of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Iveco toont diverse noviteiten op BedrijfsautoRAI 2012.

Iveco koos de RAI om diverse noviteiten te presenteren.

Iveco toont nieuwe Euro 6 Cursor 11 motor.
De nieuwe Cursor 11 euro6 motor wordt uitgerust met de SCR Only-technologie van Fiat Powertrain (FPT) en met efficiŽntere verbranding- en nabehandelingsystemen. De technologie die het SCR-systeem controleert en aanstuurt, garandeert een NOx-omzetting van meer dan 95%.


— foto: Iveco gaat een euro 6 motor bouwen die alleen met AdBlue-toevoeging werkt.

Voor de Euro 4/5-emissienormen, die in 2005 van kracht werden, koos Iveco de weg van SCR (toevoeging van AdBlue). Deze keuze werd puur met het oog op cost of ownership gemaakt: het doel was om de efficiŽntie van het verbrandingsproces in een motor en het brandstofverbruik te optimaliseren, en tegelijk de hoge NOx-emissies te beperken dankzij de nabehandeling van de uitlaatgassen met ureum.
Wat Euro 6 betreft, is de strategie van Iveco dezelfde gebleven. Volgens Iveco kunnen de beste resultaten niet kunnen bereikt in de verbrandingskamer of het uitlaatsysteem alleen. En met alleen de ureum-toevoeging zijn al hele goede resultaten te bereiken. Vandaar de keuze van de Italianen.
Het is overigens nog niet bekend wanneer deze motor in productie gaat.

Iveco Stralis op LNG
Zoals we al eerder schreven, komt Iveco met een Stralis op LNG.

Nieuwe varianten en nieuwe motoren voor de Daily
Iveco gaat van de nieuwe Daily twee instapmodellen leveren. Allereerst biedt Iveco een chassis-cabine 3.5-ton variant aan voor de prijs van 18.950 euro. Deze Daily is geschikt voor het zware werk, niet alleen in de bouw- of in de land- en tuinbouwsector maar ook voor opbouw ten behoeve van distributiebedrijven.

Daarnaast wordt er een 12m3-bestelwagen met 106pk sterke Euro5-motor aangeboden vanaf 19.500 Euro. Met deze prijsstelling positioneert de Daily bestelwagen zich in het hart van de bestelwagenmarkt en komt Iveco tegemoet aan de wensen van klanten die op zoek zijn naar een ruime stevige bestelwagen.
— foto: Onderhuidse vernieuwingen voor de robuuste Daily, een een goedkoop instapmodel.

En dan de motoren. De New Daily is nu ook verkrijgbaar in een versie met een 2.3 liter 146 pk Euro 5-motor en in een versie met een 3 liter 146 pk EEV-motor. De 2.3 liter, 146 pk Euro 5-motor met 350 Nm koppel is uitgerust met een turbocompressor met variabele geometrie en met de zuinige Multijet II technologie. Alle 2.3 liter Euro 5 motoren (met 106, 126 of 146 pk) kunnen vanaf nu geleverd worden met de nieuwe versnellingsbak met 6 versnellingen, die geoptimaliseerd is om het beschikbare motorkoppel te benutten en zo het brandstofverbruik te beperken.
De tweede motor, de 3 liter EEV-motor met 146 pk, ontwikkelt 370 Nm koppel met zijn turbocompressor met variabele geometrie en is de laatste nieuwe aanvulling op voertuigen die vanwege rijklaar gewicht van een Euro 5 of EEV motor voorzien moeten zijn.

De Daily Electric
Hij heeft al op wat beurzen gestaan maar kan nog steeds het predikaat 'nieuw'dragen. De Daily Electric is bijzonder omdat het de enige bestelwagen is in het segment van de grote bestelwagens die door de fabrikant zelf geleverd wordt in een volledig elektrische versie. De Daily Electric is een 100% elektrisch voertuig en alleen geschikt voor korte afstanden.
De Daily Electric is verkrijgbaar als bestelwagen en als chassiscabine met keuze uit vijf wielbases met enkellucht of dubbellicht en met een laadvermogen tot 3 ton.
Als bestelwagen bestaat de Daily Electric met een laadvolume van 7m3 tot 17m3. De kopen kan kiezen of hij twee, drie of vier accu's wil. Hoe meer accu's, hoe groter het bereik - maar ook hoe duurder het voertuig. Afhankelijk van het aantal gemonteerde accu's kan een beladen voertuig Een volledige laadcyclus - oplading van 0% tot 100% - duurt 8 uur. De levensduur van de accu's kan tot 1.000 laadcycli bedragen, wat overeenkomt met een rijtraject tot 130.000 km. Daarna moeten de accu's worden vervangen... een dure grap.

De winnende Iveco van Gerard de Rooy
Iveco is maar wat trots op de Dakar overwinning met de Iveco truck van Gerard de Rooy. Het voertuig staat te kijk op de RAI.


— foto: Winnende truck van De Rooy is een Iveco Powerstar.

In de Dakar 2012 werden de voertuigen getest in extreme omstandigheden doorheen drie Zuid-Amerikaanse landen. De rally, die startte op 1 januari 2012 in Mar del Plate, reed door Argentinie, Chili en Peru, over 14 etappes met in totaal 8.500 kilometer. Gerards Iveco is een bijzondere verschijning en dit niet alleen door de opvallende kleuren, maar ook omdat het om een torpedo-uitvoering gaat. Deze Iveco-met-neus wordt verkocht in Australie onder de naam Iveco Powerstar maar is nu ook op de Nederlandse markt beschikbaar als Strator. De rally-truck van Gerard is voorzien van een Cursor 13 motor die meer dan 900 pk vermogen levert.
(12 april 2012)

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1848LS SilverStar


  Luxe uitvoering van de met op ... > Meer

  Volvo
  FL L 18t 4x2 177kW (206kW)


  De achttien tons Volvo FL van ... > Meer

  CitroŽn
  Jumper Platformcabine L2 3,3t 74kW (88kW)


  De CitroŽn Jumper is als voor ... > Meer

  Cobo
  Stroboscoop lichtunit 4 module xenon


  Stroboscooplicht / voor op ... > Meer

  Van Eck
  Urban ECKO CO2MBI met korte en langere oplegger


  LZV-combinatie bestaande uit ... > Meer

  Floor
  Floor X-press FLO-18-36S2, 4 assige steenoplegger


  De Floor steenoplegger is de ... > Meer

  TANS
  Talis.eu Community Vrachtuitwisseling


  TALIS Community is een van en ... > Meer

  Broshuis
  Containerchassis heavy duty


  Containerchassis voor 1 x 40, ... > Meer

  Volvo
  FH 420 4x2T euro6 Globetrotter


  Twee-assige trekker van het ... > Meer

  Rockinger
  RO 510A vangmuilkoppeling voor LZV


  De ideale vangmuilkoppeling ... > Meer

  Fiat
  Ducato Pro Edition L1H1 / L2H1 / L2H2 / L3H2 96kW euro6 3,0t (2018)


  Fiat biedt zijn Ducato in aan ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon