merk







    MAN
    hTGX 26.520 6x2 (6x4) — trekker met waterstof-verbrandingsmotor.


    MAN Truck & Bus heeft een met ... > Meer

    Van Hool failliet,
    VDL en Schmitz nemen gedeelte over


    Bussen- en opleggerfabrikant ... > Meer

    Servisa kaart
    Kredietkaart


    Servisa is dé tol- en voor en ... > Meer

    Hertoghs - Volvo
    FE 4x2V Hybride bakwagen


    Distributie-auto op basis van ... > Meer

    Broshuis
    6ABSD-85/1


    Semi-dieplader in de nieuwe ... > Meer

    HIAB
    X-HiPro 638


    In 2015 geïntroduceerde van - ... > Meer

    Volvo Trucks
    FH 420/460/500/540 Fuel & Performance Concept


    Volvo Trucks Nederland levert ... > Meer

    DAF - Van Eck
    FAN CF370


    DAF CF chassis met koelbak 14 ... > Meer

    Volvo - Hyva
    FMX 500 8x8 - kipper


    Vier-assige kipper waarbij is ... > Meer

    Veap Shield United —
    Topsleeper en fenders voor DAF CF


    DAF CF-cabine voorzien van en ... > Meer

    Volvo
    FM Electric 6x2 bakwagenchassis


    De Volvo FM Electric als we / ... > Meer

    Volvo Trucks
    FH Aero: aerodynamisch en 24 cm langer


    Volvo Trucks breidt zijn FH-, ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon