of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Trailerbeurs in Kortrijk komt in nieuwe opzet terug vanaf voorjaar 2014.

2014 wordt, net als 2012, een jaar met veel transportbeurzen. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) heeft besloten de aankomende editie van Trailer, die gepland was voor november 2013, te verplaatsen naar mei / juni 2014.

In 2014 staan dan op de agenda: BedrijfsautoRAI (april), Trailer (mei/juni), IAA (september) en daarnaast ook nog driemaal de Carrosserie Vakdagen (Hardenberg, Gorinchem en Venlo). En direct daarna, in januari 2015, het Brussels Salon voor bedrijfsvoertuigen.

Een overvolle agenda dus. Toch een noodzakelijke beslissing, vindt TLV, dat Trailer juist nieuw leven inblaast. De opleggerbeurs wordt korter (vier in plaats van vijf dagen) en krijgt andere openingstijden ('s middags en 's avonds in plaats van overdag). Dit beperkt de kosten voor de exposanten en zorgt ervoor dat meer mensen in de gelegenheid zijn de beurs te bezoeken.


— foto: Trailer is een interessante beurs maar trok de laatste jaren te weinig bezoekers.

Met de 13.100 bezoekers in 2011 zijn de Trailer-exposanten niet tevreden. In 2009 waren het er nog `14.000. Het zit de beurs niet mee: juist in de weken van de expositie werd het nieuws in België beheerst door slechte economische berichten. In 2009 stormde het bovendien, en volgens Jan Soenen, beleidsmedewerker van TLV, is de beurs ook weleens geplaagd door sneeuwval.

De voornaamste reden om de beurs naar de lente te verschuiven is echter dat exposanten aangeven dat investeringsbeslissingen vroeger in het jaar worden gemaakt. "Vroeger werden die beslissingen aan het eind van het jaar

genomen, als bleek dat bedrijven goed hadden gedraaid en ze wilden hun winsten niet al te hoog laten uitkomen voor de Belastingdienst. Maar de resultaten in het transport zijn nu zo slecht dat dit geen rol meer speelt. Bovendien zijn er steeds meer ondernemingen die hun boekjaar in juni afsluiten in plaats van december."

De organisatie kreeg na afloop van Trailer 2011 kritische opmerkingen van deelnemers over de bezoekersaantallen. Daarom heeft er een uitgebreide evaluatie plaatsgehad. Soenen: "We hebben altijd nauw contact met de exposanten. Er is een sturingscomité, maar in de vijftien edities van de beurs is het nog nooit voorgekomen dat de exposanten de beurs wilden verschuiven.

Het basisconcept van Trailer blijft hetzelfde. Het is in eerste instantie een beurs voor getrokken materieel, maar ook motorvoertuigen, componenten en telematica-oplossingen worden getoond. Trailer richt zich op decision makers uit België en de omringende landen. Soenen (TLV) geeft toe dat de nieuwe planning ervoor kan zorgen dat minder Nederlandse bezoekers op Trailer komen. "Maar we willen zeker geen concurrent zijn voor de BedrijfsautoRAI."

Trailer 2014 zal worden gehouden van donderdag tot en met zondag, eind mei of begin juni — de exacte datum is nog niet bekend.
(21 juni 2012)

  • wilt u uw mening geven over Trailer, of over andere bedrijfsautobeurzen, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.




  •  
    bedrijf / product / merk







    LUIS Technology —
    LUIS SMART COOL


    LUIS SMART COOL maakt het om ... > Meer

    LUIS Technology —
    LUIS EDGE AI CAM


    De LUIS EDGE AI CAM is een De ... > Meer

    Alcoa
    Dura-Bright 19.5 x 6,75


    Aluminium gesmeed wiel met of ... > Meer

    Chereau
    Koel/vries FRC oplegger


    Robuuste koel/vriesoplegger ... > Meer

    Brigade
    Cornerscan


    De Cornerscan is een dat in 3 ... > Meer

    DoorLock Systems
    Keyless Containerslot


    Uw container veilig op slot, ... > Meer

    VB AirSuspension SemiAir:
    Hulpluchtvering voor Volkswagen Crafter


    Eenvoudig te monteren voor VW ... > Meer

    Kögel
    EasyFix schuifdakstopper


    Voor alle schuifzeilopleggers ... > Meer

    Citroën
    Berlingo L1 BlueHDi75 Control / BlueHDi100 Driver


    Deze compacte besteller is de ... > Meer

    Vogelzang
    Middenas aanhangwagen voor transport van silocontainers


    Stalen middenas-aanhangwagen ... > Meer

    Schmitz Cargobull Gotha
    S.KI LIGHT Large Volume Kipperoplegger


    Fraai afgewerkte kippende en ... > Meer

    Pacton
    SYD.345 Uitschuifbare semi-dieplader


    Uitschuifbare lage oplegger ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon