of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieën
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Hoop gloort weer op fors ingekrompen bedrijfsautobeurs IAA (deel 4).

Vervolg van deel 3.


— foto: Achterladers worden steeds minder populair in de wereld van afvalinzameling. Maar ze zijn er nog wel. Dit is een Schörling Cityloader met een laadvermogen van 11,3 ton, op een DAF CF 75.310 6x2 chassis.


— foto: Een DAF FAG CF85.410 EEV chassis waarbij de tweede as een enkellucht gestuurde voorloopas betreft. De type-aanduiding blijft een beetje raar maar daar trekt DAF zich niets van aan. Het portaalarmsysteem is van Gergen Jung uit Saarland.


— foto: DAF FAR XF105.460 met EEV-motor, en BDF-wisselbakkenopbouw. Wielbasis 460 cm. Enkellucht naloopas, niet gestuurd. Super Spacecab. 12-gangs AS-Tronic geautomatiseerde versnellingsbak.


— foto: De DAF LF Hybrid gaat dit najaar eindelijk in productie, na een veldtest van twee jaar.


— foto: De Volvo FMX stond voor het eerst op een show. FMX is de nieuwe type-aanduiding van de bouwchassis van de FM. Niet alleen stoere looks maar ook beter toegankelijk voorsleepoog, opstapbeugels, motorbescherming en zijbescherming.


— foto: Volvo FM 6x2 met enkellucht naloopas, voor zware toepassingen. Cabine van het type Globetrotter. Kleiner en goedkoper dan de FH maar wel degelijk geschikt voor langere afstanden.


— foto: Volvo's lichtste trekker is de FE. Deze uitvoering heeft een relatief sterke motor, de 7 liter D7F euro 5 met 340 pk / 350 kW, met AdBlue. Middellange cabine.


— foto: Volvo FH16 700 pk in de uitvoering van zwaartransporttrekker. 8x4 aandrijving met de achterste twee assen aangedreven. Tridem-opstelling. I-Shift geautomatiseerd schakelende 12-bak, met een speciaal programma voor zwaar transport. Volvo Engine Break en retarder. Technisch gvw van 42,5 ton (assen van 9, 7,5 en tweemaal 13 ton). Maximaal combinatiegewicht tot 180 ton.


— foto: Volvo experimenteert al jaren met alternatieve brandstoffen. Op de IAA stond een FM met 13 liter diesel/methaan-motor. Oftewel, diesel vermengd met aardgas. Het gas wordt in dit geval gekoeld opgeslagen als LNG, uiteraard in een aparte tank. Zeer interessant en houd deze ontwikkeling goed in de gaten! (Zie ook het artikel over deze truck.


— foto: Volvo FH trekker met 368 kW / 500 pk motor in EEV-uitvoering, heel schoon dus. De geëxposeerde truck beschikte over I-Shift 12-bak waarbij de hoogste gangwissel een prise-directe is. Globetrotter XL cabine.






— foto: Renault Trucks toont een geheel electrische uitvoering van de Maxity.


— foto: De 2011-uitvoering van de Renault Magnum heeft een gewijzigd front met extra luchtinlaten.


— foto: Renault Trucks Maxity met korte wielbasis en een portaalkraan voor kleine afzetcontainers, gvw 4,5 ton.


— foto: De Premium Lander is er nu ook als trekker! Geschikt voor bijvoorbeeld kipperopleggers in middelzwaar terrein. Met 3-traps Optitrack 4x4 aandrijving.


— foto: Renault Trucks heeft de nieuwe Master compleet in zijn leveringsprogramma opgenomen en concurreert hiermee dus de dealers van Renault personen- en bestelauto's. Op de IAA wordt even duidelijk gemaakt waarom je een Master bij een truckdealer moet kopen...


— foto: Het Scania R420 6x2*4 chassis met een gestuurde liftbare enkellucht naloopas. EEV, Highline-cabine, zandkleurig interieur.


— foto: Voor de spaarzamen onder u: G400 4x2 trekker van Scania.


— foto: En voor wie minder op de centen hoeft te letten: de R730 4x2 trekker, en dan ook gelijk maar met Topline cabine. Sterkste trekker op de markt op dit moment.


— foto: Al eerder te zien geweest op de IAA: P310 chassis met lage cabine, 6x2*4 met aardgasmotor en gestuurde naloopas.


— foto: Spitzer heeft een nieuwe bulktrailer ontwikkeld met een body van composietmateriaal, uiteraard om gewicht te besparen. Geen strakke tank meer want de grove vezelstructuur is duidelijk te herkennen.


— foto: Draaiende as onder een twee-assige bulkoplegger van Spitzer. Chassis ontbreekt en de as is met een draaikrans aan de tank bevestigd. Het sturen gaat met stangen. De zwarte slangen op de foto zijn van de vulinstallatie.


— foto: De Wiesel van de Duitse fabrikant Kamag wordt gebruikt voor het verplaatsen van wissellaadbakken en/of opleggers. In het Duits heet dat een Wechselbrückenhubwagen. Bij een maximale snelheid van 25 km/h bedraagt het gvw 25,5 ton, als 50 km/h wordt aangehouden, dan is dat 20 ton. Duidelijk niet bedoeld voor de snelweg. De cabine is van de MB Atego.


— foto: Spier verkoopt deze koelbak voor Mercedes-Benz Sprinter chassis, met FNAX-classificatie. Op de Sprinter 315 CDI (gvw 3,5 ton) blijft 900 kg nuttig laadvermogen over.


— foto: Een heel mooi systeem waar Spier nog weinig ruchtbaarheid aan gaf. Een schuifwandsysteem met aluminium rails met een zeer lichte loop. Het openen en sluiten gaat met een hendel in de zijwand, bij het achterportaal. In gesloten toestand is de hele wand strak gespannen, zonder dat additionele spanners nodig zijn. Iets om in de gaten te houden.


— foto: Bart den Hartogh van Van Eck laat zien hoe je het onderste dek van de trailer van Heitrans laadt en lost: met een draadloos aan te sturen electro-pallettruck. De bediening is eenvoudig en handmatige bediening is ook nog mogelijk. Het onderste dek heeft trouwens een oplaadpunt voor de batterij van de pallettruck. De lader bevindt zich in een kast voor het rechter wielstel.


— foto: Nog een stukje bijzondere engineering uit Beesd. Dit is het bovendek van de tweelaags trailer die Van Eck voor Bolsius bouwde. Het mangat geeft toegang tot de ondervloer, die is ingericht als tank voor 33 m3 paraffine. Verwarmingsleidingen houden de paraffine vloeibaar, ook als het buiten vriest. Onder het chassis van de trailer hangt een flinke dieseltank voor het verwarmingssysteem. De oplegger staat trouwens op 455/40 R22,5 supersingles.


— foto: Broshuis is op de IAA aanwezig met een windmill-transporter, uitschuifbaar tot zestig meter lengte. Als u goed kijkt ziet u links in de verte de trekker staan. Het asstel van deze Broshuis is acht meter in de lengterichting verschuifbaar waardoor de geometrie van de combinatie onderweg kan worden aangepast. Dat is uitermate kostenbesparend omdat je bij een transport minder obstakels hoeft te demonteren.


— foto: Nog een foto van de Broshuis windmilltransporter. Zeer hoge uitschuifbalk verschaft de nodige stabiliteit. De lading rust op een profiel dat over de balk heen kan rollen.

Voor het vervolg, zie deel 5.
(10 oktober 2010)

  • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

  • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
  •  
    bedrijf / product / merk







    LUIS Technology —
    LUIS SMART COOL


    LUIS SMART COOL maakt het om ... > Meer

    LUIS Technology —
    LUIS EDGE AI CAM


    De LUIS EDGE AI CAM is een De ... > Meer

    Lamberet
    SR2 Greenliner


    Lamberet Sr2 Greenliner koel/ ... > Meer

    Lamberet
    SR2 Super Beef


    Trailer van Lamberet speciaal ... > Meer

    Mitsubishi
    L200 2.4 DI-D turbodiesel 4WD 133 kW ClubCab Aannemersuitvoering


    Mitsubishi L200 ClubCab met ... > Meer

    Citroën
    Jumper L2H1 2.0 BlueHDi 110 / 130 / 160 (81kW / 95kW / 118kW)


    Verlengde (L2) Citroën Jumper ... > Meer

    Scania
    S520 V8 4x2 trekker


    De Scania S520 V8 op deze is ... > Meer

    Fiat
    Ducato Chassiscabine L3 110kW 3,3t / 3,5t / 3,5t Heavy Duty


    Fiat Ducato L3 chassis met en ... > Meer

    Veap Shield United
    — Biologisch afbreekbare dakspoiler


    Cabinedakspoiler gemaakt van ... > Meer

    VDL Container Systems —
    Ketting-afzetinstallaties


    Met een ketting-afzetsysteem ... > Meer

    Kwikfit gaat
    service en onderhoud leveren voor Spijkstaal elektrische bestelwagens


    KwikFit gaat service leveren ... > Meer

    DAF
    XD Electric FAN 170e / 220e / 270e D1 / 270e D2 / 310e / 350e — elektrisch aangedreven chassis


    Het zal geen verrassing zijn ... > Meer


    Waarom meedoen?
    Info for foreign merchants.


    Meld u aan voor de nieuwsbrief.




    Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com
    © 1998-nu Corneliszoon